Oostflank in Wijchen

Project Oostflank Wijchen 2

Project Oostflank in Wijchen. Keukens van het merk SieMatic en SilverLine.

Tussen het historische centrum van Wijchen en het Wijchens Meer ontstaat een heel nieuw woongebied
waar het meesterlijk wonen is: Oostflank. In verschillende fases wordt hier gebouwd aan 165 nieuwe woningen in verschillende typen en prijsklassen. Midden in het centrum, en toch in het groen. Meesterlijk wonen in Wijchen. In de Oostflank komen bijzondere gebouwen met de dorpse uitstraling en de allure die kenmerkend zijn voor Wijchen. Appartementen met een binnentuin of met uitzicht op het Wijchens Meer en grondgebonden woningen.

Tussen kasteel en meer
Oostflank ligt in het centrum van Wijchen, ten oosten van het kernwinkelgebied, tussen de Meerdreef, Elckerlyckweg, De Renbaan, Oosterweg en de Meester van Coothlaan. Middenin het levendige hart van het dorp dus, en toch in het groen. Aan de zuidkant van het gebied ligt het Wijchens Meer, een oude rivierarm, die circa 3000 jaar geleden van de hoofdarm van de Maas werd afgesneden. Ten noorden van Oostflank staat het kasteel van Wijchen. Hier woonde ooit Emilia van Nassau, dochter van Willem van Oranje. Nu herbergt het een verrassend veelzijdig museum met een collectie die 8.000 jaar bewoningsgeschiedenis in Wijchen verbeeldt. Oostflank verbindt deze twee bijzondere locaties met elkaar: de Renbaan wordt verlegd in het verlengde van de Don Emanuelstraat en zo ontstaat een doorlopende boulevard met grote bomen vanaf het kasteel tot aan het Wijchens Meer.

Voor ieder wat wils
In verschillende fases verrijzen in Oostflank in totaal 165 nieuwe woningen. Centraal in het gebied ligt een Hofgebouw met 82 appartementen. Aan de oever van het Wijchens Meer is een Urban Villa met 18 koopappartementen gerealiseerd en op dit moment is een tweede Urban Villa met nog eens 18 appartementen in verkoop. De 19 grondgebonden koopwoningen leggen de verbinding tussen Oostflank en de bestaande centrumbebouwing. Grenzend aan de fraaie pastorietuin komt een woon-zorgcomplex met 28 eenheden voor kleinschalig, beschermd wonen. De parkeergarage onder het Hofgebouw biedt ruim voldoende parkeerplaatsen voor de bewoners van
Oostflank en vanuit de parkeergarage zijn de appartementen van het Hofgebouw en de Urban Villa’s met een lift te bereiken.

Meesterlijk wonen in Wijchen

  • Middenin het historische centrumgebied
  • Tussen het kasteel en het Wijchens Meer
  • In het land van Maas en Waal
  • Vlakbij de stad Nijmegen
  • Appartementen en grondgebonden woningen
  • Diverse woningtypen
  • Mogelijkheden voor flexibele indeling
  • Ondergrondse parkeergarage
  • Voorlopig laatste nieuwbouw appartementen in Wijchen
Project Oostflank Wijchen 3

Project Oostflank in Wijchen. ASWA Keukens van het merk SieMatic en SilverLine.

De keukens:
Voor dit project is samen met KlokBouwOntwikkeling gekozen voor een mix van het A-merk SieMatic en ons huismerk SilverLine. Er zijn een ruime hoeveelheid keukens ontworpen in de verschillende opstellingen aansluitend bij de diversiteit van het plan. Zo zijn er verschillende hoekkeukens ontworpen, maar ook complete eilandopstellingen getekend. De keukens zijn tevens voorzien van 5 apparaten.

Ontwikkelaar:
KlokBouwOntwikkeling

Aannemer:
Realisatie KlokBouwOntwikkeling i.c.m. Bouwbedrijf Sleenhoff, Postma Bergharen en Aannemersbedrijf Jan Oosterhout

Architect:
LSWA Architecten