De Lakfabriek in Oisterwijk

Project De Lakfabriek in Oisterwijk.

Project De Lakfabriek in Oisterwijk.

De Lakfabriek biedt straks prachtige kansen aan een gemêleerd gezelschap van nieuwe bewoners. Want wie kan er nu zeggen dat zijn eerste woning deel uitmaakt van een monumentaal industrieel erfgoedcomplex?

De voormalige Lakfabriek op het KVL-terrein in Oisterwijk krijgt een nieuwe bestemming! BOEi (de Nationale Maatschappij tot Behoud, Ontwikkeling en Exploitatie van Industrieel Erfgoed) en Nico de Bont, specialist in totaalrestauratie en herbestemming, gaan samen loftwoningen in de Lakfabriek realiseren.

Zo hebben de starters hier de mogelijkheid om een unieke eerste woning te verwerven, met een woonoppervlakte van circa 100 m2 en een hoogte van 3,5 meter! Tegelijk is de Lakfabriek ook een prachtige plek voor ouderen die wellicht kleiner willen gaan wonen, maar wel een aparte woning zoeken in Oisterwijk.

Daarnaast zijn de loftwoningen zeer geschikt voor mensen die in de stad werken (bijvoorbeeld in Tilburg) en op acceptabele reisafstand van hun werk er voor kiezen om te wonen in een rustiger omgeving. En tot slot kunnen zzp-ers een ideale woon-/werkruimte realiseren in de Lakfabriek: de ruimtes lenen zich uitstekend voor een bedrijf aan huis. Kortom: een inspirerend project voor iedereen die een unieke woning zoekt binnen de rust van het dorp Oisterwijk!

De Lakfabriek werd in 1925 gebouwd, als onderdeel van de fabriek van de Koninklijke Verenigde Leder (KVL) in Oisterwijk. In deze fabriek werd het leer van een kleur en een krasvrije toplaag voorzien. Het gebouw is geen officieel monument, maar is volgens de gemeente Oisterwijk wel behoudenswaardig en geschikt voor herbestemming.

De keukens:
In dit project is samen met de aannemer Nico de Bont gekozen voor een andere aanpak. De 25 lofts hebben ieder voor zich unieke mogelijkheden voor de keuken. Mede door de mogelijke inzet van onze binnenhuisarchitecten bieden we hier voor elke koper een keuken op maat aan. Voorzien van alle gemakken en mogelijkheden en passend bij de vrije indeling van de woning.

Ontwikkelaar:
Boei

Aannemer:
Nico de Bont / TBI

Architect:
Wenink Holtkamp Architecten