fbpx
Luxe Eggersmann keuken met kookeiland en kastenwand in rvs, ASWA Keukens

RVS keukenblad

Een RVS keukenblad heeft veel opties.  Roestvrijstaal geeft een extra dimensie aan je keuken en kan op verschillende mogelijkheden worden toegepast. Te denken valt aan spoelbakken, kranen, werkbladen, achterwanden, zijwanden of zelfs de gehele hele keuken. Bekijk hieronder de eigenschappen van een RVS keukenblad en ontdek of dit iets voor jouw nieuwe keuken.

Plan hier jouw adviesgesprek

Luxe Eggersmann keuken volledig in rvs, ASWA Keukens

RVS keukenblad Eggersmann keuken, ASWA Keukens

Wat is RVS?

RVS, ofwel roestvrij staal is een vermenging van nikkel met chroom. Het nikkel zorgt ervoor dat het materiaal roestvast is. Hierdoor is rvs uitermate geschikt als aanrechtblad en heeft het weinig onderhoud nodig. Het is heel hygiënisch en gaat jarenlang mee en daarbij is het ook stoot-, vlek- en hittebestendig. Er ontstaan op een rvs blad bij normaal gebruik krassen maar deze bepalen juist de uitstraling van het blad. Het is mogelijk om een massief blad te nemen van 4 mm dik. Daarnaast is er ook een optie om het blad op te dikken van 12 mm tot 185 mm. Extra voordeel is dat bij een rvs werkblad de spoelbakken naadloos kunnen worden gelast zonder facetslijping wat zorgt voor uiterst strak uiterlijk.

SieMatic Urban hoek keuken met rvs kasten en laag zitgedeelte, ASWA Keukens

Voor- & nadelen RVS keukenblad

Benieuwd of een RVS keukenblad past bij jouw situatie? We hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet:

  • Krasbestendigheid ++
  • Hittebestendigheid +++++
  • Vlekbestendigheid +++++
  • Stootbestendig +++++

Kijk voor meer informatie over het onderhoud van jouw RVS werkblad bij: Hoe onderhoud ik roestvrijstaal (RVS)?

Luxe Eggersmann keuken in natuursteen en rvs, ASWA keukens

Geborsteld RVS

De klassieke, rechtpolijste afwerking die een mat zijdeachtige uitstraling geeft. Bij  deze finish is de slijpstructuur in de lengterichting zichtbaar.

RVS keukenblad orbitaal - Luuk Belgers, Herkenbosch, ASWA Keukens

Orbitaal RVS

Orbitaal rvs is richtingloos geslepen waardoor er een matgrijze glanzende look ontstaat. Gebruikers-krassen en vingerafdrukken zijn bij deze finish minder snel zichtbaar.

RVS keukenblad, RVS warmgewalst, Maatwerk ASWA Keukens

Warmgewalst RVS

Bij de warmgewalste bladen wordt een ruwere betonlook gecreëerd door het warmgewalste productieproces. Het oppervlak is nog matter dan bij een orbitaal geslepen blad en daardoor ook minder krasgevoelig.

Keukenblad RVS voor en nadelen, ASWA Keukens

Onderhoud RVS keukenblad

RVS is makkelijk schoon te maken en daardoor zeer hygiënisch. Niet alle schoonmaakmiddelen zijn geschikt en voor het eerste gebruik is een speciale behandeling nodig. 

Meer informatie over het onderhoud vind je hier.

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw keuken en ben je opzoek naar inspiratie? Begin alvast met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.