Keuken met bar, de ontmoetingsplaats in huis

- Nieuws

Een keuken met bar is een populaire trend in de keukenwereld. Of je nu graag cocktails maakt voor gasten of gewoon wilt genieten van een maaltijd, deze keukenopstelling is altijd de perfecte uitkomst.

Keukens met bar

Een keuken met bar is een keukenopstelling waarbij er een verhoogde tafel of werkblad aanwezig is als verlengstuk van het aanrechtblad. Het is een populaire keuze voor open woonruimtes, omdat het de keuken en woonkamer met elkaar verbindt. De bar biedt de mogelijkheid om tijdens het koken gezellig bij te kletsen met je gezin of gasten. Bovendien is het niet alleen een plek waar je kunt eten maar ook een plek waar je kunt werken of huiswerk kunt maken. Super functioneel dus!

Keuken met bar | ASWA Keukens

U-keuken met bar

De U-keuken bestaat uit drie delen die samen een “U” vormen. Mocht je een open gedeelte hebben dan is het mogelijk om hier een bar te plaatsen. Dit geeft de keuken een mooie open uitstraling. Daarnaast heeft het ook zijn functionele voordelen. Door het plaatsen van de bar is het namelijk mogelijk om veel werk- en opbergruimte te creëren.  Lees hier alles over de U-keuken.

L-keuken met bar

Een L-keuken is een keuken die uit twee delen bestaat die haaks op elkaar zijn geplaatst. Zo ontstaat er een “L” vorm. Een L-keuken met bar is een veel gekozen keukenopstelling die zowel praktisch als gezellig is. De bar kan dienen als eetplek of als werkplek, waardoor deze keukenindeling veelzijdig is. Bovendien biedt deze keukenopstelling extra opbergruimte, omdat er onder de bar extra kasten geplaatst kunnen worden. Alles over de L-keuken lees je hier.

Kleine keuken met bar

Een kleine keukenopstelling met bar is een uitstekende oplossing voor mensen die hun kookgedeelte willen uitbreiden met een eet- of werkplek, maar niet over een grote keukenruimte beschikken. Door te kiezen voor een slimme indeling kan de bar aangepast worden aan de beschikbare ruimte en neemt deze weinig ruimte in beslag. Je combineert immers je kook en zitgedeelte. Zo geniet je met een kleine keuken ook van de gezelligheid van een bar.

Keuken met eiland en bar

Een keuken met kookeiland zie je vaak terugkomen in veel keukenontwerpen. Om optimaal gebruik te maken van dit eiland is het mogelijk om een bar aan het kookeiland toe te voegen. De bar kan in het blok van het kookeiland geplaatst worden, maar het is ook mogelijk om de bar aan de zijkant van het eiland te plaatsen. Op deze manier creëer je extra zitruimte.

Keuken met bar kopen bij ASWA Keukens?

Ben jij opzoek naar een bar? Bij ASWA Keukens bieden we keukens op maat! Neem vrijblijvend contact met ons op of bekijk wat de mogelijkheden in een van onze showrooms. Al onze vestigingen vind je hier!

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: