Is een Quooker duurzaam?

- Tips & Tricks

Om het klimaat te sparen, moeten we allemaal ons steentje bijdragen. De aanschaf van een Quooker kan je hierbij helpen. Maar waarom is een Quooker duurzaam? Als je meerdere keren per dag kokend water gebruikt, verbruikt een Quooker niet meer energie dan een waterkoker. Het geheim van het lage energieverbruik van Quooker zit onder het aanrecht.

De energiebesparende Quooker

Om een huis op ieder moment van de dag van kokend water te voorzien, houdt Quooker constant 3 of 7 liter water op een temperatuur van 110°C. Dit gebeurt in het reservoir wat onder het aanrecht wordt geplaatst. Doordat dit reservoir vacuüm is geïsoleerd, kan de warmte nergens naartoe. Hierdoor heeft de Quooker maar 10 watt energie nodig om het water op temperatuur te houden. Om te vergelijken: een spaarlamp verbruikt 11 watt en een gemiddelde tv het driedubbele. Een waterkoker heeft natuurlijk geen kosten voor het ‘warmhouden’ maar wanneer er meerdere keren per dag kokend water nodig is, verbruikt een Quooker minder energie dan een waterkoker.

De duurzame Quooker

Is een Quooker duurzaam? Hoewel je misschien zal denken dat het luxe voelt om kokend, koel bruisend of gefilterd water uit de kraan te tappen, is en Quooker juist een verstandige aanschaf. Als je water uit je Quooker-kraan haalt, tap je precies de hoeveelheid die je nodig hebt. Dit is bij een waterkoker anders. Vaak kook je veel meer water dan nodig of vergeet je het water in de waterkoker waardoor je het daarna opnieuw aan de kook moet brengen.

De zuinige Quooker

Het Quooker COMBI-reservoir is gewaardeerd met energielabel A. Dit reservoir geeft niet alleen kokend maar ook warm water. Hierdoor hoeft je het water niet meer eerst te laten stromen tot dat je warm water hebt. Het water op de gewenste temperatuur is er binnen enkele seconden.

Welke Quooker kraan past bij jou?

Een Quooker bestaat uit een keukenkraan en een reservoir in je keukenkastje. Er zijn verschillende mogelijkheden. Ga voor het gemak van een 3-in-1 kraan of een aparte kokendwaterkraan. Kies welke kraan bij jou past. Wil je alleen kokend water kunnen tappen, of ook koud en warm, koel bruisend en gefilterd water? Er bestaan vier verschillende kokendwaterkranen van Quooker: *Klik op de afbeelding voor meer productinformatie.

Minder plastic door Quooker CUBE

Dankzij de Quooker CUBE heb je naar koud, warm en kokend water, ook bruisend en gefilterd water uit je kraan. Hierdoor hoeft je nooit meer plastic flessen in huis te halen. Daarnaast gaat de CUBE ook waterverspilling tegen. De meeste mensen laten de kraan even lopen voordat ze een glas koel water tappen. Bij de CUBE is dit verleden tijd. Door het gekoelde water heb je meteen de juiste hoeveelheid koud water.

Quooker kopen?

Wil je graag meer weten over de Quooker? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

BEKIJK MAGAZINE MAAK MOODBOARD PLAN ADVIESGESPREK

Lees ook: