Heb jij al een apothekerskast in de keuken?

- Tips & Tricks

Stel je voor: een keuken die niet alleen stijlvol is, maar ook functionaliteit biedt. Dat is precies waar een apothekerskast voor kan zorgen. Met zijn slanke ontwerp en handige uittrekbare lades en planken, biedt deze kast voldoende ruimte voor al je specerijen, potten en kookgerei. Maak je keuken compleet en ontdek het gemak ervan zelf!

Apothekerskast keuken

Een apothekerskast is een verticale, smalle opbergkast die in zijn geheel naar voren wordt getrokken, waardoor je toegang hebt tot de inhoud vanuit beide kanten van de kast. Hierdoor hoef je niet meer te zoeken naar spullen die achterin de kast staan. Deze kasten zijn vaak uitgerust met handige rekken, planken of lades die verstelbaar zijn, waardoor je al je keukenbenodigdheden, zoals kruiden, conserven, blikjes, bakvormen, opbergbakjes, flessen en zelfs kleine apparaten kunt organiseren en opbergen.

Apothekerslade keuken

Een apothekerslade is een lade in de keuken die horizontaal uitschuift en voorzien is van meerdere niveaus of compartimenten, vergelijkbaar met een apothekerskast. Het verschil is dat een apothekerskast een vrijstaande verticale kast is, terwijl een apothekerslade ingebouwd is als onderdeel van de keukenkasten en alleen horizontaal uitschuift.

Apothekerslade, ASWA Keukens

Een apothekerslade

Afmetingen apothekerskast

Apothekerskasten hebben een standaardbreedte van 30 cm, maar SieMatic biedt de keuze tussen 30 cm en 45 cm brede kasten. Deze kasten zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes: van kleine onderkasten tot hoge kasten in standaardmaten. Apothekerskasten voor onderkasten kunnen in hoogte worden aangepast met twee verstelbare niveaus, handig voor bijvoorbeeld een kruidenkastje. Voor de kleinste hoge kasten zijn er vier verstelbare niveaus en voor de hoogste maat zijn dat er zeven. Zo kun je de kast precies indelen op basis van de grootte van de producten per niveau.

Raak je producten nooit meer kwijt

Een mogelijke frustratie bij het gebruik van een apothekerskast is het risico dat producten achterin de kast kunnen vallen. Gelukkig biedt de Planero-uitvoering hiervoor een slimme oplossing! Bij deze variant is een achterwand bevestigd die gelijktijdig met de rest van de kast mee schuift. Dit voorkomt dat spullen achterin de kast terechtkomen.

Kruidenrek apothekerskast

Hoewel er geen apart kruidenrek is voor de apothekerskast, kun je de hoogtes van de verschillende niveaus aanpassen naar behoefte. Hierdoor is de apothekerskast op zichzelf al perfect geschikt om te dienen als kruidenrek.

Apothekerskast kopen bij ASWA Keukens?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van een apothekerskast voor jouw keuken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: