Dorp 040 in Eindhoven

Project Dorp 040 in Eindhoven

Project Dorp 040 in Eindhoven. Keukens van het merk SilverLine.

In plan Dorp 040 is er veel te kiezen. Zo is er maar liefst keuze uit vier typen hoekwoningen en vier typen tussenwoningen. Alle woningen beschikken over drie verdiepingen met volop leefruimte. De woningen zijn standaard bijzonder compleet uitgevoerd, maar daarbij is er een optie-programma om de woning helemaal te laten aansluiten op je eigen woonwensen.

In nieuwbouwproject Dorp 040 worden 30 koopwoningen in verschillende woningtypes en uitvoeringen gerealiseerd. Alle woningen zijn gesitueerd op ruime percelen met zowel voor als achter een tuin. Elke woning heeft een eigen berging in de achtertuin. Daarnaast beschikt iedere woning over een eigen parkeerplaats op één van de twee afsluitbare parkeerterreinen. Wonen in Dorp 040 is wonen in een rustige buurt met alle voorzieningen binnen handbereik op het leukste nieuwe plekje in Eindhoven.

Dorp 040 maakt deel uit van het project Drents Dorp Noord, waar in totaal 140 woningen worden gerealiseerd, onderverdeeld in 110 huurwoningen en 30 koopwoningen. De buurt Drents Dorp, behorende tot de wijk Halve Maan in het stadsdeel Strijp, werd gebouwd tussen de jaren ’25 en ’30 van de vorige eeuw. Het is een bijzondere buurt met een geheel eigen karakter, waar Philips arbeiders huisvestte die voornamelijk uit Drenthe kwamen.

Omdat in deze Gelderse wijk in Eindhoven voornamelijk mensen kwamen wonen die uit Drenthe kwamen, kreeg de wijk al snel de naam Drents Dorp. De wijk bestond uit ongeveer 1000 goedkope en kleine woningen. De wijk had een bijzonder karakter en een heel eigen sfeer, die tot ver in de vorige eeuw bewaard is gebleven.

De keukens:
Voor dit project is samen met de project aannemer Stam + De Koning Bouw gekozen voor een opstelling in het huismerk SilverLine. Met twee opstellingen is een ontwerp voor alle koopwoningen ingevuld. Aanvullend op het basisontwerp hebben de kopers een ruime vrijheid om de keuken naar eigen inzicht aan te passen.

Opdrachtgever:
Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl

Aannemer:
Stam + De Koning Bouw bv