“We zijn erg gecharmeerd van de werkwijze van ASWA”

- Klantervaring

Benieuwd naar de ervaring van familie Visseren met ASWA? We namen een kijkje in hun keuken en vroegen hoe ze van idee tot droomkeuken zijn gekomen.

Hoe zijn jullie bij ASWA Keukens terecht gekomen?

We zijn altijd gecharmeerd geweest van het keukenmerk SieMatic. Ons appartement is nieuwbouw en vanuit de bouw konden we terecht bij een andere keukenzaak. Deze verkocht helaas geen keukens van SieMatic. Dus zijn we verder gaan kijken en via familie, die ook een ASWA keuken hebben, zijn we bij ASWA terechtgekomen. Vervolgens zijn we een kijkje gaan nemen in de keukenzaak in Dordrecht.

Hoe verliep het proces van idee tot keuken?

Wij vinden SieMatic een super mooi merk. De keukens zijn mooi afgewerkt, hebben mooie materialen en zijn voorzien van slimme snufjes. Hierdoor wisten we snel dat het een SieMatic keuken moest worden. Daarnaast doe je natuurlijk eerst het één en ander aan inspiratie op, via Pinterest en Google. Daarna zijn we naar de keukenzaak gegaan waar we zijn geholpen door Maarten en hadden direct een goede klik. We zijn erg gecharmeerd van de werkwijze van ASWA. Ze zijn heel betrokken, er wordt goed naar de wensen geluisterd en ze nemen extra de tijd voor je als je dat graag wilt.

Nadat we het een en ander besproken hadden en de verkoopadviseur begon met tekenen, ontstond het idee om een kookeiland met bar te plaatsen. Maarten gaf ons verschillende ontwerpen voor dit eiland. We zijn uiteindelijk voor een open achterkant gegaan zodat we gezellig met meerdere mensen aan het eiland kunnen zitten.

Tegen de muur hebben we een hoge kastenwand met de koelkast, extra grote vriezer en stoomoven van Miele geplaatst. Uiteindelijk zijn we wel 5 of 6 keer in de keukenzaak geweest, ook omdat we dat zelf prettig vonden. Je kunt dan echt alle materialen even goed zien, voelen en in het licht houden.

En toen stond de basis, hoe ging het proces verder?

In eerste instantie twijfelde we nog of we voor een witte keuken moesten gaan. Op advies en door het zien van staaltjes zijn we enthousiast geworden van een donkere matte keuken. Het blad wilde we graag licht houden, omdat het geheel anders te donker zou worden naar ons idee. Het blad dat we nu hebben zagen we in de showroom en we vonden het meteen mooi passen bij het interieur. We zijn nog een kijkje gaan nemen in de fabriek, ook om te zien of we iets anders zagen wat ons zou bevallen. Maar we bleven terug vallen op dit blad.

Hadden jullie specifieke wensen qua apparatuur?

In onze vorige keuken hadden we alles van Miele, waar we zeer te spreken over waren. We hebben nu alles van Miele op de kookplaat na. We hebben gekozen voor een BORA kookplaat, omdat deze net iets luxere functies had. Je kunt bijvoorbeeld alle platen met elkaar koppelen wat handig is als je met grote pannen aan het koken bent. De Quooker was ook een grote wens. We hadden in ons vorige huis spijt dat we er niet een genomen hadden, dus was de keuze om er in deze keuken een te nemen snel gemaakt.

Miele keukenapparatuur

En jullie favoriete plekje in de keuken?

Toch wel echt de bar die aansluit aan de keuken. We zitten er dagelijks. Het is een gezellig plekje, omdat je er samen lekker kunt zitten. We eten er vaak en genieten van het mooie uitzicht dat we hier hebben. Ook met vrienden is het een gezellig plekje om te borrelen. Het is een plek die iedereen samen brengt.

PLAN ADVIESGESPREK MAAK MOODBOARD BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: