Uw keramische of inductie kookplaat streeploos schoon?

- Tips & Tricks

Helaas staat er na gezellig koken en lekker eten ook nog altijd een fijn schoonmaakklusje te wachten. Het schoonmaken van uw kookplaat. Ondanks dat een keramische of inductie kookplaat vaak makkelijk te reinigen is door het gladde oppervlak, blijven er wel vaak strepen en/of krasjes over. Of uw kookplaat nu licht of zwaar vervuild is, wacht nooit te lang met schoonmaken.

Tips&Trucs_Schoonmaken_Inductie kookplaat

Reinig uw licht vervuilde kookplaat.

Wanneer uw kookplaat niet extreem vies is, is een afwassopje voldoende. Gebruik hiervoor geen CIF of schoonmaakmiddel met citroenzuur. Dit kan schade brengen aan uw kookplaat. U kunt het beste de kookplaat helemaal nat maken en vervolgens drogen met een microvezeldoekje.

Reinig uw zwaar vervuilde kookplaat.

Bang voor krassen? Gebruik dan vooral geen schuursponsjes of een vork of mes om resten van uw kookplaat te verwijderen. Voor het verwijderen van hardnekkig vuil kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld Vitroclen. Vitroclen is een speciaal onderhoudsmiddel voor keramische en inductie kookplaten. Ook hiervoor geldt uiteraard dat u geen CIF of schoonmaakmiddel met citroenzuur moet gebruiken. Krijgt u het vuil niet verwijderd? Gebruik dan onze gouden tip en gebruik soda. Lees meer over deze tip.

Na het schoonmaken kunt u uw kookplaat nog schoonwrijven met een in schoon water (zonder schoonmaakmiddelen) uitgespoeld microvezeldoekje.Nog steeds strepen? Extra tip: gebruik minder schoonmaakmiddel en droog uw kookplaat na met keukenpapier.

Bent u ook geïnteresseerd in een nieuwe keuken of wilt u persoonlijk advies over uw huidige keuken? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis adviesgesprek met één van onze keukenadviseurs of kom langs in de showroom en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind u hier.

MAAK UW EIGEN MOODBOARD  GRATIS ADVIESGESPREK

Lees ook