Tips voor het verwijderen van vlekken in werkbladen

- Tips & Tricks

Vaak ligt de oplossing dichterbij huis dan je denkt. Dit is zo’n geval! CIF cream is namelijk hét wondermiddel op het gebied van de schoonmaak van vele werkbladen. Dat geldt ook voor het verwijderen van vlekken in uw granieten werkblad!

Tips verwijderen vlekken werkblad, ASWA Keukens

Doordat het woord “schuurmiddel” op de CIF fles staat, denkt men vaak dit krassen op het werkblad achterlaat. Dat is dus niet het geval. CIF cream is juist heel handig voor het verwijderen van hardnekkige vlekken in o.a. het granieten werkblad. Denk hierbij aan kleurvlekken, kalkresten en kitresten. LET OP: Dit geldt niet voor een werkblad in marmer of hardsteen!

Gebruik van CIF cream op uw werkblad

Maak een sopje van CIF Cream en warm water. Gebruik een schone vochtige doek om het blad schoon te maken en spoel na met voldoende warm water. Hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd door CIF Cream onverdund op een zachte spons aan te brengen. Wrijf de vlak weg en spoel na met warm water. Eventueel kunt u een kunststof spatel gebruiken om vastzittende etensresten te verwijderen.

In deze video laat Jetstone zien hoe u een granieten werkblad het beste kunt onderhouden, en wat u kunt doen om eventuele vlekken te verwijderen. Dit met behulp van CIF Cream en de Jetstone Carekit.

Tips voor elk type werkblad:

  • Ben voorzichtig met het gebruik van schuurmiddelen, zeker bij gepolijste (glanzende) werkbladen.
  • Verwijder sterke vervuiling zo spoedig mogelijk en pas op met vloeistoffen, deze kunnen in het blad trekken.
  • Gebruik altijd een onderzetter voor hete pannen en ovenschalen.
  • Pas op met snijden, gebruik altijd een snijplank.
  • Vermijd contact met aceton en extreem agressieve reinigingsmiddelen zoals metaalreinigers, gootsteenontstoppers en andere corrosieve stoffen.
  • Gebruik geen reinigingsmiddelen met een pH-waarde <4 of >10.
  • Ga nooit op het aanrechtblad staan.
  • Laat de vaatwasser met gesloten deur uitdampen.

Bekijk hier onze blogpagina. Hier leest u meer over handige weetjes, leuke nieuwtjes, klantervaringen en de beste keukentips! Zo zijn de blogs niet alleen leuk om te lezen, maar ook nog eens leerzaam. Veel leesplezier!

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: