Blixembosch Buiten in Eindhoven

Project Blixembosch Buiten in Eindhoven

Project Blixembosch Buiten in Eindhoven. Keukens van het merk SieMatic en SilverLine.

Blixembosch Buiten is een nieuwe buurt aan de rand van de wijk Blixembosch, Eindhoven-noord. De ruimtelijke opzet, mooie woningen en prima locatie maken dit tot één van de populairste wijken van Eindhoven.

Blixembosch Buiten is de nieuwe, levendige buurt in de populaire wijk Blixembosch in Eindhoven. Een buurt met een heel eigen karakter. Dat heeft alles te maken met het unieke landschap en de samenhang in architectuur. Speelse hoogteverschillen en veel ruimte voor groen typeren de buurt. En er is voor iedereen van alles te doen. Wandelen over de groene wal of langs het water, fietsen, buiten spelen, ravotten met de hond of gezellig winkelen. In Blixembosch Buiten is de natuur nooit ver weg, maar ook de stad is dichtbij.

Eigen identiteit en karakter! Blixembosch Buiten heeft een eigen identiteit en eigen karakter wat sterk bepaald wordt door de grote hoogteverschillen van de bestaande en de nieuwe wal. De 2 woongebieden, De Terrassen en De Velden, worden als het waren omarmd door deze 2 groene wallen. Tussen de 2 woongebieden is een centrale landschappelijke laagte gelegen die de ruimtelijke verbinding vormt tussen Aanschotse Beemden en Esp.

In Blixembosch Buiten komen gefaseerd ongeveer 430 woningen waarvan circa 350 woningen door Hurks en Bouwfonds, en 80 woningen door de Gemeente Eindhoven in de vorm van zelf bouwen en samen bouwen. Voor ieder wat wils. De architectuur zorgt ervoor dat de buurt een mooi geheel blijft. Ook goed om te vermelden: er wordt veel aandacht besteed aan duurzaam bouwen en energiebesparing. Daardoor is het hier straks niet alleen heel fijn, maar ook heel comfortabel wonen met lage energielasten!

De keukens:
Voor dit project is samen met project ontwikkelaar Hurks gekozen voor een mix van het A-merk SieMatic en ons huismerk SilverLine. Er zijn een ruime hoeveelheid keukens ontworpen in de verschillende opstellingen aansluitend bij de diversiteit van het plan. Zo zijn er zowel rechte keukens als hoekkeukens ontworpen, maar ook parallel en eilandopstellingen getekend.

Ontwikkelaar:
BPD en Hurks

Aannemer:
Hurks

Architect:
WY.architecten