fbpx
Exclusief project | ASWA Keukens

Villa vol warmte

Hemels Wonen

Een uitgesproken stijl, jonge frisse kleuren en een sterk – maar wel uitgebalanceerd – contrast tussen klassieke en moderne elementen. Tijdens een inspiratiezoektocht op sociale media vonden de bewoners van deze jarentwintigvilla precies datgene terug in de ontwerpstijl van interieurdesignbureau Hemels Wonen uit Eersel. Eigenaresse Judith Smets en haar team maakten de woondroom van dit jonge gezin werkelijkheid.

Copyright ©2023 Tekst Evelien de Raaff, Fotografie Hemels Wonen, The Art of Living Magazine

Exclusief project | ASWA Keukens

Van gedateerde woning tot moderne gezinsvilla

Deze ruime jarentwintigwoning midden in het centrum van een Noord-Brabants dorp beschikt over alles wat een jong gezin zich kan wensen. Karakter, bezieling, sfeer... én volop ruimte voor de kinderen. Aan een grote open ruimte in de woning ontbrak het echter nog. De indeling kon wel een opknapper gebruiken en dus schakelde het stel Dedato ontwerpers en architecten uit Amsterdam in voor een grondige renovatie. Op de schets van de architect werd de benedenverdieping een open woonruimte met optimaal tuincontact. Het resultaat: daglicht in overvloed, zichtlijnen van voor tot achter, een aparte speelruimte voor de kinderen en een mooie open woonruimte met aansluitend de mainsuite voor de ouders. Toch ontbrak er nog iets in de 3D-tekening. Het interieur, waarover de bewoners tal van ideeën hadden, vormde nog geen harmonie. Het kon wel wat eenheid gebruiken - maar ook wel wat lef.

Uitgesproken, jong en contrasterend

“Wat zo gaaf is aan dit project”, vertelt Judith van Hemels Wonen, “is dat hoewel er al veel keuzes waren gemaakt in samenspraak met de architect, zoals de indeling, de keuken en het lichtplan, we toch nog heel veel hebben kunnen toevoegen. Wij hebben de losse ideeën die de bewoners hadden gebundeld, en als het ware de ‘saus’ eraan toegevoegd.” Die saus is waar de interieurs van Hemels Wonen om bekendstaan, en ook wat de bewoners zo aantrok: hoogwaardige materialen, luxueus behang, uitgesproken kleuren op de muren… Met andere woorden: een interieur waarin de bewoners zichzelf weerspiegeld zagen.

Verschillende stijlen

“Doordat het een jarentwintigwoning betrof, hadden we ook te maken met allerlei klassieke elementen”, vertelt Judith verder. “Denk dan aan de erkers en de glas-in-loodramen; niet per se elementen die je zou verwachten in een modern interieur, maar die toch verrassend goed samengaan. We hebben zelfs een extra klassieke touch toegevoegd, zoals een visgraatvloer, maar ook de balken in het plafond van de keuken. Elementen die je toch even laten beseffen dat hoewel je in een eigentijds interieur staat, het huis al een hele historie heeft.”

Woongedeeltes in verbinding

Afgesloten kamertjes zijn verleden tijd. Tegenwoordig heeft bijna elke woning een open woongedeelte dat de functies koken, eten en samenzijn met elkaar verbindt. Judith: “Ook hier hebben we ervoor gekozen om de woonruimtes met elkaar in verbinding te laten staan, maar wél heeft elke woonfunctie een eigen uitstraling. In de living zie je goed hoe de inrichting uit het hier en nu samensmelt met de klassieke elementen.

Warme en natuurlijke kleuren

De kleuren in de living zijn warm en natuurlijk, en de materialen zacht en hoogwaardig. De kastenwand hadden de bewoners al in hun bezit en werd moeiteloos in het interieur geïntegreerd. Het haardmeubel is een echte blikvanger door de lederen ombouw.” Naast de living bevindt zich het thuiskantoor, dat aansluit bij de rest van de woning, maar wel afgesloten kan worden door middel van bronskleurige stalen schuifdeuren. Qua look and feel – warm oranjerood Élitis-behang, veel daglicht, een clean maatwerkbureau – een prettige omgeving om in te werken.

Kleurrijk maar rustig geheel

Het oranjerode behang loopt de hoek om en vormt de overgang tussen de voor- en achterzijde van de woning. Hier bevindt zich ook de aanbouw, waarin het contrast tussen de woonstijlen een hoogtepunt bereikt. Door de meterslange raampartij vloeit eindeloos daglicht naar binnen. Dat hier een jong gezin woont, zie je onder meer terug in de accentkleuren. Aan de eetzijde vind je een schitterende haardwand in gerookt notenhout van Shinnoki. Leuk detail: in de wand gaat een verborgen deur schuil die je toegang geeft tot de speelruimte van de kinderen, die een heel eigen karaktertje heeft door de toepassing van uitbundige kleuren en het speelse behang van Arte. Aan de andere zijde van de aanbouw bevindt zich de keuken, gerealiseerd door ASWA Keukens. “Hier hebben we onze eigen kleuren toegepast”, licht Judith toe. “Een warm okergeel dat Full Gold heet, geeft een frisse en verrassende uitstraling aan de moderne keuken.” “Het geheel is kleurrijk, maar toch rustig”, beschrijft Evi Smets het eindresultaat.

Exclusief project | ASWA Keukens

Een interieur met uitgesproken voorwerpen

Als interieurdesigner en stylist van Hemels Wonen was ze verantwoordelijk voor de finishing touch van de woning. “De bewoners wilden een interieur met uitgesproken voorwerpen, bijzondere items die je niet overal vindt. Bijvoorbeeld in de vorm van potten en vazen, maar ook kleine decoratie-items. En natuurlijk volop ruimte voor persoonlijke bezittingen, zoals familiefoto’s. In een echte gezinswoning mogen die niet ontbreken.”

Elegantie ten top

Door de uitbouw kwam er genoeg ruimte vrij om de mainsuite, inclusief inloopkast en en-suitebadkamer, op de begane grond te situeren. Zo blijft de eerste verdieping voorbehouden aan de kinderen en kunnen de ouders zich heerlijk terugtrekken in hun eigen domein. De mainsuite heeft dan ook zijn eigen luxueuze uitstraling. Ook hier vind je op de muren kleuren terug uit de eigen lijn van Hemels Wonen: het zachte Mild Gold wordt afgewisseld met een accentmuur in Perles Tourmaline van Élitis. In de en-suitebadkamer vinden we wederom blikvangers: de goudkleurige tegels in weefpatroon, de chique glanzende wand van donker keramiek met natuursteenlook en de douchewand van rookglas. Als dat geen elegantie is!

Merken brochure bekijken, ASWA Keukens

Hemels Wonen

In 2010 is Hemels Wonen opgericht in het Brabantse Eersel. Sindsdien heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een buitengewone ontwerpstudio die gespecialiseerd is in het creëren en verwezenlijken van unieke interieurs. Met hun uitgebreide expertise ontwerpt Hemels Wonen adembenemende interieurs voor diverse woningen, waaronder exclusieve woningen, karakteristieke villa's, landhuizen, penthouses, verbouwingen en commerciële panden. hemelswonen.com 

PLAN ADVIESGESPREK MAAK MOODBOARD BEKIJK MAGAZINE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.