fbpx

Hoe onderhoud ik mijn Corian werkblad?

- Tips & Tricks

Het materiaal van een corian keukenblad kan in iedere gewenste vorm naadloos worden verwerkt waardoor er vele exclusieve opties mogelijk zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan lange werkbladen zonder naden of zijwanden die vanuit het werkblad naadloos overgaan. Maar ook de spoelbak kunnen ze hierdoor, zonder randen, in hetzelfde materiaal uitvoeren. Hoe je een corian werkblad het beste kunt onderhouden, lees je hieronder.

Kenmerken van corian

De toepassingen en mogelijkheden van corian zijn eindeloos. Het is een zeer veelzijdig materiaal dat ze naadloos kunnen verwerken in ieder gewenst formaat. Zo kan corian worden gebruik voor diverse toepassingen zoals een werkblad, bar, spoelbak, achterwand of zelfs de gehele keuken. Het bestaat voor ongeveer één derde uit acrylaat en voor twee derde uit natuurlijke mineralen. Het materiaal heeft unieke eigenschappen. Zo is het onder andere massief, sterk, herstelbaar, lichtdoorlatend, thermisch vervormbaar, heeft het onopvallende naden, is het bewerkbaar als hout, hygiënisch en milieuvriendelijk. Corian is verkrijgbaar in veel kleuren en patronen.

Onderhoud van een corian blad

Corian is een niet-poreus materiaal en doordat de naden onopvallend verwerkt kunnen worden, ontstaat er een heel hygiënisch oppervlak. Hoewel vloeistoffen niet in het materiaal kunnen dringen, is het het beste om gemorste producten meteen op te vegen. Bij normale reiniging is het voldoende om het blad af te nemen met een sopje of eventueel en zachte schuurcrème zoal Cif of Dreft. Maak bij het reinigen ronddraaiende bewegingen. Is dit niet voldoende of zitten er kleine krasjes in het blad? Oppervlakken van Corian zijn vernieuwbaar.  Ze kunnen volledig in hun oorspronkelijke staat hersteld worden met een gewoon, mild schuurmiddel en een schuursponsje. Schade door verkeerd gebruik kan meestal ter plaatste worden hersteld zonder dat het werkblad volledig meegenomen moet worden.

SieMatic witte hoogglans keuken met corian blad, Showroom keuken ASWA Keukens

Onderhoud corian spoelbak

Een spoelbak van corian heeft een of tweemaal per week en extra behandeling nodig. Gebruik en oplossing van 3/4 huishoudelijk bleekmiddel en 1/4 water om in de spoelbak te verstuiven en laat dit enkele uren of een nacht intrekken (max. 16 uur). ‘S ochtend kun je spoelbak spoelen of schoonvegen met een vochtige doek waarna je spoelbak weer stralend schoon is. Bij kalkafzetting door water gebruik kun je een ontkalkingsmiddel voor huishoudelijk gebruik gebruiken. Laat het 2 tot 4 minuten inwerken en verwijder het vervolgens met en microvezel doek. Spoel daarna een par keer goed met water na.

Tips voor elk type werkblad

  • Gebruik geen schurende producten.
  • Gebruik geen chemische producten.
  • Pas op met hete voorwerpen zoals pannen, deze kunnen beschadigingen in je werkblad veroorzaken die niet meer te herstellen zijn (kleurverschil, krassen, scheuren of smelten).
  • Pas op met vloeistoffen, deze kunnen snel in het blad trekken en in veel gevallen is dit niet meer te herstellen. Reinig deze plekken dan ook onmiddellijk om plekken te voorkomen.
  • Pas op met snijden, gebruik altijd een snijplank.
  • CIF cream is een wondermiddel op het gebied van de schoonmaak van werkbladen.
  • Voorkom het gebruik van microvezeldoeken

Vragen over een Corian keukenblad?

Wil je graag meer weten over Corian werkbladen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK MAAK MOODBOARD BEKIJK MAGAZINE

 

Lees ook:

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.