fbpx

Luxe gerenoveerd appartement

Esther Rooijackers Interieur

Een prachtig appartement in Eindhoven, waar de eigenaren inmiddels 25 jaar wonen, onderging na 12,5 jaar wederom een verbouwing. Een volledig nieuw interieur, met liefde ontworpen door Esther Rooijackers Interieur, toont een eclectische mix van kleuren en materialen. Het luxe gerenoveerd appartement is voor de eigenaren een karaktervol thuis, waar echt in geleefd mag worden te midden van opvallende en subtiele details. Esther Rooijackers verteld over de totstandkoming van dit unieke stuk wooncomfort en duikt de diepte in omtrent haar bijzondere werkwijze.

Copyright ©2023 Tekst Draeckensteijn Media, Fotografie Serge Hagemeier Fotografie, Excellent Magazine

Blindelings vertrouwen

Esther Rooijackers heeft al vaker gewerkt voor – of beter gezegd samen – met het echtpaar. “Zo’n 12,5 jaar geleden vond in het appartement de eerste verbouwing plaats waar ik bij betrokken werd. Later mocht ik ook hun appartement in het buitenland onder handen nemen. Onlangs was hun thuisbasis in Eindhoven aan een tweede verbouwing toe, met een complete restyling. Doordat we elkaar al langer kennen en ik een bijzondere ‘chemie’ met de vrouw van het echtpaar heb, leverde de samenwerking een mooie dynamiek op: een zakelijke overeenkomst met een bijzondere connectie”, aldus Esther. “We vertrouwen elkaar blind.”

Een ontwerp met integriteit 

Het elkaar blind kunnen vertrouwen is iets wat altijd terugkeert in Esthers werk. “Achter een goed ontwerp zit integriteit. We gaat samen een reis aan, waarbij ik ‘intap’ op de emotie van de klant. Dat gaat veel verder dan materiaal- en kleuroverleg. Voor mij is het belangrijk dat ik de intrinsieke wensen van mijn klanten boven water krijg. Om de verbinding te krijgen die dat mogelijk maakt, is empathie nodig. Je moet je over en weer kwetsbaar durven opstellen, om tot de absolute kern door te dringen. Zo creëer je een interieur dat er niet alleen prachtig uitziet, maar ook het innerlijk van de klant reflecteert. Een interieur dat je raakt. Het succes zit in de combinatie van intuïtie, intappen op emotie en weten wat waar te koop is.”

Interieur met warme uitstraling

In de woonkamer werd een complete muur weggehaald, om ruimte te maken voor smaakvolle stalen deuren. Esther: “Veel glas, veel transport van daglicht en de esthetiek van de ranke profielen van de stalen deuren zorgen voor lucht en licht. De stenen vloer loopt door in de keuken, die door ASWA Keukens gerealiseerd werd, en zorgt voor verbinding. We zijn van een casco ruimte gegaan naar een smaakvolle, tijdloze inrichting.” In het interieur is gespeeld met de elementen hout, metaal en natuursteen. Opmerkelijk is dat objecten een eigen rol spelen. “De grote eettafel neemt een centrale plek in. Een Scandinavisch ontwerp, uitgevoerd in notenhout. Door zijn prominente aanwezigheid werd de lange eettafel ‘leading’. Het door Ruud Geurts ontworpen tv-meubel werd daarom ook in notenhout uitgevoerd. Twee natuurlijke stijlelementen dus, die een eigen rol spelen.”

Rechte keuken | ASWA keukens

Gelaagdheid in materiaalgebruik

De gelaagdheid in de inrichting zit in het materiaalgebruik. Omdat het een appartement betreft, moet alles op één verdieping gebeuren. Dankzij de toevoeging van koperen elementen ontstaat er een natuurlijk contrast, met dezelfde warme beleving. “Het blijft een natuurlijke beleving”, schetst Esther. “Er is een mooie ‘blend’ ontstaan, waarbij alle elementen wel ergens terugkomen. De koperkleurige interieurdelen passen perfect bij de koperen beelden die het gezin bezit. De kleuren die in de kunstwerken aan de muur voorkomen, zie je ook terug in het interieur.”

Intermenselijk proces

Tot besluit zegt Esther: “Het ontwerpen van een passend interieur is vooral een intermenselijk proces. Dat overstijgt elke tekening of iedere 3D-rendering, hoe netjes die ook zijn. Het is pure emotie, waarbij juist datgene wat niet te visualiseren valt maar alleen kan worden gevoeld, een hoofdrol speelt in het uiteindelijke ontwerp. Een mooie bijkomstigheid is dat zulke interieurs duurzaam zijn, omdat ze langer houdbaar zijn dan op trends gebaseerde ontwerpen. Ik ben pas blij als de klant trots is op het eindresultaat.”

Merken brochure bekijken, ASWA Keukens

Esther Rooijackers 

In 2014 heeft Esther Rooijackers Interieur haar deuren geopend. Voor die tijd was Esther eigenaresse van meubelzaak 'de Collse Hoek in Eindhoven', die ze in 2000 had overgenomen en waar ze als jong meisje begon. Met de start van Esther Rooijackers Interieur heeft ze besloten om zich volledig te richten op het ontzorgen van particulieren en bedrijven op het gebied van interieur. Sindsdien biedt ze, samen met haar team, een uitgebreide dienstverlening aan onder de naam 'Esther Interieur Ontwikkeling & Advies'. www.estherinterieur.nl

PLAN ADVIESGESPREK MAAK MOODBOARD BEKIJK MAGAZINE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.