De Torenvalk in Laren

Project De Torenvalk in Laren

Project De Torenvalk in Laren. Keukens van het merk SieMatic.

Nieuwbouwproject De Torenvalk bestaat uit de bouw van 3 appartementenvilla’s met elk 3 appartementen. De negen appartementen kennen elk een gemiddelde woonoppervlakte van 175 m2 en zijn ontworpen door Architectenbureau Born B.V. Het concept is uit de drie deelnemende partijen door de gemeente verkozen!

Wie aan Laren denkt, denkt aan authentieke woningen, de heide, het gezellige winkelcentrum, de grote basiliek, het Singer Museum en het monumentale Brinkhuis. Hiermee biedt het oudste dorp in het hart van het Gooi alles voor optimaal woongenot.

De locatie aan de Torenlaan waar het nieuwbouwcomplex De Torenvalk geplaatst is kent oorspronkelijk een andere bestemming. De locatie kende een bedrijfsbestemming. Deze is omgezet naar een woonbestemming. Er zijn nog maar weinig locaties in Laren waar gebouwd kan worden. Zo blijft het kleinschalige karakter behouden en blijft Laren een prachtige gemeenschap om te wonen en te leven.

Ook de gekozen materialen passen binnen het bestaande beeld van Laren. Zo passen de rieten daken – die van onderen met een bijzondere ronding zijn afgewerkt – goed binnen het algehele straatbeeld. En de mooie witte ‘gekeimde’ gevels maken het geheel compleet. We wilden daarnaast vooral laten zien dat de appartementen nieuw worden gebouwd. Dus historische villabouw, maar wel op een moderne manier vertaald. Met een authentieke uitstraling en een moderne en speelse afwerking. Met erkers, dakkapellen en leuke elementen aan de voorgevel. Zo oogt het geheel natuurlijk, spannend, speels en toch statig. Passend bij de omgeving, maar toch net even anders en opvallend. De afwijkende ronde kap geeft daarbij veel binnenruimte aan het appartement. En de parkeerruimte onder de gebouwen, met per woning twee eigen parkeerplaatsen, is netjes weggewerkt.

De keukens
Samen met Herkon projectontwikkeling hebben we diverse keukenvoorstellen uitgewerkt van het A-Merk SieMatic. De uitgewerkte schiereiland opstellingen komen erg goed tot zijn recht in de beschikbare keukenruimte. Bij deze keuken is gekozen voor de luxe uitstraling van een composiet werkblad. Om het geheel compleet te maken is de keuken voorzien van een uitgebreid pakket aan Miele apparatuur.

Ontwikkelaar:
Herkon projectontwikkeling

Aannemer:
Bouwonderneming Stout

Architect:
Architectenbureau Born B.V.