Dit zijn dé keukentrends
van 2019

- Nieuws, Tips & Tricks

keukentrends van 2019, wij hebben ze voor u op een rijtje gezet! De laatste trends in keukens zijn niet alleen mooi voor het oog, maar blinken ook uit in gebruiksgemak en laten ook de niet-keukenprinsen- en prinsessen onder ons zich prettig voelen in dit deel van het huis.

Laat u inspireren door innovaties in interieur die mogelijk zijn gemaakt door oogstrelend design en ultiem gebruiksgemak:

1. Moderne keukens; greeploos, strak & minimalistisch

Heel modern zijn de minimalistische en strakke keukens. Deze moderne keukens kenmerken zich door weinig ronde vormen en overbodige franjes. Qua kleurcombinaties kun je met deze keukens alle kanten op. Je hebt ze in wit, zwart, maar ook in aardetint en hippe kleuren.

Een echte minimalistische keuken heeft greeploze kastjes. SieMatic was in 1960 de eerste die dergelijke greeploze deurtjes introduceerde en nog altijd spelen deze een glansrol in hun ontwerpen, bijvoorbeeld in de populaire SieMatic Pure-stijlcollectie. SieMatic heeft het concept nu helemaal opnieuw overdacht. Typerend voor het nieuwe keukenconcept van de greeploze keuken is de hoge geïntegreerde vitrinekast met grote, getinte glasoppervlakken in combinatie met verlichting die in de keukenkasten is geïntegreerd. De achterwand is net een kunstwerk, met een fijn bewerkte visgraatstructuur van houtfineer, geïnspireerd op een 
klassiek gelegde parketvloer. Lees hier meer over het nieuwe keukendesign van SieMatic…

2. Bijzonder kraanwater met de nieuwe Quooker kraan

Wie had kunnen denken dat kranen zoals de Quooker kokendwaterkraan zo populair zouden worden? Eerlijk is eerlijk, we vonden het maar overdreven om kokend water direct uit de kraan te halen. Maar inmiddels zweren velen bij dit concept waarmee binnen een seconde een warme kop thee op tafel staat. Behalve Quooker is ook de Floww een veel verkochte kraan in dit segment. Quooker is inmiddels alweer een stap verder met de Quooker CUBE. Hiermee kun je werkelijk alle soorten water tevoorschijn toveren. Warm, koud, sparkling en gefilterd water; het kan allemaal! Je maakt met zo’n kraan bijvoorbeeld gemakkelijk je eigen frisdrank. Even een klein beetje limonade in een glas, kraan open en je hebt een heerlijke, frisse ijsthee met prik of een verse limonade. Voor een prikkie!

*Klik op de afbeelding voor meer informatie.

3. Robuuste en stoere keukens

Wie niet zo van het strakke is, kan kiezen voor een stoere en robuuste keuken, een trend die we volgend jaar veel gaan zien. Denk aan materialen met een karakteristieke uitstraling, zoals een houtlook gecombineerd met messing of koper. Bij zo’n stoere keuken past heel goed een vrijstaand fornuis. Tegenwoordig zien we deze nauwelijks nog. Toch zijn er altijd nog liefhebbers van de traditionele fornuizen, vanwege het landelijke of juist industriële karakter.

Sub-Zero Wolf fornuis met twee ovens en gaspitten, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Sub-Zero Wolf keukenapparatuur

4. Rust & sereniteit in het hart van uw huis

Na een drukke dag wil je, als je eenmaal thuis bent, tot rust komen. Wat is er dan lekkerder dan ontspannen te kokkerellen in een woonkeuken ofwel ‘leefkeuken’ die rust en sereniteit uitstraalt? Een trend voor 2019 is: haal de natuur in huis. Want dat is dé manier om je lekker en thuis te voelen. Met natuurlijke kleuren en materialen krijg je een ontspannen en serene woonsfeer, ook in de keuken. Daarbij horen natuurlijke materialen zoals (grof) hout, metaal, natuursteen, marmer en beton.

Deze trend zien we duidelijk terug in de toenemende vraag naar werkbladen die een natuurlijke uitstraling combineren met praktische eigenschappen. Jetstone, onze samenwerkingspartner in keuken werkbladen, heeft de belangrijkste trends in werkbladen voor u op een rijtje gezet. Bekijk hier de keuken trends in werkbladen…

Keukentrends - Keuken Inspiratie trends werkbladen Jetsone, ASWA Keukens

Trends in werkbladen by Jetstone

5. Gemak dient de mens in de keuken van nu

Een stoomoven past heel goed in zo’n natuurlijke keuken. Stomen is een ideale manier om gezond te koken. Na roosteren boven vuur is stomen de oudste kooktechniek. Tijdens het stoomproces blijven vrijwel alle vitaminen, de kleur en de pure smaken behouden. Lees hier vijf redenen waarom stomen efficiënt en gezond is.

Tegenwoordig doen we dat onder het motto: gemak dient de mens. Deze trend zien we vooral terug in de innovatieve technologie in keukenapparatuur welke is ontwikkeld om ultiem gebruiksgemak te bieden. Zo zijn er stoomovens die zichzelf reinigen na gebruik. Wat een paar jaar geleden nog in de kinderschoenen stond, is nu doorontwikkeld en niet meer weg te denken uit de moderne keuken. Denk bijvoorbeeld aan:

Meer keuken inspiratie?

Keuken kopen? Uw zoektocht begint hier! Wij inspireren u graag met onze (online) brochure, klantervaringen, inspiratiepagina én de mogelijkheid om uw favorieten op te slaan in uw eigen online keuken moodboard. Maar… er gaat niets boven een persoonlijk advies! Plan uw afspraak voor een gratis adviesgesprek of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms!

MAAK UW EIGEN MOODBOARD  GRATIS ADVIESGESPREK

Lees ook: