fbpx
Kwartsiet keukenblad, ASWA Keukens

Kwartsiet keukenblad

Met zijn natuurlijke elegantie en robuuste eigenschappen, vormt kwartsiet de ideale keuze voor een keukenblad dat zowel stijl als functionaliteit biedt. Het gesteente biedt niet alleen een verfijnde uitstraling, maar ook duurzaamheid en weerstand tegen hitte, krassen en vlekken. Ontdek snel de mogelijkheden van dit materiaal en laat je inspireren

Plan hier jouw adviesgesprek
 

Ontdek alles over een kwartsiet werkblad

Wat is kwartsiet?

Kwartsiet is een natuurlijk gesteente dat ontstaat uit zandsteen dat onder hoge druk en temperaturen wordt samengeperst. Het resultaat is een sterk materiaal met een mooie, korrelige structuur en vaak een glinsterend effect door de aanwezigheid van kwartskristallen. Doordat het materiaal uiterst compact is, is het zeer geschikt als aanrechtblad

Kwartsiet keukenblad, ASWA Keukens

Het verschil tussen kwartsiet, graniet, marmer en composiet

Het belangrijkste voordeel van kwartsiet ten opzichte van graniet is zijn nog grotere sterkte en hardheid. Kwartsiet is net als marmer een natuursteen, maar het is beter bestand tegen vlekken dan marmer. Composiet bestaat uit gerecycled graniet, harsen en kwarts. Kwarts klinkt qua naam op kwartsiet maar is een volledig ander product. Composiet is namelijk een synthetisch materiaal, terwijl kwartsiet een natuurlijk gesteente is. Kwartsiet is dan ook kras- en hittebestendiger dan composiet.

Voor- en nadelen kwartsiet

Het materiaal is buitengewoon duurzaam: het is bestand tegen stoten, slijtage en krassen, en kan hoge temperaturen aan. Door zijn UV-bestendigheid behoudt het blad zijn kleuren langdurig, zelfs na blootstelling aan zonlicht. De niet-poreuze eigenschap maakt het materiaal vlekbestendig en hygiënisch, omdat het geen vloeistoffen of bacteriën absorbeert. Het vereist weinig onderhoud, waardoor het niet alleen gebruiksvriendelijk is, maar ook langdurig mooi blijft.

Omdat het om een natuurlijk product gaat kan het wat imperfecties vertonen. Daarnaast is de prijs van het materiaal wat aan de hogere kant. 

Handgrepen keuken, ASWA Keukens

Hoe maak je een kwartsiet werkblad schoon?

Maak het werkblad schoon met een neutraal schoonmaakmiddel, een zachte doek en lauwwarm water. Om strepen te voorkomen kun je het blad nadrogen met een droge doek. Meer details over schoonmaak en onderhoud? Dat lees je hieronder!

Kwartsiet keukenblad schoonmaken

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw keuken en ben je opzoek naar inspiratie? Begin alvast met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.