Hoe onderhoud ik roestvrijstaal (RVS)?

- Tips & Tricks

Een RVS keukenblad heeft veel opties. Roestvrijstaal geeft een extra dimensie aan je keuken en kan op verschillende mogelijkheden worden toegepast. Te denken valt aan spoelbakken, kranen, werkbladen, achterwanden, zijwanden of  zelfs de gehele hele keuken. Hierbij enkele tips over hoe je een RVS werkblad het beste kunt onderhouden.

Schoonmaakmiddelen

Niet alle schoonmaakmiddelen zijn geschikt voor RVS keukenbladen. Middelen met zuren en agressieve middelen kunnen het RVS aantasten. Denk hierbij aan gootsteenontstoppingsmiddelen, bleekmiddel, zilverpoets, chloor en zoutzuur(oplossingen). Zoutzuur en chloor kun je overigens beter niet in het gootsteenkastje opbergen. De dampen die van deze middelen afkomen kunnen het RVS onherstelbaar beschadigen.

Voorkom vlekken op een RVS keukenblad

Vlekken, met name vochtvlekken, moeten onmiddellijk worden drooggemaakt. Het achterlaten van vochtige glazen, kopjes en andere voorwerpen op het werkblad met vochtige onderkanten moet worden vermeden. Dit is vanwege de mineralen en zuren die zich in deze vloeistoffen bevinden. Als ze in het RVS werkblad trekken, kunnen ze kringen of vlekken veroorzaken die je alleen met intensief poetsen kunt verwijderen.

Krasjes op jouw RVS spoelbak?

Een kras in jouw RVS spoelbak kan zo gebeuren. Vooral door het gebruik van harde voorwerpen. In het begin vallen ze vaak extra op, maar na verloop van tijd vallen deze krassen steeds minder op. Krassen voorkomen in de spoelbak? Gebruik een plastic afwasbak. Zo voorkom je zware krassen. Toch krassen in de spoelbak? Deze zijn vaak ondiep en verdwijnen na verloop van tijd.

Keukenblad RVS voor en nadelen, ASWA Keukens

Roestpuntjes verhelpen

Roestpuntjes ontstaan door de ijzerdeeltjes in het water. Hierdoor kunnen er kleine roestpuntjes op het RVS ontstaan. Verwijder je ze niet, dan kan er als het ware ‘roestvorming’ ontstaan met als resultaat kleine roestpuntjes. Maar deze kun je eenvoudig verwijderen met Cif of een roestvrijstaal reiniger. Verkrijgbaar bij de supermarkt of drogist.

Intensief onderhoud

Bij de levering van je RVS werkblad ontvang je een RVS schoonmaakkit, compleet met speciale sponsjes en een potje InnoPolish. Voordat je het blad voor de eerste keer gebruikt, is het van cruciaal belang om het grondig schoon te maken. Hier volgen de stappen om dit te doen:

  • Begin met het bevochtigen van het sponsje met lauwwarm water.
  • Vervolgens haal je het vochtige sponsje door het potje InnoPolish en wrijf hiermee grondig over je werkblad.
  • Spoel het sponsje uit met warm water en gebruik het om het werkblad af te vegen.
  • Tot slot, droog het werkblad grondig af met een microvezeldoek.

Op deze manier zorg je ervoor dat je werkblad schoon en klaar is voor gebruik, met behulp van de meegeleverde schoonmaakkit.

Dagelijks onderhoud

Voor het dagelijks onderhoud kun je bijgeleverde InnoCleaner op een microvezeldoek sprayen waarmee je het RVS werkblad kunt afnemen.  Er zijn diverse schoonmaakmiddelen die je (speciaal) voor RVS kunt gebruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld HG of Kruidvat RVS Reiniger (schoonmaak) en HG RVS Snel Glans (glansmiddel).

RVS keukenblad kopen?

Wil je graag meer weten over RVS werkbladen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK MAAK MOODBOARD BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: