fbpx

Een oase van rust, ruimte en luxe in het groen

Margry Arts Architecten

Soms heeft een villa zo’n aansprekend karakter, dat je je er bij binnenkomst direct thuis voelt. Dat is zeker het geval bij deze schitterende woning, ontworpen door Margry Arts Architecten. Het bureau bedacht een imposant doch ingetogen gebouw, waarbij iedere ruimte onlosmakelijk verbonden is met de prachtige buitenomgeving. Het resultaat is een oase van rust, ruimte en luxe, midden in het groen.

Copyright ©2022 Tekst Dana Otten Fotografie Jaro van Meerten, The Art of Living magazine

Unieke plek in bosrijke omgeving

De villa is gelegen op een unieke plek in een bos. Vanuit alle kanten geniet je van vrij uitzicht over het groen. “Toen we deze kavel zo’n zeven jaar geleden ontdekten waren we meteen verkocht”, vertellen de bewoners enthousiast. “Er zijn enkele jaren overheen gegaan voordat we wisten hoe we hier onze droomwoning wilden creëren. Wel hadden we een duidelijk idee hoe we de woning wilden indelen. We hebben daarom zelf een plattegrond getekend, bestaande uit lange zichtlijnen en ruimtes met een fijne menselijke maat. Deze plattegrond hebben we als uitgangspunt genomen voor het verdere ontwerptraject. Vervolgens heeft Margry Arts Architecten dit verfijnd en hier de architectuur omheen bedacht. We waren erg gecharmeerd van de eerdere projecten van het bureau. Daarnaast is Margry Arts Architecten bekend met het bouwen in de omgeving, waardoor het traject heel vlot verlopen is.” 

Een met de natuur

Centraal in de architectuur van deze bijzondere bosvilla staat een open structuur, waardoor de overgang tussen binnen en buiten minimaal is. “De woning is opgebouwd uit een clustering van drie langwerpige volumes, die dwars op de kavel zijn geplaatst”, vertelt architect Niels Nederlof. “De beide lange zijden van het hoofdvolume zijn voorzien van veel glas, zodat de natuur onderdeel van het interieur is geworden. Aan de binnenkant zijn zo twee lange zichtlijnen ontstaan die dienstdoen als verkeersruimte en de diverse vertrekken op een natuurlijke manier met elkaar verbinden. Daarnaast heb je hierdoor beneden vanuit alle leefruimtes optimaal contact met de omliggende tuin. Aan één kant, ter hoogte van de leefkeuken, hebben we een overdekt terras gecreëerd. De glazen pui kan volledig open worden gezet, waardoor de leefruimte één wordt met de natuur en deze haast oneindig groot lijkt.”

Warm en natuurlijk materiaalgebruik

De villa heeft een moderne doch natuurlijke uitstraling. De strakke vormentaal is gecombineerd met een rustig kleur- en materiaalgebruik, waardoor de woning prachtig binnen de omgeving is ingebed. Zo is er gekozen voor grijs stucwerk met een roodbruine gloed, die het geheel een warme aanblik geeft, in combinatie met steenstrips en houten lamellen. “Hiervoor woonden we in een jaren ’30-woning. In eerste instantie neigden we daarom naar een woning met een klassieker karakter”, vertellen de bewoners. “Daar zijn we langzaam vanaf gestapt. Als we dan toch nieuw gaan bouwen, mag het ook best modern worden. In combinatie met warme en natuurlijke materialen oogt het geheel echter niet te kil en past het goed bij de omgeving. Precies wat we voor ogen hadden!”

Leefruimtes open en toch intiem

Bij binnenkomst via de overdekte entree kom je in een royale ontvangsthal met grote trap en vide, die je direct een impressie geeft van de ruimtelijkheid van de villa. De rustige, warme aankleding zorgt er tegelijkertijd voor dat je je meteen thuis voelt. Aan de voorzijde zijn een gastenkamer met en-suitebadkamer en een thuiskantoor gesitueerd. Via stalen deuren aan beide zijden van de hal is toegang gecreëerd tot de leefruimtes. Aan de ene kant vinden we een bijkeuken met daar tegenover een orangerie waar straks een verzameling Afrikaanse planten hun schoonheid zullen tonen. Aan de andere kant bevindt zich een grote techniekruimte annex wasruimte en een toiletruimte. Iets verder door heeft ASWA Keukens een luxe leefkeuken met hoge kastenwand en kookeiland gerealiseerd. Vanuit hier kijk je naar twee kanten prachtig weg over de groene buitenomgeving. Door de fijne indeling blijf je al kokend makkelijk in contact met het gezelschap dat aan de grote eettafel zit of – bij goed weer – buiten onder het overdekte terras. De leefkeuken wordt subtiel van de aangrenzende living afgescheiden door een haardmeubel dat, naast het verspreiden van warmte en behaaglijkheid, ook de functie van roomdivider en kast heeft. Hierdoor voelen de leefruimte en living open, doch intiem aan.

Hotelbeleving in mastersuite

Op de bovenetage bevinden zich drie slaapkamers en twee badkamers. De mastersuite heeft eenzelfde indeling als de leefruimte beneden, waarbij de functies slapen, baden en kleding in één slim ingedeelde ruimte zijn ondergebracht. Hierdoor is een heerlijke hotelbeleving ontstaan. Bij binnenkomst vinden we een inloopkast van donkerkleurig hout met rijk lijnenspel. Daarachter is een slaapkamer gelegen met fantastisch uitzicht over de riante tuin. De ruimte heeft een warme, luxe aankleding, waarbij een authentieke houthaard voor extra knusheid zorgt. Vanuit de slaapkamer is er toegang tot een en-suitebadkamer met ruime inloopdouche en chique wastafelmeubel. Het grote ovale ligbad is zo gepositioneerd dat je al badend heerlijk kunt genieten van de fantastische buitenomgeving.

Souterrain met thuisbioscoop als verrassing 

Ook aan techniek is volop aandacht besteed. Zo is er een warmtepomp aangelegd die in de zomer koelt en in de winter verwarmt. Op het dak van het hoofdvolume liggen bovendien dertig zonnepanelen. Daarnaast is er gekozen voor een hoogwaardig domoticasysteem en is er een vernuftig verlichtingsplan toegepast, die de woning op ieder moment in de juiste beleving hult. Om de villa is een groenrijke tuin gelegen die het gehele gebouw omsluit. Aan de voorzijde leidt een oprit van grind naar een carport onder het voorste volume. Het perceel wordt omkaderd door grote bomen, die prachtig harmoniëren met het groene gazon en de vele beplanting. Onder het uitstekende volume aan de zijkant is een groot overdekt terras gecreëerd met eet- en loungedeelte. De twee functies worden speels van elkaar afgescheiden door een met steenstrips verfraaide haard. Een dakraam zorgt voor extra licht. Hier genieten de bewoners in alle rust van hun schitterende woning en unieke plek, die zich als een levend schilderij aan hen presenteert en door de steeds veranderende schoonheid in de seizoenen, geen enkel ogenblik verveelt.

 

Merken brochure bekijken, ASWA Keukens

Margry Arts Architecten

Margry Arts Architecten ontwerpt en realiseert met haar team zeer uiteenlopende projecten. De ervaring strekt zich uit van woningbouw tot complexe projecten met de functie kantoor, industrie en onderwijs. Qua stijl zijn ze breed georiënteerd; van modern tot klassiek, van groot tot klein en van particulier tot industrieel. Iedere opdracht is een nieuwe uitdaging die vraagt om een aanpak op maat. Als je zoekt naar kwaliteit in ontwerp en uitvoering ben je bij Margry Arts Architecten in goede handen. www.margry-arts.nl

Bekijk brochure PLAN ADVIESGESPREK

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.