Seattle
in Rotterdam

De woontoren Seattle biedt meer dan alleen maritieme sferen; het is comfortabel, ruim, licht en van veel faciliteiten voorzien. Voortreffelijk gelegen – groots stedelijk, maar toch vlak voor het rauwe water van de Maas.

Project Seattle in Rotterdam

Project Seattle in Rotterdam. Keukens van het merk SieMatic.

De meer westelijk gelegen toren, direct naast appartementengebouw New Orleans, draagt de naam Seattle. Stichting HAL Wonen is van plan de 110 appartementen te verhuren aan deelnemers van het Pensioenfonds HAL (oud-medewerkers van de Holland-Amerika Lijn en hun familie). Hiermee krijgen zij een kans om te wonen in het door hen zo geliefde havengebied. Het gebouw is ontworpen door Frits van Dongen en Patrick Koschuch en wordt gebouwd door JP van Eesteren. Kenmerkend voor Seattle is het gebruik van natuurlijk ogende materialen, zoals natuursteen, een gemêleerde, zandkleurige gevelsteen en bronskleurige kozijnen.

Opvallend zijn de sfeerbeelden die zijn verwerkt in de lamellenpanelen van de gevel. De beelden die in de kleurtonen van het gebouw op de lamellenpanelen worden weergegeven, refereren aan de haven en de Holland-Amerika Lijn. Met dit architectonische detail worden geparkeerde auto’s op de 1e tot en met de 4e verdieping grotendeels aan het zicht onttrokken.

Van 1873 tot 1978 was het op de Rotterdamse Wilhelminapier een komen en gaan van reizigers die zich met de Holland-Amerika Lijn (HAL) lieten vervoeren van en naar Noord-Amerika en Canada. De dynamiek is gebleven. Gelukkig! Die maakt het gebied zo aantrekkelijk. Er is altijd iets te doen: bij de vele culturele hotspots en horecagelegenheden op de pier kunt u zich eindeloos vermaken en hartje Rotterdam is dichtbij. Én u woont hier ultiem relaxt, hoog in één van de torens, met een schitterend uitzicht.

De keukens
In overleg met Stichting Hal Wonen is er gekozen voor het A-merk SieMatic. Voor alle type huur appartementen is er een keuken ontworpen. De keukens zijn allen uitgevoerd met een composiet werkblad en een compleet apparaten pakket van het merk Siemens.

Opdrachtgever: 
Pensioenfonds HAL

Aannemer: 
JP van Eesteren

Architect: 
Van Dongen-Koschuch Architects and Planners