Rond, hi-tech en marmer de keukentrends 2020 op een rij!

- Nieuws, Tips & Tricks

Toe aan een nieuwe keuken? Of op zoek naar inspiratie voor je eigen keuken? Laat je inspireren door de keukentrends van 2020. Ze zijn te leuk en mooi om niets mee te doen.

Trend 1. Ronde vormen in interieur

We kunnen er niet meer omheen; ronde vormen in interieur zijn helemaal in! Dus geen hoeken, maar juist alles wat organisch is, ovaal of rondingen heeft. Het zorgt niet alleen voor een speels effect, het doorbreekt ook alle rechte, strakke lijnen in de woonruimte en het maakt een interieur zachter. Zo zijn ronde tafels helemaal in. Het staat mooi, is perfect voor kleinere ruimtes en het oogt een stuk gezelliger dan een rechthoekige of vierkante tafel. Bekijk hieronder nog vier manieren om ronde vormen aan jouw interieur toe te voegen.

Trend 2. Marmer keukenblad in de keuken

Er wordt in 2020 steeds meer geëxperimenteerd met het gebruik van overgebleven natuurlijke materialen en het recyclen daarvan. Natuurlijke materialen in een keuken geven een rustiek gevoel, iets waar behoefte aan is in deze drukke tijd. Denk hierbij aan wat ingetogenere kleuren uit de natuur van beton, terrazzo, hout, marmer en steen of een combinatie hiervan. Zo zijn dunne werkbladen in composiet, keramiek of dekton met ‘marmerlook’ razend populair op dit moment. Ze geven jouw keuken een stijlvolle en luxueuze look en in tegenstelling tot echt marmer, hebben deze materialen juist bijzonder praktische eigenschappen. Accentkleuren hierin zijn veelal blauw-, groen- en bruintinten.

Benieuwd naar welk aanrechtblad, ofwel keukenblad, het beste past bij jouw leefsituatie? Wij hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Trend 3. Goud, koper en messing accessoires

We blijven dit jaar veel metaal en metallic kleuren zien, zoals blinkend messing, koper, goud en brons. Dit als tegenhanger van de koele natuurlijke materialen als marmer en andere steensoorten. De warme tonen van het koper of messing zorgen ervoor dat er een interessant contrast ontstaat, maar ook geeft het een gezellige en warme sfeer. De perfecte combinatie met natuurtinten zorgt voor een tijdloze en luxe uitstraling.

Geef je keuken bijvoorbeeld een persoonlijke touch met deze Lanesto Urban kokendwaterkraan met bijpassende spoelbak van Dekker. Deze keukenkraan en spoelbak heb je in verschillenden variaties. Van vintage tot modern en van basic tot geavanceerd. Daarbij is de kokendwaterkraan energiezuinig. Een echte eyecatcher in jouw interieur! De vraag is natuurlijk: durf jij het aan?

Trend 4. Domotica in de keuken

Slimme apparaten worden steeds meer geïntegreerd in ons dagelijks leven. Zo ook in onze eigen keuken door wifi-bedienbare keukenapparatuur. Dit wordt ook wel smart home of huishoudautomatisering genoemd. Tegenwoordig kun je al je keukenapparaten beheren op je tablet of smartphone.

Home Connect systeem (zie video) van Siemens, NEFF en Gaggenau is hiervan een voorbeeld. Zo kun je een recept direct vanuit de app overbrengen naar de oven. Dat maakt het koken een stuk gemakkelijker. Een ander smart systeem is Miele@home. Het systeem van Miele heeft foodview als handige functionaliteit. Hierdoor kun je je gerecht via een HD camera op je telefoon in de gaten houden. Ook is er steeds meer mogelijk met keukenverlichting. Zo heeft SieMatic onlangs het nieuwe keukenconcept “SieMatic SLX Pure” ontwikkeld met individueel gestuurde led-verlichting in de handgrepen.

Als we kijken naar de trend domotica in de keuken, zien we dat duurzaamheid en veiligheid als standaard worden gezien. Keukenliefhebbers letten hier steeds meer op in de zoektocht naar een nieuwe keuken. Een waterbesparende keukenkraan zoals de Quooker kraan, energiezuinige keukenapparatuur en kinderveiligheid in de keuken staan vaak hoog op de wensenlijst.

Trend 5. Nieuwe kooktechnieken

De integratie van technologie ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven speelt hierin een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan usb-poorten in de keuken en het integreren van audio- en videoapparatuur. En bij koelkasten wordt steeds meer gelet op nieuwe bewaartechnieken. De koelkast met CystomFlex van AEG is hiervan een voorbeeld. En dan hebben we het nog niet over sous-vide koken of de ongekende mogelijkheden met de Miele Dialog Oven. Bekijk hieronder de drie nieuwste kooktechnieken op een rijtje:

  1. AEG SenseCook – Dit is ’s werelds eerste kookplaat met foodsensor. De inductiekookplaat communiceert met de draadloze en batterijloze kerntemperatuurmeter.
  2. BORA X Pure – De nieuwe BORA kookplaat met afzuiging onderscheid zich door een opvallend design dat wordt gecombineerd met de modernste technologie.
  3. ATAG 3-in-1 oven – Deze multifunctionele oven omvat maar liefst drie ovenfuncties; opwarmen, bakken én volwaardig stomen. Uitgevoerd in stoer zwart of stijlvol RVS.

Trend 6. Stijlvolle mat zwarte keukens

Zwarte tinten komen terug in de keukentrends 2020. Witte keukens maken steeds meer plaats voor (mat)zwart en andere donkere tinten. Zwart geeft meestal een luxe uitstraling en is perfect te combineren met verschillende uiteenlopende interieurstijlen; of je nu houdt van modernlandelijkklassiekindustrieel of luxe interieur. Van stoer tot strak, klassiek of luxe: het kan allemaal!

Niet alleen de keukenkasten en laden kunnen zwart zijn, maar ook steeds meer keukenapparatuur is in een donkere of zwarte kleur verkrijgbaar. Pelgrim lanceerde onlangs een volledige productlijn die aansluit op deze trend, met matzwarte keukenapparatuur in elke categorie. Met matzwarte apparaten in je keuken maak je een hele duidelijke stijlkeuze. De hele serie bevat verschillende inductiekookplaten, multifunctionele combi ovens, combi magnetrons, combi stoomovens, afzuigkappen, koffiemachines en zelfs een keukenkraan!

Keukentrends 2020 - Trend 6. Zwarte keukens, ASWA Keukens

Matzwart: dé keuken musthave

Nieuwe keuken kopen bij ASWA Keukens?

Dit waren ze dan, de keukentrends 2020! Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Begin je zoektocht bij ASWA Keukens! Wij helpen je graag verder door je te inspireren. Op onze website staan tal van andere blogs, klantervaringeninspiratiepagina’s en de (online) brochure. Daarnaast is het mogelijk om je eigen moodboard te creëren op onze website door voorbeelden heel eenvoudig toe te voegen aan je favorieten.

Maar… er gaat niets boven een persoonlijk advies! Plan je afspraak voor een gratis adviesgesprek of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms! Bekijk hier onze vestigingen.