Hoe onderhoud ik roestvrijstaal (RVS)?

- Tips & Tricks

Een RVS keukenblad heeft veel opties. Roestvrijstaal geeft een extra dimensie aan je keuken en kan op verschillende mogelijkheden worden toegepast. Te denken valt aan spoelbakken, kranen, werkbladen, achterwanden, zijwanden of  zelfs de gehele hele keuken. Hierbij enkele tips over hoe je een RVS werkblad het beste kunt onderhouden.

Schoonmaakmiddelen

Roestvrijstaal (RVS) is makkelijk schoon te maken en te houden. Een RVS spoelbak is daarom ook zeer hygiënisch. Maar niet alle schoonmaakmiddelen zijn geschikt. Middelen met zuren en agressieve middelen kunnen het RVS aantasten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld gootsteenontstoppingsmiddelen, bleekmiddel, zilverpoets, chloor en zoutzuur(oplossingen). Zoutzuur en chloor kun je overigens beter niet in het gootsteenkastje opbergen. De dampen die van deze middelen afkomen kunnen het RVS onherstelbaar beschadigen.

Krasjes op jouw RVS spoelbak?

Een kras in jouw RVS spoelbak kan zo gebeuren. Vooral door het gebruik van harde voorwerpen. In het begin vallen ze vaak extra op, maar na verloop van tijd wordt door gebruik het RVS steeds mooier. Een fijne eigenschap van dit materiaal. Krassen voorkomen in de spoelbak? Gebruik een plastic afwasbak. Zo voorkom je zware krassen. Toch krassen in de spoelbak? Deze zijn vaak ondiep en verdwijnen na verloop van tijd.

Keukenblad RVS voor en nadelen, ASWA Keukens

Roestpuntjes verhelpen

Roestpuntjes ontstaan door de ijzerdeeltjes in het water. Hierdoor kunnen er kleine roestpuntjes op het RVS ontstaan. Verwijder je ze niet, dan kan er als het ware ‘roestvorming’ ontstaan met als resultaat kleine roestpuntjes. Maar deze kun je eenvoudig verwijderen met Cif of een roestvrijstaal reiniger. Verkrijgbaar bij de supermarkt of drogist.

Intensief onderhoud

Bij de levering van je keuken is een RVS schoonmaakkit meegeleverd. Hierin zitten speciale witte sponsjes. Voor het intensieve onderhoud maakt je eerst het sponsje vochtig met lauwwarm water. Daarna haal je het sponsje ronddraaiend door he potje InnoPolish. Hiermee boen je je werkblad goed in. Vervolgen spoel je het sponsje uit met warm water waarna de het werkblad afneemt met de vochtige spons. Als laatste droog je het werkblad met de microvezeldoek. Belangrijk is dat je voor het eerste gebruik van je werkblad ook deze reinigingsmethode toepast.

Dagelijks onderhoud

Voor het dagelijks onderhoud kun je bijgeleverde InnoCleaner op een microvezeldoek sprayen waarmee je het RVS werkblad kunt afnemen.  Er zijn diverse schoonmaakmiddelen die je (speciaal) voor RVS kunt gebruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld HG of Kruidvat RVS Reiniger (schoonmaak) en HG RVS Snel Glans (glansmiddel).

RVS keukenblad kopen?

Wil je graag meer weten over RVS werkbladen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK MAAK MOODBOARD BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: