fbpx

Dekton keukenblad

Stel je eens voor: een keukenblad dat niet alleen supersterk is, maar ook volledig onderhoudsvrij. Dat is waar Dekton voor staat. Dit geavanceerde materiaal biedt de elegantie van natuurlijk steen met ongekende duurzaamheid. Benieuwd naar de details? Lees dan snel verder!

Plan hier jouw adviesgesprek
 

Dekton keukenblad, ASWA Keukens

Wat is dekton?

Dekton is samengesteld uit 100% natuurlijke materialen, zoals glas, kwarts en porselein, die onder hoge druk worden samengeperst. Dit resulteert in een hard, uiterst compact materiaal met een uitstraling die lijkt op natuursteen. Door deze eigenschappen is het ideaal voor gebruik als aanrechtblad.

Dekton keukenblad, ASWA Keukens

Het verschil tussen Dekton, composiet en keramiek

Het belangrijkste voordeel van Dekton ten opzichte van composiet is dat Dekton nog sterker is en meer op natuursteen lijkt. Hoewel keramiek ook een sterk materiaal is, is het gevoeliger voor zuren. Qua prijs zijn composiet en keramiek echter goedkoper dan Dekton.

Voor- en nadelen Dekton

Het materiaal heeft een lange levensduur en is hittebestendig tot 450°C, waardoor je hete pannen direct op het blad kunt zetten. Het is uiterst krasbestendig en behoudt zijn gladde oppervlak, zelfs bij intensief gebruik. Door de niet-poreuze en watervaste eigenschappen is het vlekbestendig en hygiënisch, omdat voedselresten en vloeistoffen niet doordringen. Dit maakt het ook onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te houden.

Het materiaal is wel kwetsbaar voor beschadigingen door punt- en stootbelasting, dus wees voorzichtig met scherpe of zware voorwerpen. Daarnaast is de prijs van een Dekton keukenblad hoger dan die van andere gangbare keukenbladen.

Hoe maak je een Dekton keukenblad schoon?

Voor dagelijks onderhoud is een neutraal schoonmaakmiddel en lauwwarm water voldoende. Droog je keukenblad na met een doek voor een streeploos resultaat. Toch last van hardnekkig vlekken? Gebruik dan speciale cleaners voor Dekton, zoals Jetstone Cleaner. Meer weten over het onderhoud van je Dekton werkblad? We geven je hieronder handige tips!

Dekton keukenblad schoonmaken

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw keuken en ben je opzoek naar inspiratie? Begin alvast met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.