De Stadhouders in Vleuterweide Utrecht

Altijd al aan het water willen wonen? Wat dacht u van óp het water? En niet zomaar een water, maar de centrale vijver van Vleuterweide Centrum, vlakbij het winkelcentrum. De 10 twee-onder-één-kap woningen en 2 vrijstaande woningen (met opvallende zij-erker) van De Stadhouders liggen bovendien ideaal qua bezonning, namelijk met de riante terrassen op het zuiden.

Project De Stadhouders in Vleuterweide Utrecht

Project De Stadhouders in Vleuterweide Utrecht met SieMatic keukens

De Stadhouders, het beste van twee werelden! Het centrumgebied van Vleuterweide wordt in het noordoosten begrensd door de busbaan, in het zuiden door de Landschapsbaan en in het westen door de Burchtpromenade met zijn parkachtige inrichting. De 12 woningen van De Stadhouders zijn gesitueerd aan de centrale vijver, direct naast Winkelcentrum Vleuterweide. Het beste van twee werelden dus: én prachtig vrij uitzicht over de vijver én alle voor-zieningen op loopafstand.

Eigenlijk geldt dat voor de hele wijk Vleuterweide: de Duitse stedenbouwkundigen Rob Krier en Christoph Kohl hebben het gebied, naast een stedelijke invulling, ook een aangename dorpse sfeer weten te geven. Het gebied is ontworpen met een knipoog naar de oude landgoederen in de omgeving. Het Centrum vormt daarbij het landgoed en De Hoven eromheen de landerijen. De nabijheid van het grote Maximapark voegt hier nog een dimensie aan toe.

De keukens
Voor dit project is samen met de ontwikkelaar Ballast Nedam gekozen voor een hoekopstelling van het luxe designmerk SieMatic. De keukens zijn voorzien van 5 Siemens apparaten, een composiet werkblad en een waterbesparende kraan. Aanvullend op het basisontwerp hebben de kopers een ruime vrijheid om de keuken naar eigen inzicht aan te passen.

Ontwikkelaar:
Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij B.V.

Aannemer:
Ballast Nedam West

Architect:
Christoph Kohl Architekten