Tips voor het verwijderen van vlekken in werkbladen

- Tips & Tricks

Vaak ligt de oplossing dichterbij huis dan je denkt, en dat geldt zeker voor het verwijderen van vlekken op je werkblad! CIF cream blijkt een echt wondermiddel te zijn voor de schoonmaak van vele werkbladen. We delen je handige tips om vlekken effectief te verwijderen en je werkblad er weer als nieuw uit te laten zien.

Maar CIF is toch schuurmiddel?

Omdat het woord “schuurmiddel” op de CIF fles staat, denkt men vaak dit krassen op het werkblad achterlaat. Dat is dus niet het geval. CIF cream is juist heel handig voor het verwijderen van hardnekkige vlekken in o.a. het granieten werkblad. Denk hierbij aan kleurvlekken, kalkresten en kitresten. LET OP: bij sommige keukenbladen moet je CIF niet gebruiken, maar zijn andere manieren van schoonmaken beter. Bekijk hier een overzicht van het schoonmaken van keukenbladen voor elk materiaal keukenblad.

Gebruik van CIF cream op het werkblad

Maak een sopje van CIF Cream en warm water. Gebruik een schone vochtige doek om het blad schoon te maken en spoel na met voldoende warm water. Hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd door CIF Cream onverdund op een zachte spons aan te brengen. Wrijf de vlak weg en spoel na met warm water. Eventueel kun je een kunststof spatel gebruiken om vastzittende etensresten te verwijderen.

Tips voor elk type werkblad:

  • Ben voorzichtig met het gebruik van schuurmiddelen, zeker bij gepolijste (glanzende) werkbladen.
  • Verwijder sterke vervuiling zo spoedig mogelijk en pas op met vloeistoffen, deze kunnen in het blad trekken.
  • Gebruik altijd een onderzetter voor hete pannen en ovenschalen.
  • Pas op met snijden, gebruik altijd een snijplank.
  • Vermijd contact met aceton en extreem agressieve reinigingsmiddelen zoals metaalreinigers, gootsteenontstoppers en andere corrosieve stoffen.
  • Ga nooit op het aanrechtblad staan.
  • Laat de vaatwasser met gesloten deur uitdampen.

Keukenblad kopen bij ASWA Keukens?

Wil je graag meer weten over keukenbladen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: