Mag mijn houten snijplank in de vaatwasser?

- Tips & Tricks

Mag een houten snijplank in de vaatwasser? Een vraag die we vaak voorbij zien komen. Het antwoord is: nee. Een houten snijplank kan niet in de vaatwasser want het hout kan door de vochtigheid en temperatuurverschillen uitzetten, krimpen of scheuren.

Hoe kan ik mijn houten snijplank het beste schoonmaken?

Wanneer je een houten snijplank hebt gebruikt, kan je hem gewoon even afspoelen met water en schoonvegen met een afwasborstel of doekje. Afwasmiddel is alleen nodig na het gebruik van bijvoorbeeld vis of rauw vlees. Bij sterke geuren is het handig om de plank vooraf nat te maken. Zo voorkom je dat de geur in het hout trekt.

50% korting op een NEFF vaatwasser, ASWA Keukens

Wat te doen bij hardnekkige vlekken?

Vlekken kunnen soms ook heel hardnekkig zijn, zeker in een houten snijplank. Om ervoor te zorgen dat de snijplank mooi blijft raden wij je aan om af en toe de snijplank iets grondiger schoon te maken. Dit doe je door wat grof (zee) zout op de plank te strooien met daarbij wat citroensap of azijn. Laat dit een kwartiertje intrekken, spoel de  snijplank af met water en droog hem met een theedoek of keukenpapier. Je snijplank is weer vlek en geur vrij.

Wanneer de plank volledig is gedroogd, kun je de plank inwrijven met olie. De olie dient als het ware als een soort beschermlaag. Let op: gebruik normale olie en geen olijfolie. Olijfolie zorgt ervoor dat de plank gaat plakken.

Keuken kopen?

Wil je meer informatie over mogelijkheden voor het kopen van een keuken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

BEKIJK MAGAZINE  MAAK MOODBOARD  PLAN ADVIESGESPREK

Lees ook: