fbpx
Toekomstbestendig wonen The Art of Living, ASWA Keukens

Toekomstbestendig wonen

StalenDeurenHuys

In de regio Eindhoven vonden we een nieuwbouwwijk met moderne architectuur. Vlakbij de stad, maar ook met veel natuur in de omgeving. In één van deze woningen plaatste het StalenDeurenHuys enkele mooie deuren, waardoor de woning nóg bijzonderder werd. De inrichting is passend bij het huis: strak en modern gecombineerd met bijzondere objecten en oude gebruiksvoorwerpen

Copyright ©2020 Tekst Desiree Penning, fotografie Jaro van Meerten, The Art of Living magazine

Toekomstbestendig wonen The Art of Living, ASWA Keukens

Strak & modern

De woning die we bezochten ligt midden in een nieuwbouwwijk en de eigenaars wonen er pas sinds januari 2018. De woning werd casco opgeleverd en vervolgens volledig naar de wens van de bewoners ingedeeld en ingericht. Daarbij had de vrouw des huizes een behoorlijke vinger in de pap. Zij bezoekt graag interieurzaken in de omgeving om rond te snuffelen en inspiratie op te doen. Regelmatig komt ze dan iets tegen wat ze leuk vindt. De inrichting is dan ook passend bij het huis: strak en modern gecombineerd met bijzondere objecten en oude gebruiksvoorwerpen, zoals een eierhouder, een baksteenvorm en natuurlijke materialen als schedels, geweien en vachtjes. “Veel van die spullen vinden we ook in Friesland. Daar heb je veel woonwinkels waar we graag rondkijken”, vertelt de bewoonster.

Veel meubelen namen de bewoners mee uit hun vorige woning en sommige stukken hebben ze gevonden in India. Zoals de kast in de woonkamer. De bewoonster vertelt: “Die zagen we en hebben we ingevoerd. Hij was bruin en later hebben we hem deze kleur gegeven, omdat dat beter bij onze inrichting paste.” Ook de salontafel is afkomstig uit India.

Oog op de toekomst

De gehele woning is ontworpen en ingedeeld met het oog op de toekomst. Zo kent de badkamer geen drempels en is er een muurtje geplaatst in de douche dat kan dienen als zitje. Aan weerszijden van de badkamer bevinden zich de twee slaapkamers. Als verrassing bevindt zich achter het huis nog een hele berging en een oprit met carport, waaronder twee auto’s kunnen staan.

Toekomstbestendig wonen The Art of Living, ASWA Keukens

Toekomstbestendig wonen The Art of Living, ASWA Keukens

Luxe keuken

Tussen het slaapgedeelte en de woonkamer in ligt de open keuken. Deze is van alle gemakken voorzien met een Quooker, inbouwapparatuur van Siemens en een Bora inductiekookplaat met afzuiging in het midden. Er is dus geen afzuigkap nodig, wat voor extra ruimtelijkheid zorgt in de keuken. Het aanrechtblad is van composiet: sterk en met een luxe uitstraling. ASWA Keukens nam het ontwerp op zich.

Modern wit hoogglans keukeneiland met zit bar The Art of Living, Klantervaring ASWA Keukens

Meerwaarde voor 't huis

De stalen deuren van het StalenDeurenHuys lopen door tot aan het 2.80m hoge plafond, wat een ruimtelijk en luxueus gevoel geeft. Volgens de bewoners geven deze deuren echt een meerwaarde aan het huis. “We hadden de stalen deuren gezien en vroegen ons af of dat niets was voor in ons nieuwe huis. We wilden ze graag terug laten komen. Daarom hebben we er één laten plaatsen tussen de hal en de woonkamer en één tussen de keuken en de achtergelegen hal. Hans van het StalenDeurenHuys heeft een paar ontwerpen gemaakt en deze vonden we het mooist”, vertelt de bewoner.

Toekomstbestendig wonen The Art of Living, ASWA Keukens

Alles gelijksvloers

Alles is gelijkvloers en de patio wordt als het ware omringd door de woning. Vanuit de slaapkamer, de keuken en de woning heb je uitzicht op het buitengedeelte. Het is een knus en zonnig hoekje met een fijne luifel die elektrisch in- en uitgeschoven kan worden. De siergrassen en bodembedekkers zorgen voor extra sfeer, terwijl de Hedera zorgt dat de tuin er beschut en vrij bijligt.

Twee stalen puien

Over de manier van werken van het StalenDeurenHuys zijn de bewoners zeer te spreken. Met name de netheid en het perfectionisme van eigenaar Hans van Heeswijk spreken hen aan. “Tijdens de montage is er erg netjes en precies gewerkt en wat wij erg belangrijk vinden; alle afspraken worden ook echt nagekomen.” Op de vraag of het wonen hier bevalt, klinkt een volmondig ja. “We willen hier niet meer weg. We wilden graag alles gelijkvloers met het oog op de toekomst. We hebben er zeker geen spijt van." 

StalenDeurenHuys

Hans en Maud van Heeswijk runnen samen het StalenDeurenHuys waar ze deze deuren in hun eigen atelier op een ambachtelijke manier produceren. Maud: “Van taatsdeuren tot schuif- en kaderdeuren met dubbel of enkel glas voor kantoren, restaurants en woningen. Iedere deur die uit ons atelier komt, is op maat gemaakt. Ons handelsmerk is het ultraranke profiel. Strak, oerdegelijk en exclusief. Bij ieder huis, bij ieder project, bekijken we zorgvuldig welk ontwerp het beste past in de ruimte.

Bij de puien in dit huis is gekozen voor twee zijpanelen met een brede deur in het midden. Het geheel is luchtig gehouden, met weinig onderverdelingen. Dat geeft een optimale lichtopbrengst. De verhoudingen kloppen. Klanten krijgen een paar ontwerpen te zien waaruit ze kunnen kiezen. De uiteindelijke keuze is het resultaat van de wensen van de opdrachtgevers, het interieur, de afmetingen en natuurlijk het oog van de meester. We zijn erg gespitst op het leveren van kwaliteit en een goede nazorg. Want een tevreden klant is de beste garantie voor een volgende opdracht.” Meer informatie vindt je op www.stalendeurenhuys.com

BEKIJK ONZE BROCHURE PLAN JOUW AFSPRAAK

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.