“We zijn gewoon heel blij met hoe het totaal eruitziet. Dit is echt onze droomkeuken!”

- Klantervaring

Op zoek naar keukeninspiratie? We namen een kijkje in de keuken bij de familie Kanters. Hun ervaring met ASWA Keukens lees je hier.

Hoe zijn jullie bij ASWA Keukens terecht gekomen?

We waren bij een andere keukenspecialist aan het kijken maar daar liep het allemaal niet zo lekker. Toevallig was de broer van Angela ook bezig met een keuken en hij vertelde ons over ASWA Keukens. Toen dachten we, daar gaan wij ook eens kijken. We waren al wel eens langs de keukenzaak in Uden gereden maar het zag er heel chic uit. Onze eerste gedachte was: dat wordt hem niet. Desondanks zijn we naar binnen gegaan en er was meteen een klik. Net als de broer van Angela zijn we geholpen door Tim.

Hoe zijn jullie het keuken proces ingegaan en hoe verliep dat?

Onze eerste keuken kochten wij 20 jaar geleden. De ervaring met deze aankoop was echter minder fijn. Het ging allemaal wat opdringerig. Hierdoor hebben we zonder goed na te denken heel snel keuzes gemaakt. Deze keer wilden we het in tegenstelling tot toen beter aanpakken. In het begin hebben we veel rond gekeken op Pinterest en hebben we verschillende moodboards gemaakt. Zo kwamen we op ideeën als een donkere keuken en een stenen muur in de keuken. Ook hebben we verschillende vloeren vergeleken, om het plaatje zo compleet mogelijk te maken. Met deze ideeën in gedachten maakten we zelf een aantal tekeningen van onze keukenopstelling en zijn we naar ASWA Keukens gegaan.

Wat opviel was dat niemand bij ASWA Keukens opdringerig was. Dat was, ten opzichte van onze eerste ervaring 20 jaar geleden, zeer prettig. Onze grote droom was een kookeiland, waar je aan beide kanten langs kan lopen. Dat was nog aardig passen en meten, omdat onze keuken relatief smal is. Tim heeft ons hierin begeleid en een aantal opties uitgetekend. Zo tekende hij eerst een keuken met schiereiland, dan zit het eiland aan een kant van de muur vast. Maar dan ging de droom van een kookeiland niet op. Hij heeft net zo lang met ons meegedacht tot er een ontwerp uitkwam, waarin het eiland goed past in de ruimte. Die begeleiding en het meedenken met onze ideeën vonden wij heel fijn.

Hadden jullie specifieke wensen qua materialen of apparatuur?

We wisten dat we een donkere keuken wilden met een houtnerf. Dit geeft namelijk een mooi contrast met de gietvloer. Over de keuze van het blad hebben we wat langer na moeten denken. Gaan we voor een massief blad? Of kiezen we juist een dun en subtiel blad? Waar we wel over uit waren is dat het een licht gekleurd blad moest worden. Uiteindelijk zijn we voor een massief blad gegaan in een wit gepolijste kleur. Voor de materiaal keuze hebben we gekozen voor composiet. Dit had onze vorige keuken ook en dat is ons goed bevallen.

Qua apparatuur wilde we graag twee ovens, waarvan een stoomoven. Koken is een van onze passies en met een stoomoven kun je nét iets meer. Omdat we met z’n vijven in huis zijn is het hebben van twee ovens echt handig. We hebben nu bijvoorbeeld in één keer vijf pizza’s tegelijk klaar. Omdat onze kookplaat in het kookeiland zit vinden wij het niet mooi als je tegen een afzuigkap aankijkt. Hierdoor hebben we gekozen voor een kookplaat met afzuiging. We hadden niet echt voorkeur voor een bepaald merk keukenapparatuur. Wij hebben ons dan ook laten adviseren door Tim. Daarnaast hadden we het verzoek om de vriezer in de keuken te plaatsen, deze zat voorheen in de garage. Dit is uiteindelijk ook gelukt en we zijn hier super blij mee!

Klantervaring familie Kanters, ASWA Keukens

Wat is jullie favoriete plekje in de keuken?

Moeilijk om te kiezen! De keuze voor een Quooker is wel echt goed geweest. Je thee is zo klaar en het koken is veel gemakkelijker en sneller. Daarnaast is het ideaal dat we twee ovens hebben. Wat we echt fijn vinden is dat we met ons gezicht naar de eettafel staan te koken. Dit maakt het extra gezellig wanneer iedereen aan tafel zit. We zijn gewoon heel blij met hoe te totaal eruitziet. Dit is echt onze droom keuken!

PLAN ADVIESGESPREK MAAK MOODBOARD BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: