Hoe onderhoud ik roestvrijstaal (RVS)?

- Tips & Tricks

Houdt u van een strak of tijdloos design? Een werkblad van roestvrijstaal geeft een extra dimensie aan uw keuken. Spoelbakken en kookplaten kunnen ingelast worden waardoor er één geheel ontstaat. ASWA Keukens geeft u tips hoe u uw RVS het beste kunt onderhouden.

Tips&Trucs_Onderhoud_roestvrijstaal

Schoonmaakmiddelen
Roestvrijstaal (RVS) is makkelijk schoon te maken en te houden. Een RVS spoelbak is daarom ook zeer hygiënisch. Maar niet alle schoonmaakmiddelen zijn geschikt. Middelen met zuren en agressieve middelen kunnen het RVS aantasten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld gootsteenontstoppingsmiddelen, bleekmiddel, zilverpoets, chloor en zoutzuur(oplossingen). Zoutzuur en chloor kunt u overigens beter niet in het gootsteenkastje opbergen. De dampen die van deze middelen afkomen kunnen het RVS onherstelbaar beschadigen.

Er zijn diverse schoonmaakmiddelen die u wel (speciaal) voor RVS kunt gebruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld HG of Kruidvat RVS Reiniger (schoonmaak) en HG RVS Snel Glans (glansmiddel).

Krasjes op uw RVS spoelbak?
Een kras in uw RVS spoelbak kan zo gebeuren. Vooral door het gebruik van harde voorwerpen. In het begin vallen ze vaak extra op, maar na verloop van tijd wordt door gebruik het RVS steeds mooier. Een fijne eigenschap van dit materiaal. Krassen voorkomen in de spoelbak? Gebruik een plastic afwasbak. Zo voorkomt u zware krassen. Toch krassen in uw spoelbak? Deze zijn vaak ondiep en verdwijnen na verloop van tijd.

Roestpuntjes verhelpen
Roestpuntjes ontstaan door de ijzerdeeltjes in het water. Hierdoor kunnen er kleine roestpuntjes op het RVS ontstaan. Verwijdert u ze niet, dan kan er als het ware ‘roestvorming’ ontstaan met als resultaat kleine roestpuntjes. Maar deze kunt u eenvoudig verwijderen met Cif of een RVS reiniger. Verkrijgbaar bij de supermarkt of drogist.