fbpx
Unieke villa in de bossen The Art of Living, ASWA Keukens

Unieke villa in de bossen

Margry Arts Architecten

Een unieke villa in de bossen waarin heerlijk geleefd kan worden en die perfect past binnen haar lommerrijke omgeving. Zo luidde de woonwens van de bewoners van deze villa, gelegen op een prachtige locatie in de provincie Noord-Brabant. Aan Margry Arts Architecten de eer om deze woonwens tot leven te wekken. Het resultaat van een grootschalig ontwerp- en realisatietraject laat zich omschrijven als een spectaculair, modern bouwwerk waarin een samenspel van strakke vormen en natuurlijke materialen een dynamisch en tegelijkertijd harmonieus beeld oplevert.

Copyright ©2020 Fotografie Jaro van Meerten, The Art of Living magazine

Unieke villa in de bossen The Art of Living, ASWA Keukens

Moderne architectuur met optimale beleving

De prachtige villa is gelegen op wat met recht één van de mooiste locaties genoemd mag worden in de omgeving. Aan de voorzijde grenst de riante kavel aan een sfeervolle laan, aan de achterzijde aan de rand van een groot bos. De bewoners, een gezin met drie kinderen, vielen direct voor de ongekende schoonheid van de locatie. Op dat moment stond er echter een gedateerd boshuis op de kavel. Onder de bezielende leiding van Margry Arts Architecten maakte deze woning plaats voor een unieke droomvilla.

“Belangrijk uitgangspunt voor de architectuur was een zo optimaal mogelijke beleving van de schitterende omgeving,” vertelt architect Niels Nederlof, die samen met Wouter Margry, mede-eigenaar van het bureau, verantwoordelijk is voor het villaontwerp en de esthetische bouwbegeleiding. “De woning manifesteert zich breed op de kavel, waardoor de ruimte perfect is benut. Het rechte volume is aan de achterzijde voorzien van enorme raampartijen, waardoor er vanuit de leefruimtes een prachtig zicht is ontstaan. Ook aan de voorzijde hebben we verschillende raampartijen toegevoegd, op zodanige wijze dat de privacy van de bewoners gewaarborgd blijft.”

Aandacht voor detail

De strakke vormgeving is verrijkt met speelse gevelelementen, zoals de grote overstek aan de voorzijde en dieptes in de bekleding. Hierdoor is een dynamisch geheel ontstaan. Dit wordt versterkt door de keuze voor robuuste materialen zoals stucwerk met een betonlook in combinatie met natuursteen en hout, die de villa een stoere en tegelijkertijd natuurlijke uitstraling geven. Hoe dichter je bij de villa komt, hoe meer kleurnuances en structuren je ontdekt. “Aandacht voor detail is kenmerkend voor onze manier van werken en komt ook hier terug in onder andere de afwerking,” vertelt Wouter. “Hierdoor heeft de villa een hele hoogwaardige uitstraling gekregen en zijn binnen en buiten op mooie wijze met elkaar verbonden.”

Unieke villa in de bossen The Art of Living, ASWA Keukens

Unieke villa in de bossen The Art of Living, ASWA Keukens

Warme woonsfeer 

Ook het interieur van de villa is bijzonder. In nauw samenspel met de leverancier van het interieur hebben de bewoners hun eigen stempel weten te drukken op het geheel. In de basis kreeg de woning een hele open, ruimtelijke opzet. Denk: hoge plafonds, open verbindingen en bijzondere doorkijken. De vormentaal van de architectuur is samen met het materialenplan, waarin beton(look), hout, natuursteen en zwarte details centraal staan, doorgetrokken in de inrichting. Hierdoor is een hele mooie eenheid ontstaan. Zo is de betonlook terug te vinden in diverse wanden en hebben ze op bepaalde plekken die extra aandacht verdienen, natuursteen toegepast.

Unieke villa in de bossen The Art of Living, ASWA Keukens

Mooie eenheid

De living is gesitueerd in een grote ruimte, die via een glazen pui in verbinding staat met de keuken. Een betonnen trap – absolute eyecatcher in de hal – zorgt voor een smaakvolle verbinding tussen de begane grond en eerste verdieping. Wat verder door is de luxe leefkeuken gelegen, bestaande uit een lang kookeiland vervaardigd uit het materiaal fenix en een kastenwand van rvs met inbouwapparatuur. Deze stoere, hoogwaardige materialen harmoniseren prachtig met de natuurstenen wand, waardoor een hele mooie beleving is ontstaan. 

Unieke villa in de bossen The Art of Living, ASWA Keukens

Luxe leefkeuken

ASWA Keukens ontwierp de luxe leefkeuken met rvs kastenwand. Deze keuken staat in open verbinding met een elegante eethoek en tv-kamer met prachtige meubelen en decoratie. Wouter: “Om het woongenot te versterken is onder andere gekozen voor mooie zonwering, akoestische plafonds en passende verlichting. Voor dit laatste hebben we een vernuftig plan gemaakt. Gebaseerd hierop zijn op verschillende plekken ledstrips aangebracht die de contouren van ruimtes tonen.” De indirecte verlichting is aangevuld met diverse armaturen die letterlijk een blikvanger vormen. Hierdoor roepen de ruimtes ook in de avond een behaaglijk gevoel op.

Master suite met extra dimensie 

Op de eerste etage zijn alle slaapvertrekken gelegen. Ook hier is er een optimale beleving van de ruimte ontstaan, door de integratie van grote raampartijen, lange zichtlijnen en een terras aan de buitenzijde. De master suite is een royale, stijlvolle ruimte, waarin slapen, baden en kleden op harmonieuze wijze samenkomen. De luxe badkamer met ovaal ligbad en inloopdouche is geheel binnen het concept vormgegeven. Zo is er achter het wastafelmeubel een wand met betonnen panelen geplaatst, dat prachtig harmoniseert met de uit hout vervaardigde kastdeuren. Dezelfde sfeer is vertaald in de badkamers bij de kindervertrekken, die tevens met veel smaak en oog voor detail zijn gerealiseerd. Het schitterende uitzicht vanuit de kamers voegt als het ware een extra dimensie toe aan de ruimtes.

Unieke villa in de bossen The Art of Living, ASWA Keukens (3)

Unieke villa in de bossen The Art of Living, ASWA Keukens

Exterieur als extra interieur 

Ook de buitenruimte is met veel zorg aangekleed. In het ontwerp van de tuinarchitect en de uitvoering door van Hulst Hoveniers kreeg de tuin een groen, parkachtig karakter, aangevuld met diverse beplantingen en een groot gazon die samen een harmonieus beeld creëren. Naar achteren toe zijn de vormgeving en beplanting aangesloten bij de lommerrijke omgeving, richting de woning heeft de tuin een wat strakker uiterlijk. Dit wordt benadrukt door een groot terras met grijze tegels, die qua uitstraling aansluiten bij de tegelvloer in de leefruimtes. 

Unieke villa in de bossen The Art of Living, ASWA Keukens

Landscape ‘live’ schilderij

Het terras wordt door middel van een strook met mooie grassen verbonden met een overloopzwembad van 13 X 4 meter. Het bad is vervaardigd uit beton en heeft een groenblauwe tint, waardoor het past bij de natuurlijke beleving van de tuin. Wat verder door is een poolhouse gelegen. Grote raampartijen creëren ook hier een uniek zicht op de tuin en de lommerrijke omgeving. De ruimte presenteert zich als een ‘live’ schilderij dat telkens verandert. De bijzondere beleving hiervan, die dankzij de expertise van Margry Arts Architecten geoptimaliseerd is, biedt de bewoners ongekend veel woongenot.

Laat je inspireren!

“Een warme woonsfeer was voor ons erg belangrijk,” vertellen de bewoners. “Naast een mooie uitstraling wilden we er vooral het gevoel hebben prettig te kunnen leven. Dat is gelukt. In de woning is veel contact tussen de verschillende ruimtes, dankzij onder andere stalen deuren. Dat is erg prettig, zeker voor een gezin met drie kinderen.” Aangezien de bewoners een druk werkleven hebben, was een kantoor aan huis een must. Op de begane grond is daarom een ruimte ingericht om in alle rust te kunnen werken, zonder het contact met de rest van de woning te verliezen. “Het kantoor is bewust aan de voorzijde van de villa gesitueerd, op een markante plek,” vertelt Wouter. “Op die manier blijf je vanuit de ruimte in relatie met het openbare leven dat zich voor de woning afspeelt en is er tevens verbinding met de verder gelegen leefruimtes.

Merken brochure bekijken, ASWA Keukens

Margry Arts Architecten 

Margry Arts Architecten is een architectenbureau in Valkenswaard. Het team, bestaande uit diverse architecten en bouwkundig specialisten, is thuis in elke stijl van bouwen: van modern, klassiek tot landelijk. Het bureau heeft een ongekende ervaring, waardoor het zeer uiteenlopende en complexe projecten kan realiseren. De specialisten werken nauw met elkaar samen om het optimale resultaat te bereiken. Kwaliteit in ontwerp en uitvoering vormt in elk project de rode draad. Dit is terug te zien in de creatie van unieke gebouwen met hoogwaardige afwerkingen en detailleringen. Meer informatie vindt je op www.margry-arts.nl

BEKIJK ONZE BROCHURE PLAN JOUW AFSPRAAK

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.