100Hoog in Rotterdam

Project 100Hoog in Rotterdam

Project 100Hoog in Rotterdam. Keukens van het merk SieMatic.

100Hoog ligt midden in historisch Rotterdam, in het Wijnhavenkwartier aan De Regentessebrug. Of zoals de Rotterdammers het zeggen: De Vierleeuwenbrug.  De brug is vernoemd naar Koningin regentes Emma en kenmerkt zich door vier zittende leeuwen gemaakt van prachtig groen natuursteen.

Het project 100Hoog wordt gerealiseerd op een kavel waar vroeger een bedrijfsverzamelgebouw stond. De locatie wordt omsloten door de Wijnhaven, de Posthoornstraat en de Wijnstraat. Aan de Wijnhaven (hoek Posthoornstraat) komen op straatniveau commerciële ruimten. Achter deze ruimten worden bergingen gerealiseerd. Vanaf de 1e verdieping bevinden zich over 2 lagen overdekte parkeerplaatsen alsmede een aantal bergingen. Op het dak van de garage wordt een fantastische daktuin voor bewoners aangelegd.

100hoog biedt honderd meter diversiteit in appartementen. Zo worden aan de Wijnhaven 40 Havenappartementen gerealiseerd en aan de Posthoornstraat / Wijnstraat 112 Torenappartementen. De in totaal 152 appartementen variëren in grootte van 61 m² tot 289 m². Alle appartementen in 100hoog worden fraai afgewerkt, hebben een riante buitenruimte uitgevoerd als balkon, loggia of terras en beschikken bovendien over een voortreffelijk uitzicht.

Het Wijnhavenkwartier en omgeving is een mooie mix van oud en nieuw. Dit gebied ademt historie met Rijksmonumenten zoals het Schielandhuis, de Sint Laurenskerk, het Stadhuis, de Willem de Kooning Academie en Nederlands eerste wolkenkrabber het Witte Huis. Maar ook liefhebbers van moderne architectuur vervelen zich niet. De Kubuswoningen, de bibliotheek, de Erasmusbrug en straks de Markthal: stuk voor stuk sterke staaltjes van de Rotterdamse kijk op bouwen.

De keukens:
Voor dit project is samen met de project ontwikkelaar BAM gekozen voor het A-merk SieMatic. In totaal zijn er 18 keukens ontworpen in de verschillende opstellingen. Zo zijn er rechte,- en hoekkeukens ontworpen, maar ook parallel en eilandopstellingen getekend. In het project is inmiddels de helft van de appartementen verkocht aan Achmea, waarbij ASWA ook de SieMatic keukens mag leveren. Het project is in volle gang.

Ontwikkelaar:
Port au Vin (AM wonen / Kompaen / LSI)

Aannemer:
BAM Rotterdam

Architect:
Klunder Architecten

Belegger:
Syntrus Achmea real estate & finance