Het nieuwe jaar in met een schone koelkast? Wij geven tips!

- Tips & Tricks

Het nieuwe jaar schoon beginnen… ASWA Keukens geeft u tips hoe u uw koelkast het beste schoon kunt maken.

Tips&Trucs_Schoonmaken_koelkast

Alle feestdagen zijn weer achter de rug, dat betekent tijd voor een grote schoonmaak. Wanneer u een grote schoonmaak gaat houden, denkt u dan ook aan uw koelkast. Hygiëne spelen een belangrijke rol bij een koelkast en verdient daarom wat extra aandacht. We geven u graag wat tips om uw koelkast schoon te maken en vooral ook schoon te houden.

  1. Begin met het leegmaken van uw koelkast. Check meteen de datum van een product en gooi eten en drinken dat niet meer gebruikt wordt weg. Om ervoor te zorgen dat u overal bij kunt, kunt u het beste alle verwijderbare rekken, bakken en platen eruit halen. Let er op dat u tijdens het schoonmaken geen scherpe voorwerpen gebruikt om een lekkende koelkast te voorkomen.
  2. Het is belangrijk om de achterkant stofvrij te houden. Het koelingsmechanisme moet namelijk harder werken als de achterkant stoffig is. En dat kost ongemerkt veel stroom. Het is helemaal niet moeilijk om de achterkant schoon te maken: pak een stofzuiger met een zachte borstel en ga hiermee over de achterkant.
  3. Maak de koelkast vervolgens schoon met een emmer water met hierin een scheutje allesreiniger. Gebruik hiervoor geen bijtende middelen om schade aan uw koelkast te voorkomen. De losse onderdelen kunt u eventueel in uw afwasmachine stoppen.
  4. Vergeet bij het schoonmaken ook de afsluitrubbers niet. Om de rubbers in een goede staat te houden, en ervoor te zorgen dat de deur goed sluit, kunt u er het beste een beetje kalkpoeder op doen.
  5. In het afvoerputje achter in de koelkast bevindt zich vaak nog vuil, dit kan zorgen voor nare geurtjes. Neem een wattenstaafje of prikker en haal het vuil eruit. Als dit putje verstopt raakt dan blijft er water onder in de koelkast staan. Spoel het putje ook even door met azijn, hierdoor vormen er geen algen in de afvoer, daarbij neemt azijn geuren op.
  6. Wanneer er alsnog vervelende geurtjes in uw koelkast hangen kunt u bijvoorbeeld een vanillestokje in uw koelkast leggen. Uw koelkast zal deze geur dan opnemen waardoor de vervelende geurtjes verdwijnen.

Benieuwd naar ons aanbod met betrekking tot koelkasten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms.