Wokken zoals het hoort met de Fusion Vulcano

- Nieuws

Wie écht wil wokken heeft hoge temperaturen nodig. Zodat alle smaken, vitamines én die knapperige beet van het wokgerecht bewaard blijven. ATAG heeft hiervoor de Fusion Volcano wokbrander ontwikkeld. Een echte krachtpatser voor de thuiskok.

Nieuws Atag Fusion Vulcano

Vincent Hofstee, senior productmanager ATAG, legt in een uitgebreid interview uit hoe het ontwikkelingsproces verloopt. “We zijn in gesprek gegaan met professionele koks en hebben diverse wokrestaurants bezocht. Daar zie je dus van die enorme branders waar ze met hun voet op het pedaal extra zuurstof bij het vuur pompen. Niet echt iets voor thuis.”

Wokken zoals wokken bedoeld is. De Fusion Volcano wokbrander brengt Azië naar de Nederlandse keuken. ATAG is met de Fusion Vulcano op zoek gegaan naar de kracht van de vlam, de ‘power’ waar de profs mee werken. En die zit ‘m vooral in een goede, hete kern. Deze brander genereert met minder energieverbruik méér hitte, voor een optimale wokbeleving. Bij de meeste wokbranders verdwijnt de hitte via de zijkant van de wokpan. De nieuwe ATAG Fusion Volcano wokbrander blijft de vlam op de bodem van de pan. Zo kunt u echt wokken en gaat er geen warmte verloren via de zijkanten van de wokpan. Tegelijk is deze brander zó verfijnd dat ook de zachtste sudderstand perfect is.

Nieuws Atag Fusion Vulcano

De kern van de brander, de vulkaan, maakt geconcentreerde warmte in het midden van de pan door middel van een speciaal ontworpen gedraaid vlampatroon. De vlam is direct gericht op de pan en dus veel efficiënter dan een brede vlam. De besparing op het gasverbruik is tot 50% in vergelijking met een conventionele wokbrander, waar veel warmte verloren gaat langs de pan.

De Fusion Volcano wokbrander is natuurlijk onderdeel van een groter geheel. Onderdeel van oogstrelende kookplaten. Een samenspel van hoogwaardig RVS of keramisch glas en massief metalen draaiknoppen of intuïtieve slide control. Kortom, de ultieme kookbeleving. Klik op onderstaande link om te zien welke kookplaten