ParkHagen in Sint-Michielsgestel

Project ParkHagen in Sint-Michielsgestel

Project ParkHagen in Sint-Michielsgestel. Keukens van het merk SieMatic en SilverLine.

ParkHagen is een kleinschalige groene woonbuurt aan de rand van Sint-Michielsgestel. Het groene karakter en woningen van traditionele architectuur met de grandeur van begin 1900 kenmerkt deze woonbuurt. ASWA Keukens ontwierp negen typen SieMatic keukens in samenwerking met ontwikkelaar Bouwfonds Ontwikkeling Zuid. Een zeer succesvol project, op vier na zijn alle 69 woningen inmiddels verkocht.

Hier worden rondom een groot park bijzonder fraaie woningen gebouwd. Woningen in verschillende typen en prijsklassen, maar allen in een traditionele architectuur met veel oog voor detail. Royaal wonen, ruimte om buiten te genieten en veel, heel veel groen.

De 69 woningen en 4 vrije kavels zijn royaal opgezet en kenmerken zich door een traditonele architectuur met de grandeur van begin 1900. In het hart van het plan vindt u een glooiend park ter grootte van ruim een voetbalveld! Het park heeft volwassen bomen, wintergroene heesters en slingerende wandelpaden. Het is de perfecte setting voor een wandeling, picknick of praatje met de buren. Kinderen kunnen in dit autoluwe park naar hartenlust spelen. Voor de omringende woningen betekent het park een prachtig groen uitzicht.

Projectontwikkelaar Bouwfonds Ontwikkeling Zuid koos bij de ontwikkeling voor de aanpak ‘De koper ontwerpt mee’. Zij daagde aspirant kopers voor de zeven vrijstaande Parkvilla’s uit om hun specifieke woonwensen te integreren in het bestaande ontwerp. Het unieke aan deze aanpak is dat kopers zo hun eigen woning ontwerpen zonder de tijdrovende en ingewikkelde zaken die het bouwen van een woning vaak met zich meebrengt. Hazenberg TBI Bouw uit Vught is hierbij de aannemer.

Het groene karakter van ParkHagen is onmiskenbaar het glooiende landschapspark. Een park met diverse soorten volwassen (beuken)bomen, grote rododendrons, authentieke heesters en hagen. Voor kinderen is een mooie robinia houten speelvoorziening ontworpen. Het ontwerp en de inrichting zijn verzorgd door Landschapsbureau Jacques Leuken Gardens en Parks & Estates uit Nuenen.

De keukens: 
Voor dit project is gekozen voor het merk SieMatic en het eigen huismerk SilverLine. ASWA Keukens ontwierp in totaal negen verschillende keukens voor de verschillende woningtypes. De keukens zijn voorzien van een compleet apparatuurpakket en composiet werkblad. Het project is zeer succesvol. Inmiddels zijn er nog maar vier woningen te koop.

Ontwikkelaar:
BPD Regio Zuid, Eindhoven

Aannemer:
Hazenberg TBI Bouw, Vught

Architect:
LSWA Architecten