fbpx
BORA Pure kookplaat met afzuiging zwart, Keukenapparatuur ASWA Keukens

BORA kookplaat met afzuiging

Welke BORA kookplaat kies jij?

BORA kookplaat met afzuiging is een trend die niet meer is weg te denken. Deze innovatie zorgt ervoor dat kookgeuren direct worden opgezogen, er geen kookdampen ontsnappen en je ook nog eens ruimte bespaard. Daarnaast is het een stijlvolle vervanging voor de afzuigkap wat je keuken een strakke uitstraling geeft. Hierdoor is je keuken nog meer een onderdeel van de rest van je huis.

Plan nu jouw adviesgesprek

BORA X Pure kookplaat met kookveldafzuiging, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Hoe werkt de BORA afzuiging?

De afzuigsystemen van BORA zijn gebaseerd op een natuurkundig basisprincipe. Dit klinkt ingewikkeld, maar is eenvoudig te begrijpen. Kookdampen en -geuren stijgen maximaal één meter per seconde. De BORA kookveldafzuiging zuigt echter de kookwasem met een snelheid van circa 4 meter per seconde naar beneden af. De dwarsstroming die door deze afzuigingstechniek ontstaat, zorgt ervoor dat kookdampen en -geuren effectief en direct bij het kookveld worden afgezogen. Resultaat: je kookt alsof je in de frisse lucht staat.

BORA Classic 2.0 grillplaat en inductie kookplaat met afzuiging en teppanyaki

Voordelen BORA kookplaat

In de afgelopen jaren zien we in steeds meer keukens een BORA kookplaat met afzuiging terugkomen. En dat is niet voor niets. De BORA afzuiging biedt verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele afzuigkap. Om je hier een beter beeld van te geven, hebben we de zeven belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen BORA kookplaat

BORA M Pure

De BORA M Pure is een compact en flexibel kookveldafzuigsysteem dat geschikt is voor kookgerei van alle maten. Het heeft zowel zone-inductie als oppervlakte-inductie voor optimale detectie. De touchbediening met wit LED-display en verticale schuifregelaar zorgt voor eenvoudige en intuïtieve bediening. Personalisatie is mogelijk met beschikbare kleuropties voor de instroomsproeier. Daarnaast kunnen de rechter inductiekookzones, middels brugfunctie, worden gecombineerd tot een groot kookveld voor grote pannen. De twee afzonderlijke kookzones aan de linkerkant zijn ideaal voor de kleinere pannen.

Ontdek BORA M Pure

Alle BORA producten in één overzicht

Het assortiment van BORA bestaat uit vijf innovatieve productlijnen met meerdere producten. Een principe, vijf efficiënte oplossingen. Voor ieder wat wils!
*klik op de afbeelding voor meer productinformatie.

BORA Professional 2.0 gaskookplaat met afzuiging, Keukenapparatuur ASWA Keukens

BORA recirculatie of luchtafvoer?

Alle BORA kookplaten zijn uitvoerbaar zowel met een luchtafvoer naar buiten als recirculatiefilter. Bij de kookplaten met recirculatiesysteem moet het actieve-koolfilter vervangen worden wanneer het functielampje oplicht. Het filter voorkomt dat onaangename kookgeurtjes terechtkomen in jouw nieuwe keuken. De gebruikersduur van zo’n koolstoffilter in de BORA afzuiging is ongeveer 150 tot 400 uur, afhankelijk van de type kookplaat. Lees hier hoe je een BORA filter met recirculatie systeem zelf eenvoudig kunt vervangen. En voor meer onderhoud tips kun je hier een kijkje nemen.

BORA kookplaat prijs

Zoals hierboven staat beschreven bestaat BORA uit vier productlijnen met ieder eigen producten. Hiervan is BORA Pure het instapmodel die je voor €2.000 tot €3.000 kunt kopen. Even in vergelijking: voor een (standaard) inductiekookplaat ben je al snel 500 tot 1.000 euro kwijt. Een fraaie afzuigkap gaat gemiddeld voor hetzelfde bedrag eruit. Dit betekent dat je met een BORA Pure iets duurder uit bent, maar dan is jouw keuken wel afzuigkapvrij! Daarnaast zit er een klein prijsverschil in het type afzuigsysteem. Het BORA afzuigsysteem met recirculatie is over het algemeen iets duurder dan het afzuigsysteem met luchtafvoer. De BORA Professional 2.0 kookplaten zijn één van de meest luxe kookplaten met afzuiging van dit moment en behoort dan ook tot de duurste BORA kookplaat. Bekijk hieronder alle BORA prijzen.

De BORA Pure prijs ligt tussen de € 1.945,- en € 3.995,- .

De BORA Classic prijs ligt tussen de € 3.690,- en € 6.750,- .

De BORA Professional prijs ligt tussen de € 5.790,- en € 8.750,- .

BORA X BO luxe oven, Keukenapparatuur ASWA Keukens

BORA X BO oven

Na de revolutionaire afzuigtechnologie komt BORA nu met iets nieuws op de markt. Iets wat niemand verwachtte, maar wat wederom zal leiden tot een keukenrevolutie. Met de nieuwe BORA X BO, de eerste flexibele oven met gelijkmatige stoomopwekking, heb je gegarandeerd perfecte kook- en bakresultaten. 

Ontdek BORA X BO

BORA MS warmhoudlade met houtenfront, Keukenapparatuur ASWA Keukens

BORA multifunctionele lade

De nieuwe BORA multifunctionele lade kan alles wat je voor het verwarmen van servies nodig hebt en nog meer. Het apparaat kan dankzij de overzichtelijke touchscreenbalk heel makkelijk worden bediend. Door de vooraf geconfigureerde instellingen kan regenereren, warmhouden en ontdooien eenvoudig. Door de combinatie met de BORA X BO flexibele oven zijn er nog meer functies mogelijk.

Lees meer over BORA vacumeerlade

BORA Cool koelkasten

De BORA Cool koelkasten hebben twee zones, een koelzone en een verhoudzone, voor optimale bewaartemperaturen. De BORA Fresh zero-zone houdt voedsel optimaal bij 0°C met vochtregulering. Het design is strak en elegant met hout- en metaalelementen, zonder sierlijsten. De ergonomische indeling maakt inruimen en schoonmaken gemakkelijk. De speciaal ontwikkelde accessoires zorgen voor overzicht en kunnen zelfs dienen als serveerschalen. De verlichting is gelijkmatig en helder in de hele koelkast. De BORA koelkast is ook beschikbaar in de Bora Cool Combi koel-vriescombinatie.

Ontdek BORA Cool koelkast

BORA Freeze vriezer

De BORA Freeze biedt een perfecte invrieservaring zonder ijsvorming, dankzij de No Frost-technologie en handige accessoires. Het strakke design met donkere grijstinten en hoogwaardige materialen zorgt voor een stijlvolle uitstraling. Uitschuifbare plateaus en vershoudbakken maken het inruimen en uitruimen gemakkelijk. Met een wateraansluiting en ijsblokjesmaker zijn spontane feestjes geen probleem meer!

Ontdek BORA Freeze vriezer

BORA QVac, ASWA Keukens

BORA QVac

Met het geïntegreerde BORA QVac vacumeerapparaat blijven levensmiddelen tot drie keer langer vers en smakelijk, wat voedselverspilling vermindert. Het apparaat biedt drie functies: vacumeren in vacumeerboxen en vacumeerzakken, flessen hersluiten en de marineerfunctie. De BORA QVac is ruimtebesparend dankzij het innovatieve installatieconcept. Het apparaat bevindt zich onder het keukenwerkblad, vergelijkbaar met de kookveldafzuiging, en kan zowel vlak als opbouw worden geplaatst. De QVac is beschikbaar in de kleuren Stainless Steel en All Black.

BORA QVac

Koken en leven in het juiste licht

BORA Verlichting zorgt voor de juiste sfeer en functionaliteit in de keuken, ongeacht het type. Van gedimd, warm licht tijdens maaltijden tot stralend helder licht tijdens het koken. BORA garandeert de ideale kookervaring en een comfortabele keukenomgeving. Verkrijgbaar in de types Horizon en Stars past BORA verlichting ook in jouw keuken!

BORA duurzame keuze

BORA vindt het belangrijk dat de producten duurzaam zijn. Bij de productie worden alleen hoogwaardige en duurzame materialen gebruikt zoals rvs. Doordat er met regionale leveranciers en productiecentra uit de Alpen wordt gewerkt, zijn verplaatsingen gering. Daarnaast worden bij de fabricage geen milieuverontreinigende stoffen gebruikt. Bovendien is de BORA kookplaat met afzuiging effectiever en energiezuiniger dan de traditionele afzuigkappen.

 DUURZAME KEUZE

BORA kookdemonstratie

Bij ASWA Keukens zijn er regelmatig kookdemonstraties van verschillende merken. Wil je graag een BORA kookdemonstratie bijwonen? Klik dan op onderstaande button en bekijk de eerstvolgende mogelijkheid. Kookwasem en -geurtjes stijgen niet op maar worden direct weggezogen daar waar het ontstaat: direct bij het kookveld, direct uit de pan, braadslee, koekenpan of grill. Kom de BORA kookplaat met afzuiging werkend zien tijdens één van de BORA kookdemonstraties.

BEKIJK ALLE KOODEMO'S

BORA X Pure - BORA kookplaat met afzuiging, ASWA Keukens

Garantie BORA kookplaat met afzuiging

Benieuwd naar de garantietermijn van BORA keukenapparatuur? ASWA Keukens is door BORA verkozen als gouden partner. Dit zorgt voor speciale voordelen. 

garantie van boRa

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

BORA kookplaat kopen?

Benieuwd naar het assoirtement van BORA? ASWA Keukens biedt een brede keuze aan. Bekijk het gehele assoirtement in onze showrooms, of maak vrijblijvend een afspraak voor persoonlijk advies.

MAAK MOODBOARD PLAN ADVIESGESPREK Bekijk magazine

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.