fbpx

Penthouse met uitzicht over imposante skyline

Sanne Kurvers Interiors

In het Rotterdamse Scheepvaartkwartier werd in 2018 aan de bouw van een indrukwekkend woontorencomplex begonnen: De Zalmhaven. Met een hoogte van 215 meter is Zalmhaventoren I de hoogste wolkenkrabber van de Benelux. In deze wereld van urban grandeur ontwierp Sanne Kurvers een licht, rustgevend en een tikkeltje minimalistisch interieur voor een penthouse op de negenenveertigste verdieping. 

Copyright ©2022 Tekst Evelien de Raaff Fotografie Jaro van Meerten, The Art of Living magazine

Penthouse Rotterdam, Exclusieve Projecten, ASWA Keukens

Wonen op hoogte 

On-Nederlands wonen op grote hoogte, nabij de authentieke Veerhaven en met een fantastisch uitzicht over de iconische skyline van Rotterdam; de eigenaar van dit penthouse maakte zijn droom waar. De woning werd casco opgeleverd en dat gaf hem en zijn vrouw de vrijheid om het interieur geheel naar eigen smaak in te richten. Gekozen werd er voor een indeling met grote ruimtes die elk een eigen doel dienen: een werkkamer, recreatiekamer, een riante masterbedroom, badkamer en dressing. Daarnaast is er een ruime open woonruimte waarin de leefkeuken, gerealiseerd door ASWA Keukens, dinging en living zijn ondergebracht.

Penthouse Rotterdam, Exclusieve Projecten, ASWA Keukens (15)

De connectie met buiten

Het samenspel van aardse kleuren maakt van dit penthouse een serene plek, terwijl hoogwaardige materialen, zoals eikenhouten vloeren, bronzen elementen en wandafwerking met een subtiel reliëf, het geheel een luxueuze uitstraling geven. De rechte lijnen benadrukken de zichtlijnen en de weidsheid van de omgeving; de ronde vormen geven het interieur zachtheid. Een ware blikvanger is de bronskleurige openslaande deur tussen de keuken en de hal. “De kracht van het penthouse is de sereniteit in combinatie met het uitzicht. Waar je ook bent, je voelt altijd de connectie met buiten,” vertelt Sanne. Zo ook in de masterbedroom, van waaruit je zicht hebt op het Euromastpark. Als je niet beter wist, zou je denken dat je in New York verblijft en uitkijkt over Central Park.

Licht als cruciale factor

Door de enorme raampartijen op het zuiden en zuidwesten baadt het penthouse in daglicht. Om de ruimtes ook ’s avonds goed te verlichten, heeft Dutch Light hoog ingezet op lichtsterkte, armaturen die qua vorm en kleurstelling perfect bij het interieur passen en de functionaliteit van de ruimte. Een goed lichtplan kan de beleving van een ruimte immers maken of breken. Opvallend zijn de schitterende pendant boven de eettafel en de ingetogen spotjes boven de keuken.

 

Het proces van a tot z 

“Om met hulp van Sanne een interieur van a tot z te bedenken en te zien dat je persoonlijkheid wordt vormgegeven in een inrichting waarin de beleving die je voor ogen hebt tot leven komt, is een ervaring die ik nooit had willen missen,” vertelt de eigenaar. “Het is een penthouse geworden om je in alle rust in terug te trekken, terwijl het bruisende hart van de stad op de achtergrond gestaag verder klopt.”

Merken brochure bekijken, ASWA Keukens

Sanne Kurvers Interiors 

Sanne Kurvers is eigenaresse van Sanne Kurvers Interiors. Sanne Kurvers Interios biedt een totaal concept aan, voor de particuliere en zakelijke markt. Sanne werkt graag met natuurlijke kleuren en elementen. Dat zie in dit project erg goed terugkomen. Voor meer informatie over Sanne Kurvers Interiors verwijzen we je graag door naar de website! Klik hier voor de website van Sanne Kurvers Interiors.

PLAN ADVIESGESPREK MAAK MOODBOARD BEKIJK MAGAZINE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.