Siemens Home Connect vaatwasser

- Tips & Tricks

Vergeten de vaatwasser aan te zetten terwijl je gasten zou verwelkomen met een mooi gedekte tafel? Met Siemens vaatwassers beschik je over een flexibiliteit die je nooit had verwacht. Versnel op afstand een programma terwijl deze al loopt, start de vaatwasser terwijl je al onderweg bent of ontvang meldingen wanneer je apparaat service nodig heeft. Home Connect vaatwasser laat efficiënt borden, glazen en bestek glanzen. Door de Home Connect-functie straalt niet alleen de vaatwasser maar ook de resultaten die het apparaat boekt. De smart vaatwasser denkt voor jou.

Wat is Home Connect vaatwasser?

Via wifi worden de apparaten verbonden met het internet waarnaar ze te bedienen zijn via de Home Connect app. Slimme apparaten zijn apparaten die met het internet zijn verbonden en zelf acties uitvoeren. Met Home Connect en de juiste partners kun je jouw huishouden dus bedienen op je smartphone of tablet. Groot voordeel hiervan is dat je apparaten op afstand kunt bedienen. Maar ook is het hierdoor mogelijk om persoonlijke voorkeuren in te stellen. Bijvoorbeeld dat de vaatwasser gaat draaien op het moment dat de energiekosten het laagst zijn of juist op het moment dat je niet thuis bent zodat je geen last hebt van het geluid van de vaatwasser. Meer informatie over Home Connect bij verschillende apparaten kan je hier vinden. 

Zo werkt een slimme vaatwasser met Home Connect

De borden moeten er nog zelf ingezet worden, maar de app doet de rest. Met de EasyStart-assistent in de app kun je het perfecte wasprogramma ontwikkelen afgestemd op jouw unieke vaat. Beantwoord een aantal vragen over je schoonmaakvoorkeuren en het ideale programma wordt je geadviseerd. Je hoeft dit programma alleen nog maar te starten. Het spreekwoord ‘het kind kan de (af)was doen’ kan je hierdoor bijna letterlijk opvatten. Wanneer het programma klaar is, krijg je een melding op je telefoon en schakelt het apparaat uit.

Voordelen slimme vaatwasser

Wat zijn dan de voordelen van een slimme vaatwasser? Het maakt bij Siemens niet uit welke vaatwasser je kiest, iedere vaatwasser is uitgerust met Home Connect en kun je daarom eenvoudig bedienen in de Home Connect app of via een voice control. Voordeel hiervan is dat je de vaatwasser kunt starten op afstand. Daarnaast is je vaatwasser altijd upgedate met de nieuwste software-updates en kun je bijvoorbeeld je voorraad vaatwasser tabletten bijhouden. Ideaal wanneer in de supermarkt staat en niet zeker weet of je voorraad er al bijna doorheen is. Ook wanneer het glasspoelmiddel en reinigingszout bijna op zijn, wordt dit weergegeven in de app. Door de digitale controle is het ook mogelijk om een programma aan te passen. Komen je gasten eerder of wil je toch gebruik maken van het extra drogingsprogramma? Dan kan je dit gewoon aanpassen. 

Siemens vaatwasser met binnenverlichting, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Hulp is altijd dichtbij met Remote Diagnostics

Siemens heeft goed begrepen dat een storing in je apparatuur heel vervelend kan zijn. Om dit zo snel mogelijk op te lossen, hebben ze Remote Diagnostics ontwikkeld. Met jouw toestemming kan Siemens op afstand inzicht krijgen in jouw apparaat. Hierdoor zijn ze in staat om op afstand ondersteuning te bieden en het probleem op te lossen.

Siemens keukenapparatuur met Home Connect kopen?

Wil je graag meer weten over de Home Connect keukenapparatuur? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

BEKIJK MAGAZINE MAAK MOODBOARD PLAN ADVIESGESPREK

Lees ook: