fbpx
Graniet keukenblad Jetstone, ASWA Keukens

Graniet keukenblad

Een graniet keukenblad zorgt ervoor dat jouw keuken een luxe en unieke uitstraling krijgt. Het is een bijzonder duurzaam product en wordt daarom al jarenlang veel gekozen als materiaal in de keuken. Er zijn verschillende steensoorten en kleurtinten verkrijgbaar. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Plan hier jouw adviesgesprek

Graniet keukenblad in SieMatic Urban keuken, ASWA Keukens

Graniet keukenblad met Spoelbak, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Wat is graniet?

Graniet is een stollingsgesteente dat door de natuur wordt gevormd. Op verschillende plekken op de wereld wordt graniet gewonnen. Omdat ieder winningsgebied zijn eigen kleur en structuur heeft, is er veel diversiteit binnen de granietsoorten. Dit heeft als voordeel dat er geen een hetzelfde granieten blad bestaat. De meeste granietsoorten zijn redelijk grof van structuur wat als gevolg heeft dat er oppervlakteputjes kunnen ontstaan. Dit doet niks af aan de kwaliteit maar is een eigenschap van het natuurproduct.

Maatwerk keuken met 1,5 spoelbak in graniet werkblad, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Voor- & nadelen graniet keukenblad

Benieuwd of een graniet keukenblad past bij jouw situatie? We hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet:

  • Krasbestendigheid ++++
  • Hittebestendigheid ++++
  • Vlekbestendigheid +++
  • Stootbestendig +++
SieMatic Urbad keukeneiland met keukenblad Graniet, ASWA Keukens

Afwerking graniet werkblad

Ook bij graniet bestaan er verschillende mogelijkheden voor de afwerking van het oppervlak. Door het polijsten van het blad ontstaat er een glanzende uitstraling. Een aantal granietkleuren zijn echter ook te verkrijgen met een matte afwerking: gezoet (matglans), satin (geborsteld) en gevlamd (geruwd). Deze matte afwerkingen geven het blad een stoer en robuust uiterlijk maar zorgen ook voor een relatief open toplaag. Dit betekend dat het blad gevoeliger is voor vlekken en vettigheid waardoor het de eerste maanden wat donkerder van kleur zal worden.

SieMatic Urban donkere keuken met graniet keukenblad, Showroom keuken ASWA Keukens

Onderhoud graniet aanrechtblad

Graniet is een heel hard materiaal wat het bestand maakt tegen krassen en in zekere mate hitte. Wel wordt aangeraden om altijd een onderzetter te gebruiken bij hete pannen en ovenschalen om een thermoshock te voorkomen waardoor onherstelbare schade kan worden veroorzaakt. Het aanrechtblad is voldoende bestendig tegen vlekken maar je moet wel opletten met bijtende en zure stoffen omdat deze de bovenste laag van het blad kunnen aantasten.

Meer informatie over het onderhoud vind je hier.

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw keuken en ben je opzoek naar inspiratie? Begin alvast met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.