fbpx

Scandinavische keuken

Ontdek de Scandinavische stijl!

De keuken is het kloppende hart van je huis. Ben je op zoek naar een keukenstijl die zowel elegant als functioneel is? Ontdek de Scandinavische keuken: bekend om zijn tijdloze eenvoud en natuurlijke schoonheid.

Plan hier jouw adviesgesprek

Scandinavische keuken | ASWA Keukens

Wat is een Scandinavische keuken?

We vallen maar direct met de (keuken)deur in huis. Hoewel de producten in een Scandinavische keuken niet per se uit Scandinavië afkomstig zijn, is de stijl hier wél ontstaan. Oorspronkelijk als interieurstijl voor woonruimtes, gekenmerkt door eenvoud, natuurlijke materialen, lichte kleuren en een functionele indeling. Met de tijd is de stijl ook overgegaan naar de keuken. Inmiddels heeft deze stijl wereldwijd erkenning gekregen, met name vanwege de tijdloze schoonheid.

Kenmerken van de Scandinavische stijl in de keuken

Deze stijl heeft een aantal mooie kenmerken die je vrijwel altijd terugziet.

  • Minimalistisch design met strakke lijnen
  • Natuurlijke materialen zoals hout en steen
  • Lichte kleuren die een gevoel van rust en ruimte creëren
  • Functionaliteit en een praktische indeling van de keukenruimte
Scandinavische keuken | ASWA Keukens

Dé kleur van Scandinavische keukens: wit

Wit is de dominante kleur in Scandinavische keukens. Waarom? Witte tinten weerkaatsen natuurlijk licht. Hierdoor ziet je keuken er ruimer én helderder uit. Ook creëert wit een tijdloze en frisse uitstraling. De kleur biedt tevens een perfect canvas voor het toevoegen van persoonlijke accenten en accessoires om je keuken een unieke uitstraling te geven. Andere kleuren die we binnen deze stijl veel terugzien zijn met name lichte en neutrale tinten zoals beige en lichtgrijs.

Keuken inspiratie Scandinavische keuken

Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw keuken? Bekijk deze foto dan eens! Klik op de verschillende onderdelen voor meer informatie over het product.

Keramieken keukenblad

Bekijk

Quooker kraan

Bekijk

Greeploze keuken

Bekijk

BORA kookplaat met afzuiging

Bekijk
Scandinavische keuken met hout | ASWA Keukens

Scandinavische keuken combineren met hout

Hout is een essentieel element in de Scandinavische keuken en voegt veel karakter toe aan je ruimte. Er wordt met name gebruik gemaakt van licht hout, dat bijdraagt aan de minimalistische uitstraling van je interieur.

Er zijn verschillende manieren om hout op een harmonieuze manier in je keuken te integreren. Denk aan houten keukenkasten en werkbladen voor een natuurlijke uitstraling, een houten vloer om meer warmte te creëren en houten accenten om een persoonlijke touch toe te voegen.

 

Een Scandinavische keuken met de nadruk op functionaliteit

Eén van de meest aantrekkelijke kenmerken van de Scandinavische keukenstijl is de nadruk op functionaliteit. Alles heeft een doel. Er is geen plaats voor overbodige frutsels of onnodige versieringen. Keukenapparaten en opslagoplossingen zijn zorgvuldig ontworpen om koken en het dagelijkse leven in de keuken zo efficiënt mogelijk te maken. Kies je voor een Scandinavische keuken? Dan kies je voor een georganiseerde en opgeruimde ruimte, waar alles een logische plek heeft.

Scandinavische keuken met kookeiland | ASWA Keukens

Stijl en functionaliteit gecombineerd in een kookeiland

Een Scandinavische keuken met kookeiland is een perfect voorbeeld van hoe je functionaliteit naadloos combineert met esthetiek. Het kookeiland fungeert als het middelpunt van de keuken en biedt extra werkruimte, opslagmogelijkheden én een plek om te genieten met vrienden en familie. Omdat een kookeiland vaak wordt gebruikt om keukenapparatuur en kookgerei op te bergen, sluit het ook goed aan op minimalisme en een opgeruimde look. Het resultaat is een keuken die zowel praktisch als prachtig is, waarbij het kookeiland een centrale rol speelt.

Meer over de keuken met kookeiland

Waarom kiezen voor een keuken in Scandinavische stijl?

Er zijn tal van redenen om te kiezen voor een Scandinavische stijl. We sommen ze op.

  • Tijdloze elegantie die nooit uit de mode raakt
  • Functionaliteit gecombineerd met esthetiek
  • Een gevoel van kalmte en welzijn in je huis
  • Flexibiliteit in decoratie
  • Ruimtelijke keuken met veel licht
Keukenzaak Uden, verkoopteam ASWA Keukens Uden

ASWA Keukens staat voor je klaar

Bij ASWA Keukens helpen we je graag bij het inrichten van jouw keuken in Scandinavische stijl. Onze professionals geven je graag advies over het kiezen van de juiste materialen en kleuren, het ontwerpen van een functionele indeling en het integreren van slimme opbergoplossingen voor een opgeruimde look.

Kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw Scandinavische keuken en ben je op zoek naar inspiratie? Ga aan de slag met een moodboard. Bekijk verschillende kleurenpaletten en materialen en ontdek meer over de stijl die het beste bij jou past.

Maak een moodboard

Merken brochure bekijken, ASWA Keukens

Een Scandinavische keuken op maat

Ben je op zoek naar een Scandinavische keuken, geheel naar jouw smaak? Wij begrijpen dat elke keuken uniek is, net zoals de mensen die erin koken en samenzijn. Naast standaard keukens, bieden we daarom ook op maat gemaakte keukenoplossingen aan. We gaan graag met je in gesprek om ervoor te zorgen dat jouw Scandinavische keuken perfect aansluit bij je stijl, wensen en behoeften. Klaar om jouw keuken te transformeren? Neem contact met ons op.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.

X

Advies nodig?

Plan nu vrijblijvend een gesprek in en dan kijken we samen welke keukenstijl het best bij je past.