Voorbij het wit: de eindeloze mogelijkheden van beige keukens

- Tips & Tricks

Trend van het moment of tijdloos? Een beige keuken is het allebei. De neutrale kleur heeft het hart van menig mens veroverd. En dat is niet zo gek. Het is een tijdloze kleur met oneindig veel mogelijkheden. Jouw zandkleurige droomkeuken realiseren? We helpen je graag.

De aantrekkingskracht van een beige keuken

Of je nu voor een ingetogen, minimalistische keuken gaat of juist een weelderige en opvallende variant. Beige keukens laten zich gemakkelijk aanpassen aan veranderende trends en stijlen. De kleur gaat samen met allerlei materialen, stijlen en kleuren. Daarnaast geeft de kleur een kalmerend en rustgevend effect. Wel zo prettig op een plek waar je zoveel tijd doorbrengt. En last but not least: een zandkleurige keuken oogt een stuk groter dan een donkere keuken. Gaat je voorkeur uit naar ruimtelijk en licht? Kies dan voor deze kleur.

Hoe combineer je een beige keuken?

Het sleutelwoord is balans. Beige en zandkleurige tinten zijn er in overvloed. Van licht en zacht tot rijk en diep. Welke kleur je ook kiest en welke stijl je ook hebt, een mix van texturen en materialen is van belang. Daarmee maak je jouw keuken namelijk levendig en interessant.

  • De oase van rust: combineer beige met een houten of betonnen aanrechtblad en kies voor accessoires in naturel, grijs en wittinten.
  • Een industriële vibe: benadruk het stoere karakter met een grof betonnen aanrechtblad en ga voor legergroene accessoires.
  • Landelijk en fris: kies natuurlijke tinten in hetzelfde palet als beige en style je keuken af met robuuste, doorleefde accessoires.
  • De klassieke uitstraling: combineer beige met donkere accenten. Diepgrijze grepen, een zwart natuurstenen aanrechtblad en hanglampen in brons bijvoorbeeld.
  • Romantisch en lieflijk: maak gebruik van pastelkleuren in servies of keukenapparatuur. En wat dacht je van een bloemen dessin op de muur?
  • Retro chique: dat vraagt om kleurrijke accessoires in okergeel en smaragdgroen. Afgewerkt met leren handgrepen.

Beige keuken zandkleurig | ASWA Keukens

Jouw beige keuken zo lang mogelijk mooi houden

Je wilt zo lang mogelijk van je prachtige keuken genieten. Logisch. Daarom geven we je een aantal tips. Gebruik een microvezel doek om alle oppervlakken schoon te houden. Deze doekjes zijn zacht, maken streep loos schoon en gaan lang mee. Vermijd agressieve chemicaliën en schurende schoonmaakmiddelen, omdat deze je keukenoppervlakken kunnen beschadigen. Een mengsel van water en mild afwasmiddel werkt prima om schoon te maken. Let vooral op olie- en vetvlekken. Als je deze vlekken ziet, gebruik dan een ontvetter of meng water en azijn om ze snel te verwijderen. Hierdoor voorkom je dat de vlekken in de oppervlakken trekken en zie je er later niets meer van. Zorg er ook altijd voor om onderzetters te gebruiken onder hete pannen en potten. Dit beschermt het aanrecht tegen de hitte. Daarnaast is het aan te raden om snijplanken te gebruiken om krassen op de oppervlakken te voorkomen.

Ontdek de beige keuken bij ASWA Keukens

Je wilt een nieuwe keuken, maar waar moet je beginnen? Stel een moodboard samen en maak een checklist met wat belangrijk is voor jouw keuken en maak een afspraak in een van onze vestigingen.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: