Borden voorverwarmen om eten ook echt warm te serveren

- Tips & Tricks

Niets verslaat de smaak van warm eten dat ook daadwerkelijk warm blijft. Vooral bij een uitgebreid etentje of diner is het fijn als je het eten op de juiste temperatuur kan serveren zonder dat het snel afkoelt. Het voorverwarmen van borden is een effectieve methode om ervoor te zorgen dat je maaltijd langer zijn warmte behoudt. Wij hebben verschillende mogelijkheden voor het voorverwarmen van borden op een rijtje gezet.

Borden verwarmen met een Quooker

Een van de snelste en makkelijkste manieren om borden te verwarmen, is om ze onder heet stromend water te houden of een tijdje in warm water te leggen. Je kunt hierbij eenvoudig gebruik maken van een Quooker die direct kokend water geeft.

Kraan keuken zwart | ASWA Keukens

Borden verwarmen in de oven

Magnetronbestendige borden kunnen gemakkelijk in de magnetron worden verwarmd. Let op dat je ook echt alleen borden pakt die magnetronbestendig zijn. Spoel de borden even af met water en verwarm de borden vervolgens (op elkaar) één á twee minuten. Naast de magnetron kun je je borden uiteraard ook even in de oven zetten. Let ook hier op dat je alleen ovenbestendige borden gebruikt. Zet een aantal borden op elkaar in een voorverwarmde oven (80 ºC) voor circa 10 minuten. Zet de oven uit en laat de borden in de oven totdat je ze nodig hebt, anders koelen ze ook weer heel snel af.

Borden verwarmen met een warmhoudlade

Een warmhoudlade is perfect voor het voorverwarmen van borden maar ook nog eens voor het warmhouden van gerechten en langzaam garen. Is je eten op tijd klaar, maar laten je gasten nog even op zich wachten? Dan is er gelukkig de warmhoudlade die het gerecht warm kan houden.

Gaggenau warmhoudlade voor servies, Keukenapparatuur ASWA Keukens

BORA multifunctionele lade

De BORA multifunctionele lade kun je dankzij vooraf geconfigureerde instellingen voor heel veel dingen gebruiken. Je kunt er servies mee voorverwarmen, bij lage temperaturen mee garen en gerechten mee regenereren, ontdooien of warmhouden. De lade is in 14cm en 29cm verkrijgbaar. Bij de hogere variant is het zelfs mogelijk om op 2 niveaus te werken.

BORA warmhoudlade met ontdooifunctie

Warmhoudlade kopen?

Wil je meer informatie over mogelijkheden om jouw servies voor te verwarmen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: