fbpx
Moderne woning vol luxe verrassingen, The Art of Living, ASWA Keukens

Moderne woning vol luxe verrassingen

Avalon

Avalon - Exclusive Outdoor Solutions

Eindhoven is dé designstad van Nederland en dat zien we ook terug in de woningen die er gebouwd worden. In een van de rustige nieuwbouwwijken aan de rand van de stad kunnen liefhebbers van moderne architectuur hun hart ophalen. Architect Kees Bos tekende zo’n veertig woningen in deze gewilde omgeving. De woning van zijn hand die wij bezoeken heeft een woonoppervlakte van bijna 500 m2 en beschikt over vier verdiepingen vol luxe verrassingen. Eén van deze luxe verrassingen die aangebracht zijn aan de woning is de buitenzonwering, geadviseerd en op kwalitatief hoogwaardige wijze aangebracht door specialist Avalon Exclusive Outdoor Solutions.

Copyright ©2020 Tekst Desiree Pennings Fotografie Jaro van Meerten, The Art of Living magazine

Moderne woning vol luxe verrassingen, The Art of Living, ASWA Keukens

Leefruimte met warme hotel sfeer

Hoewel de woning er van de buitenkant modern en strak uitziet, valt bij binnenkomst direct de warme sfeer op. Het interieur bestaat uit donkere kleurtinten als groen, goud en zwart, gecombineerd met zachte verlichting, warme materialen, rijke stoffen en comfortabele meubelen. De gehele woning kwam tot stand door een goede samenwerking tussen de architect en de bewoners. Die wilden een hotelsfeer creëren, wat enorm goed gelukt is. “We hebben geen binnenhuisarchitect in de arm genomen, maar alles zelf uitgezocht op verschillende plaatsen. Alles wat je hier ziet is precies onze smaak”, vertelt de bewoonster.

Doorkijkhaard als roomdevider

De leefruimte op de begane grond bestaat uit een grote eetkamertafel met uitzicht op de tuin en een zitkamer die te bereiken is via een trapje. Een enorme doorkijkhaard die de zit- en eetruimte van elkaar scheidt, zorgt voor een extra gevoel van luxe. Architect Kees Bos: “Ik vind het leuk als er hoogteverschillen in een huis zitten, zoals bij deze woonkamer. Daardoor komt er licht in het souterrain, waardoor die bruikbaarder wordt.” 

Bewust geen open keuken

De keuken ligt bewust gescheiden van de eet- en leefruimte, omdat de bewoonster dat graag wilde. “Ik wilde een grote keuken met veel bewegingsvrijheid en een deur om hem af te kunnen sluiten. Ik wilde beslist geen open keuken”, vertelt ze. Verscholen achter de keuken bevindt zich de garage met technische ruimte. de keuken is afkomstig van ASWA Keukens.

Moderne woning vol luxe verrassingen, The Art of Living, ASWA Keukens

Ieder zijn eigen ruimte

Hoewel de slaapkamers niet even groot zijn, hebben ze wel allemaal dezelfde opzet met een witte gietvloer, velours en behang in leatherlook, een zwarte hanglamp aan het plafond en tweepersoons boxsprings. Om de hotelsfeer door het hele huis door te trekken zijn de slaapkamers en alle toiletten hetzelfde gehouden. Toch is natuurlijk niet alles exact hetzelfde, zoals er ook verschillen zijn in de verschillende suites in een hotel. De masterbedroom van de ouders beschikt bijvoorbeeld over een eigen dakterras, badkamer met inloopdouche en wastafel en een walk-in-closet. Die ruime inloopkast met make-uptafel was een expliciete wens van de bewoonster.

Moderne woning vol luxe verrassingen, The Art of Living, ASWA Keukens

Royaal opgezette ruimtes

Op de bovenverdieping vinden we nog twee slaapkamers en een ruime badkamer met douche, ligbad en een dubbele wasbak. Op deze manier hebben alle bewoners hun eigen badkamer en hoeft niemand te wachten tot hij aan de beurt is. De zoon des huizes heeft zelfs een heel eigen zolderverdieping met een apart toilet, slaapkamer met dakterras rondom en een badkamer met inloopdouche.

Souterrain met thuisbioscoop als verrassing 

Ook de heer des huizes zag zijn wensen werkelijkheid worden en wel in de ruimte onder de woning. Hier vinden we een zeer ruime bioscoop met maar liefst tien lederen zetels. De akoestiek is er perfect dankzij de zachte materialen en de chique vloerbedekking. De filmposters aan de muren maken de bioscoopbeleving compleet. “Hier hebben we veel gezeten tijdens de lockdown”, vertelt de bewoonster. “Gezellig met het hele gezin bij elkaar. We wilden een knus huis met verrassingen. Mensen verwachten vaak niet dat je dit in de kelder vindt, want zo groot oogt het huis niet. Toch is er volop plaats om comfortabel te leven.” Naast de bioscoop bevindt zich de ‘foyer’. Een ruime bar maakt het loungegevoel compleet, zeker in combinatie met de poolruimte ernaast. Deze wordt gescheiden door een glazen pui. Zoals de architect al aangaf, staat het souterrain in verbinding met de woonkamer erboven. Daardoor valt het daglicht vanuit de woonkamer de kelder in, wat de ruimte extra lucht geeft.

Moderne woning vol luxe verrassingen, The Art of Living, ASWA Keukens

Buitenkeuken & onderhoudsvriendelijke materialen

Hoewel de woning in een dichtbebouwde wijk ligt, genieten de bewoners toch volop privacy. Alle ramen zijn voorzien van houten shutters en de grote ramen op de benedenverdieping hebben buitenjaloezieën van Avalon die op afstand bediend kunnen worden. Dit gebeurt via de app waarmee ook de airco, het alarm en de verlichting aangestuurd worden. Behalve de buitenjaloezieën plaatste Avalon ook windvaste screens op diverse plekken. De bewoners zijn zo tevreden over de producten en diensten van dit bedrijf, dat Avalon ook een overkapping in de achtertuin mag plaatsen. De bewoonster vertelt: “We zijn nog niet klaar met de woning. We willen bijvoorbeeld nog een jacuzzi met overkapping, een schilderij bij de bank en de kamer van onze zoon verder vormgeven.” De tuin werd door een tuinarchitect ontworpen en biedt nu al de nodige luxe met een buitenkeuken en onderhoudsvriendelijke materialen als bamboe en kunstgras. En als de woning en de tuin volledig naar wens zijn, zullen de bewoners er dan nog lang en gelukkig leven? Dat valt nog maar te bezien. Ze vonden het bouwproces namelijk zo leuk, dat ze het zo weer zouden doen. “Qua smaak zitten mijn man en ik volledig op één lijn. We zouden zo weer opnieuw gaan bouwen”, aldus de bewoonster.

Avalon - maatwerkoplossingen voor een hoogwaardig comfortabel leefklimaat

Zestien jaar geleden richtte Arthur Smulders Avalon op. Zijn bedrijf groeide uit tot een betrouwbare partner op het gebied van binnen-, buitenzonwering en outdoor living, mede na het toetreden van zijn partner Daniëlle van Lieshout. Sinds 2021 is Avalon volledig gespecialiseerd in outdoor living en window solutions. In het dichtbebouwde Nederland met zijn uiteenlopende klimaat zijn flexibele oplossingen op het gebied van vensterzonwering en overkappingen geen overbodige luxe. Je wilt immers van het vroege voorjaar tot het late najaar met voldoende leefcomfort en privacy van je woning en tuin genieten. De buitenzonwering voor deze woning is niet zomaar op goed gevoel uitgekozen; er gaat puur vakwerk achter schuil. “Het toepassen van zonwering op de grote raampartijen vergt veel kennis en kunde en vraagt om maatwerk”, legt Daniëlle uit. “Niet elke producentkan deze extreme maatvoeringen leveren in de kwaliteit en strakke uitstraling die we verlangen. Daarnaast gaat er meer techniek en technologie schuil dan je zou vermoeden. Voor de verschillende ramen hebben we zonwering geplaatst die bestuurbaar is via een app en een afstandsbediening op iedere etage. Tevens is er een aantal screens voorzien van een Solar bediening vanwege het ontbreken van een stroomvoorziening bij de betreffende ramen.” Daar zoeken we ook naar een passende oplossing én uniforme uitstraling, vertelt Daniëlle. “Het voordeel hiervan is te allen tijde een optimaal leefcomfort op de verschillende etages in de woning. Een echte toevoegde waarde voor je woning en leefomgeving dus”. Bekijk meer op www.avalon-outdoorliving.nl.

Merken brochure bekijken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Bij ASWA Keukens werken we samen met topmerken en interieurexperts om jou het beste advies te geven en de kwaliteit te bieden die jij verwacht. Een keuken die jouw leven verrijkt. Daarvoor wil je dat alles klopt, dat jouw wensen bedient worden en de keuken een stralend onderdeel is van jouw thuis. Je wordt geadviseerd door consultants met het niveau van interieurontwerpers. Samen met jou creëren zij keukens en woonruimtes die méér zijn dan mooi en praktisch.

Bekijk brochure PLAN ADVIESGESPREK

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.