Villapark Mooi Schoorl in Schoorl

Project Villapark Mooi Schoorl in Schoorl

Project Villapark Mooi Schoorl in Schoorl. Keukens van het merk SieMatic.

Recreëren in de luwte van de Schoorlse Duinen. Langs de bos- en duinrand van de Schoorlse Duinen verrijst een nieuw panorama. In mei 2014 is de bouw van een luxueus villapark met de naam ‘Mooi Schoorl afgerond. De woningen sluiten naadloos aan op het naastgelegen natuurgebied de Schoorlse Duinen.

Kenmerkend voor de omgeving van Schoorl is de unieke samenkomst van strand, zee, duinen, bossen en polder. De wisselwerking van zoet en zout water in de bosrijke kuststrook heeft een bijzondere uitwerking gehad op de flora en fauna. De omgeving kent een enorme biodiversiteit; een tocht door het gebied toont loof- en naaldbossen, zandduinen met helmgras, kleine duinmeertjes, heidebegroeiing, vlinders, konijnen, eekhoorns en verschillende vogelsoorten. Fiets- en wandelpaden slingeren door de kuststrook en brengen u op de mooiste plekjes.

De 20 villa’s zijn gelegen op riante percelen en hebben een uitstraling van moderne landhuizen. De omvangrijke terrassen zijn zonnig gesitueerd en er is een goede balans gevonden tussen ruimtelijkheid en privacy. Ook is er gedacht aan een speelplaatsje voor de kinderen. De weidsheid van het villapark en haar omgeving schept een gemoedelijke en knusse sfeer die het beste kan worden omschreven als ‘vakantiegevoel’.

Hier bepaalde de architectuur een natuurlijke opname in de omgeving. De grote oriëntatie op het bos- en duingebied en gevarieerde beplanting werd gecompleteerd door het kiezen van de juiste materialen en detaillering. Villapark Mooi Schoorl wordt gekenmerkt door:

  • rietgedekte kappen
  • zinken dakkapellen
  • rustieke steen
  • houten kozijnen
  • grote glaspartijen

Door het gebruik van hoogwaardige materialen en een verfijnde detaillering hebben de villa’s de allure van volwaardige woningen. Naast een sfeervol vakantieverblijf is de villa derhalve ook een waardevaste investering.

De keukens:

Voor dit project is samen met de project ontwikkelaar gekozen voor het A-merk SieMatic. In de basis is een zogenaamde S2 keuken met greeploos design toegepast. De opstelling heeft een werkeiland en is voorzien van een complete set Siemens apparatuur en een composieten werkblad.

Ontwikkelaar:
Ontwikkelingscombinatie Mooi Schoorl VOF

Aannemer:
Houta Bouw

Architect:
Compen Architecten, Eindhoven