fbpx

Modern gerenoveerde villa

&Prast&Hooft

Verscholen tussen de bossen nabij een sfeervol Noord-Brabants dorp, ligt een prachtige villa met modern-strak karakter. Het bijzonder fraaie gebouw werd enkele jaren geleden aan een heuse transformatie onderworpen, waardoor zowel de binnen- als buitenkant in een eigentijds jasje zijn gestoken, alsmede de riante tuin die om de woning heen ligt. Magazine The Art of Living kreeg een exclusief kijkje in het fantastische eindresultaat en sprak met &Prast&Hooft, het verantwoordelijke bureau voor het in- en exterieur, en VloerenExlusief, die de villa voorzag van een schitterende parketvloer.

Copyright ©2020 Tekst Dana Otten Fotografie Jaro van Meerten, The Art of Living magazine

Maatwerk parketvloer

Een bijzondere sfeermaker in het interieur is de schitterende houten vloer van VloerenExclusief - een bedrijf dat zich al meer dan twintig jaar specialist mag noemen in maatwerk parketvloeren. “Onze vloeren worden aan de hand van hoge kwaliteits- standaarden geselecteerd en volledig op maat gemaakt, geleverd en gelegd,” vertelt oprichter en eigenaresse Anita van der Heijden enthousiast. “Doordat we dit proces in eigen hand houden, kunnen we flexibel opereren en een uitstekende service aanbieden terwijl de prijs betaalbaar blijft.” “Iedere vloer is uniek en wordt afgestemd op de locatie en wensen van de opdrachtgever,” vult Bram van Reenen, Business Developer bij VloerenExclusief, aan. “In het geval van deze woning hebben we in samenspraak met de opdrachtgever gekozen voor een rustige vloer met een natuurlijke uitstraling, met af en toe een zichtbare noest en een subtiel kleurverschil. De vloer is door onszelf op kleur gebracht en gerookt in eigen rookcabine. Daarbij hebben we de vloer op ambachtelijke wijze gelegd, waarbij de naden met veel zorg zijn weggewerkt en de planken perfect op elkaar aansluiten. De traptreden zijn tevens door ons behandeld, waardoor deze heel mooi aansluiten bij de gekozen vloer.”

Interieur met warme uitstraling

Bij binnenkomst in de villa word je ondergedompeld in een bijzonder aangename sfeer. Dat begint al in de royale ontvangsthal, aangekleed met prachtige, donkerkleurige maatwerkkastenwanden van SieMatic. Tussendeuren bieden toegang tot de leefruimtes. In de, door ASWA Keukens ontworpen, keuken is de eettafel naadloos verbonden met het keukeneiland. De eetkamer en living zijn hier in een heldere plattegrond samengebracht, waarbij een indrukwekkende vide met zwevende trap en een prachtige doorkijkhaard annex roomdivider voor een subtiele afbakening zorgen. Opvallend is hoe licht de ruimtes aanvoelen, dankzij de keuze voor grote raampartijen aan de achterzijde en een lichtstraat op de eerste etage bij de vide. De open, lichte indeling nodigde uit voor een warme aankleding in de vorm van een natuurlijk en rijk materiaalgebruik, toegepast in maatwerkobjecten zoals de schitterende keuken, het haardmeubel met doorkijkhaard en de grote wandkast met nissen in de living. Hierdoor hebben de ruimtes een intieme sfeer gekregen. “Onze interieurstijl laat zich omschrijven als modern in combinatie met levende materialen die door de jaren heen mooi verouderen,” licht Elwin van Heyningen van architectenbureau &Prast&Hooft toe, die tevens verantwoordelijk was voor het interieurontwerp. “Samen met een natuurlijk kleurgebruik is hierdoor een aansprekend, tijdloos geheel ontstaan dat naast esthetisch hoogwaardig ook leefbaar is.”

Luxe zwarte keuken met houten tafel, Klantervaring ASWA Keukens

Mainsuite

De eerste etage is ingedeeld in twee vleugels. Een van de vleugels is ingericht als luxe mainsuite en blijkt een ruimte te zijn die onze stoutste dromen overtreft. Vanuit de riante slaapkamer is er een prachtig zicht op de buitenruimte, dankzij enorme glaspartijen. De ruimte is zeer fraai aangekleed, met onder andere een bed met een hoofdbord met houten panelenstructuur die bijdraagt aan een goede akoestiek - een element dat ook in de kastenwand in de living is toegepast. Aangrenzend is een royale dressing gelegen, met aan weerszijden van de ruimte kastenwanden, een make-upmeubel en een meubel in het midden. Speelse wandelementen tonen enkele mooie bezittingen van de bewoners. Naast de dressing bevindt zich een luxueuze badkamer, verfraaid met natuursteen in marmermotief. De ruimte is ingericht met een ovaal ligbad, een inloopdouche met twee douches en een prachtig wastafelmeubel. Ook hier is duidelijk dat enkel voor het beste is gekozen en dat alle samenwerkende partijen iets heel bijzonders hebben weten neer te zetten, dat zowel qua schoonheid als functionaliteit klopt tot in de details.

Exterieur

De indrukwekkende villa is bereikbaar via een eigen oprijlaan, waardoor er vanaf de straatkant geen inkijk is in het gebouw. Hoe dichter je bij de woning komt, des te meer de villa aan schoonheid ontwaart - als een verborgen schat midden in de natuur. “De oorspronkelijke bouw van de villa dateert uit de jaren ’60,” vertelt architect Elwin. “Het bestond toen uit twee verdiepingen met veelal kleine ruimtes. In het ontwerp van de vernieuwde villa hebben we het woonoppervlak flink vergroot. De indeling hebben we daarbij getransformeerd naar een open plattegrond waarin ruimte en licht hand in hand gaan.” De vernieuwde villa is opgebouwd uit twee volumes – één wat langer en één wat korter – die in elkaar zijn geschoven en samen een kruis vormen. Elwin: “De voorzijde van de villa hebben we bewust een gesloten karakter gegeven, de achter- zijde is juist open, zodat je vanuit de villa optimaal van de prachtige buitenomgeving kunt genieten. Door de moderne vormentaal heeft het gebouw een strakke, minimalistische uitstraling gekregen. Dit idee is uitgediept door het gebruik van eigentijdse materialen: wit stucwerk voor het lange volume en grijs stucwerk voor het kortere volume, in combinatie met enorme glaspartijen. De mix hiervan levert een heel sterk beeld op dat op mooie wijze contrasteert met de groene, bosrijke omgeving.”

 

Landscape

Het strakke karakter van de villa is doorgetrokken in de aankleding van de tuin achter de woning. Zo zijn de zichtlijnen in de ruimte gerespecteerd. Het prachtige geheel, ontworpen door Buijtels Buitengewone Tuinen, is voorzien van een betegeld terras waarop een riante loungehoek en eetgedeelte samen een bijzonder luxe en aansprekend beeld vormen dat niet zou misstaan op een A-locatie zoals het zonnige Ibiza. Centraal hierin staat een prachtig zwembad. Het strakke, blauwe oppervlak steekt op zeer mooie wijze af bij het groene gazon. De ruimte achter de woning loopt op organische wijze over in de voortuin, die in verbinding staat met een lange oprijlaan en een statige poort. Door de aankleding van de tuin is de villa mooi ingebed in de omgeving. De hoge bomen en weilanden waarmee het perceel wordt omringd creëren daarbij een sterk groen kader en geven het geheel een prettig en beschut gevoel.

Merken brochure bekijken, ASWA Keukens

&Prast&Hooft Architecten 

&Prast&Hooft is een vooraanstaand architectenbureau, gevestigd in Amsterdam-Noord. Het bureau werd in 2002 opgericht door Herman Prast en Ronald Hooft. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een volwaardig architectuur- en interieurbureau dat door het hele land verantwoordelijk is voor de mooiste realisaties, variërend van particuliere projecten tot aan zakelijke gebouwen en omgevingen. De signatuur van &Prast&Hooft kenmerkt zich door een strakke vormentaal met een warm materiaal- en kleurgebruik, waardoor een geheel ontstaat dat door de jaren heen aan schoonheid toeneemt. www.prasthooft.nl

BEKIJK ONZE BROCHURE PLAN JOUW AFSPRAAK

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.