Je keramische of inductie kookplaat streeploos schoon?

- Tips & Tricks

Helaas staat er na gezellig koken en lekker eten ook nog altijd een fijn schoonmaakklusje te wachten. Het schoonmaken van de kookplaat. Ondanks dat een keramische of inductie kookplaat vaak makkelijk te reinigen is door het gladde oppervlak, blijven er wel vaak strepen en/of krasjes over. Of de kookplaat nu licht of zwaar vervuild is, wacht nooit te lang met schoonmaken.

Tips&Trucs_Schoonmaken_Inductie kookplaat

Reinig je licht vervuilde kookplaat.

Wanneer je kookplaat niet extreem vies is, is een afwassopje voldoende. Gebruik hiervoor geen CIF of schoonmaakmiddel met citroenzuur. Dit kan schade brengen aan de kookplaat. je kunt het beste de kookplaat helemaal nat maken en vervolgens drogen met een microvezeldoekje.

Reinig uw zwaar vervuilde kookplaat.

Bang voor krassen? Gebruik dan vooral geen schuursponsjes of een vork of mes om resten van de kookplaat te verwijderen. Voor het verwijderen van hardnekkig vuil kun je gebruik maken van bijvoorbeeld Vitroclen. Vitroclen is een speciaal onderhoudsmiddel voor keramische en inductie kookplaten. Ook hiervoor geldt uiteraard dat u geen CIF of schoonmaakmiddel met citroenzuur moet gebruiken. Krijg je het vuil niet verwijderd? Gebruik dan onze gouden tip en gebruik soda. Lees meer over deze tip.

Na het schoonmaken kun je de kookplaat nog schoonwrijven met een in schoon water (zonder schoonmaakmiddelen) uitgespoeld microvezeldoekje. Nog steeds strepen? Extra tip: gebruik minder schoonmaakmiddel en droog de kookplaat na met keukenpapier.

Ben je ook geïnteresseerd in een nieuwe keuken of wil je persoonlijk advies over de huidige keuken? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis adviesgesprek met één van onze keukenadviseurs of kom langs in de showroom en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook