fbpx

Karakteristieke woonboerderij met een heel eigen stijl

Daivor Interior Design

In Brabant vind je van die karakteristieke woonboerderijen waarin de oude elementen uit het verleden nog zichtbaar zijn. Hoe mooi is het om zo’n boerderij helemaal opnieuw in te richten met een modern interieur, maar met behoud van de historische charme. Daisy Vorm van Daivor Interior Design kreeg deze kans en pakte het groots aan.

Copyright ©2021 The Art of Living magazine, Fotografie Patrick Meis

Overal over nagedacht

De woning werd in 2003 volledig herbouwd aan de hand van de oorspronkelijke woonboerderij, met behoud van alle karakteristieke kenmerken, zoals deuren, klinken, haarden en balken. De huidige bewoners zagen in 2020 bij toeval dat ze te koop stond toen ze op zoek waren naar een woning in de omgeving. “We wilden een mooie gezinswoning met een vrije ligging en veel privacy. Mijn man was op slag verliefd toen hij het zag en ikzelf houd ook van oude panden. Er moest nog wel alles aan gebeuren”, vertelt de bewoonster. Daarvoor schakelden ze Daisy Vorm van Daivor in. Aan de buitenkant van de woning veranderde zij niets. De binnenkant werd helemaal gestript en opnieuw ingedeeld. “Er zit veel denkwerk in deze woning. Overal is over nagedacht, zeker over de details. Van tevoren wist ik al precies hoe het moest worden. Iedere ruimte heeft een eigen sfeer gekregen, maar wel zo dat het interieur een eenheid vormt”, aldus Daisy.

De leefkeuken

Vanuit de entree kom je direct de ruime leefkeuken binnen. Dit is de belangrijkste ruimte voor de bewoners. Zij kunnen zich hier uitleven aan het grote kookeiland en het werkblad aan de raamzijde. Vervolgens is het genieten aan de ronde eettafel met uitzicht op de wijnbar. Hier is opnieuw te zien dat Daisy gewaagde keuzes durft te maken; aan de wand van de wijnbar kwamen bronskleurige tegeltjes die de keuken extra chic maken. De keuken werd ontworpen in samenwerking met ASWA Keukens. Ze koos voor dit bedrijf, omdat het veel mogelijkheden biedt op het gebied van ontwerp en materiaal. “De adviseurs gaven mij goed advies over allerlei praktische zaken. De keuken bestaat volledig uit maatwerk vanwege de balken en de vorm van de ruimte.”

Gewaagde keuzes 

Wanneer je verder de woning inloopt, kom je bij twee zithoeken uit: één met een bankje en twee heerlijke relaxfauteuils en daarachter de zitkuil waar tv gekeken kan worden. De twee zithoekenworden gescheiden door een houthaard. Wat hier direct opvalt is de wand met textielbehang dat uit één stuk bestaat, waardoor er geen enkele naad zichtbaar is. De bewoners kunnen hier heerlijk ontspannen, maar voor het ontvangen van gasten is de achterliggende tuinkamer meer geschikt. Deze is omgeven door glas en daardoor erg licht. Op de vloer liggen zwart-witte plavuizen die bij het huis lijken te horen, maar ze zijn nieuw. Door de gehele woning liggen nieuwe vloeren, behalve in de woonkamer. Daar lag al een prachtige houten vloer die helemaal geschuurd en opgeknapt is.

Marmerlook in de badkamers

Op de benedenverdieping vinden we de ouderslaapkamer met een open badkamer. Deze heeft een luxe uitstraling dankzij het imitatie Calacatta marmer dat de volledige vloer en inloopdouche beslaat. Dit is hetzelfde materiaal als de vloer in de keuken. De aders lopen in de tegels door en zijn voorzien van een groen accent, wat mooi past bij de groene wandtegels. “Ik heb gekozen voor groene tegels en goudkleurige kranen, anders zou het te saai worden voor mij. Het bad lijkt te zijn bekleed met leer, maar het is gewoon gegoten.”, vertelt Daisy. De oude balken zijn behouden gebleven. Deze waren voorheen onderdeel van een wand tussen de badkamer en de slaapkamer. Daisy: “Ik heb zoveel mogelijk openheid gecreëerd en ruimtes samengevoegd.”

De kinder slaapkamers 

De kamers van de kinderen zijn op de bovenverdieping te vinden. Zij kregen alle drie de vrije hand, waardoor de slaapkamers er alle drie anders uitzien. Wat ze verbindt is de kunst; graffiti artist Dopi maakte op iedere kamer een ander kunstwerk. Waar de jongste dochter een kleurrijke kamer wilde, wenste de oudste zoon juist een kamer met rustige kleuren. Hij kreeg bovendien een heerlijk groot bed. De middelste wilde een hotelkamer vol luxe en dacht mee over de kinderbadkamer, zodat die perfect aansluit bij de andere ruimtes. Hier vinden we dezelfde marmerlook tegels als in de ouderbadkamer, een inloopdouche en bad.

Exterieur en tuin

Aan de buitenzijde van de woning werd weinig veranderd. De boerderij is nog niet heel oud en nog van prima kwaliteit. De uitstraling past mooi in de groene omgeving. Wel werd de voortuin grondig aangepakt. Nu ligt er een bloemrijke tuin met grote struiken aan de voorzijde voor privacy en bloemen en gras aan de achterzijde. Het terras bleef behouden, omdat het zo mooi bij de rest van het exterieur past. De overkapping van het bijgebouw zorgt ervoor dat er ook buiten gezeten kan worden alles het minder mooi weer is. “We gaan nog een zwembad aan laten leggen en een buitendouche”, vertelt de bewoonster. “We wonen hier nu vijf maanden en het is geweldig. We hebben veel rust en de kinderen kunnen hun hart ophalen in al het groen.”

Merken brochure bekijken, ASWA Keukens

Daivor Interior Design

Daisy Vorm is altijd al creatief geweest als eigenaresse van haar eigen fashion label in Londen. Ze houdt van ontwerpen en interieurdesign. Niet zo vreemd dus dat ze koos voor een opleiding aan de Interieuracademie in Utrecht. In de loop der tijd ontwikkelde ze een heel eigen stijl. “Mijn stijl is niet in een hokje te plaatsen. Het is niet te benoemen als landelijk of klassiek. Mijn stijl is vooral te benoemen als luxe”, vertelt Daisy. “Ik kijk naar verschillende elementen die mooi zijn op zichzelf, maar die ook mooi passen bij elkaar. Wat ik belangrijk vind, is dat de kwaliteit top is. Daar doe ik geen concessies aan.” Daisy ontwerpt interieurs voor zowel grote als kleine woningen en de zakelijke markt. Opdrachtgevers kunnen ook bij haar terecht voor bouwkundige begeleiding. www.daivor.com

BEKIJK ONZE BROCHURE PLAN JOUW AFSPRAAK

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.