fbpx
Tijdloos design, MdL architecten, The Art of Living (2)

Exclusieve warmte onder een deken van riet

MdL Architecten

Een uniek, landelijk en bosrijk stukje Rotterdam aan de Ringvaart zorgt voor luxe wonen op de meest geliefde locatie van de wereldstad. Wie deze exclusieve woning binnenstapt, wordt verrast. Toparchitectuur, zowel in exterieur als interieur naar een ontwerp van MdL Architecten Rotterdam. Een zee aan ruimte, verrassende zichtlijnen in tijdloos design. De sculpturale vormgeving van deze rietgedekte villa is elegant en ingetogen en sluit naadloos aan op het landelijke karakter van de omgeving, terwijl het bruisende centrum van de havenstad vlakbij is.

Copyright ©2021 Tekst Ingrid Dercksen, Fotografie Peter Baas en Hans Gorter, The Art of Living

Verbinding door exclusief maatwerk

De eigenaren van deze luxe villa namen MdL Architecten letterlijk in de arm om hun droomvilla van A tot Z te realiseren. Architecten, Ilse Boost en Joris van Veldhoven, mochten eerder het bedrijfspand van de opdrachtgever ontwerpen. De samenwerking en het resultaat verliepen naar volle tevredenheid van beide partijen, waardoor het verzoek om uit te kijken naar een groene kavel in Rotterdam een logische leek. “De oorspronkelijke woning is gesloopt. De nieuwe duurzame villa is uitgevoerd in metselwerk en een apart vormgegeven rieten kap. Met de gekozen materialen en kleuren is zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij de landelijke locatie. Modern en tijdloos is hierbij als uitgangspunt genomen”, benadrukt de architect. Het familiehuis met stijlvolle grandeur, past onmiskenbaar bij het lijnvormige landschap met vele lanen en knotwilgen.

De begane grond 

Zowel het in- als exterieur is geheel op de wensen en de leefwijze van de eigenaren afgestemd. Vanuit de fraaie hal valt direct bij binnenkomst in de luxe villa de enorme lichtinval op door de grote vide. De stalen taatsdeuren, ramen en scheidingswanden met veel glas versterken dit, creëren openheid en zorgen tegelijk voor diverse gescheiden ruimtes. De werkkamer, de patio en de living aan tuinzijde, blijven met elkaar in verbinding, maar hebben ieder hun eigen karakter door de transparante scheiding. Een uitgebreid hightech domoticasysteem combineert klimaat, verlichting, airco, beveiliging, de B&O multiroom audio video en vele technieken in alle ruimten.

Hoge vide met lampen The Art of Living, Klantervaring ASWA Keukens

Woonkamer met openhaard en goud behang The Art of Living, Klantervaring ASWA Keukens

Klassiek design in modern interieur

Als hoofdkleur in het interieur is voor antraciet grijs gekozen en op alle verdiepingen doorgetrokken. Kleurrijk is de afwisseling in oranje en goudkleurige tinten van smaakvolle kunst en woonaccessoires. De bijzondere verlichting, zoals de getrapte, goudkleurige hanglamp De Melt van Tom Dixon maakt indruk. Het moderne design zorgt voor een mooie weerschijn op de klassieker, de leren Vitra Eames-loungechair met bijpassende hocker. De parketvloer, de gangen en trappen naar de etages zijn van licht eikenhout en zorgen voor strakke zichtlijnen, waardoor de looproutes als vanzelf in elkaar overlopen. In de vestibule ligt een grijze tegelvloer. Dezelfde tegel komen we ook tegen in de drie badkamers die het huis telt. Deze contrasteert mooi met het matwitte sanitair en de rvs kranen en luxe accessoires. Voor verschillende wanden in de woning is voor een aparte, exclusieve wandbekleding gekozen. In de living prijkt een tussenwand van antraciet leer tot aan de nok van het huis. Je kunt het eigenlijk geen behang of wandbekleding meer noemen, maar ware wandvullende kunst voor op de muur met een bijzondere en luxe uitstraling.

Luxe donkere keuken met zitgedeelte The Art of Living, Klantervaring ASWA Keukens

De keuken, overweldigend chic

De in antraciet uitgevoerde, moderne ASWA maatwerk-woonkeuken is aan de lange zijde van de woning geplaatst met uitzicht op de voor- en zijtuin. De plafondhoge wandkasten zijn voorzien van alle denkbare Miele inbouwapparatuur in fraai matzwart met rvs. De kookplaat heeft een geïntegreerde kookveldafzuiging en uiteraard ontbreken een fijne apothekerskast en wijnklimaatkast niet. Het vrijstaande keukenelement met barstoelen wordt omsloten door een overweldigend chique zwart natuurstenen aanrechtblad met zilveren ader. De open keukenruimte wordt met een verlaagd plafond met inbouwspots en ledverlichting gemarkeerd. Naast de keuken is de dining met een grote ronde eettafel en taupekleurige leren eetstoelen.

Eetkamer met openhaard en goud behang The Art of Living, Klantervaring ASWA Keukens

Stijlkamers in verschillende sferen

Tegenover de keuken bevindt zich de living, die voor driekwart is afgeschermd door een met goudkleurig behang omkleedde, plafondhoge roomdivider-haard. Moara Daniëls van Daniëls Openhaarden vertelt dat, naast de twee andere haarden in de villa, er in de living voor een duurzame gesloten gashaard is gekozen. Door het HR-systeem geeft deze direct volop efficiënte en behaaglijke warmte af. Een belangrijke eigenschap omdat werking van de geïnstalleerde warmtepomp traag reageert. Er wordt continu geïnnoveerd op het gebied van wet- en regelgeving en er zijn inmiddels goede alternatieven voor het populaire stoken op hout of gas. Tegenwoordig zijn bijvoorbeeld bijna alle gashaarden eenvoudig om te bouwen naar propaangas”, laat Moara weten. “Het nieuwste op het gebied van elektrische sfeervuren is de speciaal ingebouwde hologramtechniek, dit nieuwe elektrische sfeervuur ziet er bijzonder realistisch uit.”

Tijdloos design, MdL architecten, The Art of Living (2)

Verrassende zichtlijnen

Op elk van de twee verdiepingen zijn diverse ruimtes ingericht als logeerkamer, wasruimte en diverse volledig ingerichte badkamers. De kinderkamers, die tevens dienst doen als chill-, zit- en werkruimte hebben een binnentrap naar hun hoger gelegen slaapkamer. In de masterbedroom met badkamer en suite is achter het grote bed een wand met een mooi grijs leren hoofdboord geplaatst. Erachter bevindt zich de witte garderobekasten. Door de gecreëerde open ruimte van de vide, die is afgeschermd met een glazen balustrade, is er vanaf de overloop vrij zicht op de tuin en de lagergelegen knusse patio. MdL Architecten is van ontwerp tot directievoering van het allereerste begin tot en met de oplevering betrokken geweest. “ Kenmerkend voor onze architectuur is dat het ontwerp blijft verrassen en op termijn mooi blijft door de gebruikte materialen, zichtlijnen, verschillende metselwerkverbanden en ambachtelijke details. Voor het interieur geldt hetzelfde door toepassing van grote open ruimtes met veel glas, de terughoudende sobere kleuren, het hout en keramiek. Het is met liefde en passie gemaakt. Extra leuk was de prettige en intensieve samenwerking met de eigenaren, maar het vertrouwen dat zij ons gedurende het hele proces hebben gegund maakt het bijzonder”, besluit Joris.

Het goede leven

De hoge met leer bekleedde wand scheidt de living van de uitnodigende patio met uitzicht op de brede en langgerekte buitenruimte met jacuzzi, die door tuinarchitect Erik van Gelder is ontworpen en met veel groen is aangelegd. Een heerlijke plek om te vertoeven met diverse terrassen en volwassen beplanting met veel beschutting in een fraaie opzet. De inpandige patio, met open gashaard, is als gezellige zitruimte ingericht met leuke zitjes en een rond daybed. “Op het naastgelegen terras zitten we in de luwte. Zodra het zonnetje begint te schijnen, schuiven we de meubels zo door de ultradunne glazen schuifdeuren naar buiten”, zegt de eigenaresse van de op maat gemaakte woning.

Buiten serre met openhaard The Art of Living, Klantervaring ASWA Keukens

De buitenruimte

De naderhand aangebouwde stijlvolle serre, is maximaal opgebouwd uit glasvlakken rondom, zodat niet alleen een zeer lichte extra leefruimte ontstaat, maar waar ook rijkelijk het daglicht kan doorstromen in de woning. De brede houten shutters en op afstand bedienbare zonneluifels geven de nodige beschutting. Nabij de gesloten gaskachel, die qua design mooi past in deze tuinruimte, is ook hier volop gelegenheid om met de hele familie gezellig te tafelen aan de houten eettafel met bijpassende stoelen van Royal Botania. Bij mooi weer kunnen de glazen schuifwanden volledig worden opengezet, terwijl de elegant ingebouwde heatstrips ervoor zorgen dat deze buitenkamer het hele jaar door kan worden benut. Op het naastgelegen buitenterras staat exclusieve, modulaire high-end meubilair van Tribù. Kortom, de perfecte plek om eindeloos te genieten van het buitenleven!

Merken brochure bekijken, ASWA Keukens

MdL Architecten


MdL Architecten is een bureau voor (interieur)architectuur dat streeft naar een resultaat waarbij esthetiek en praktisch gebruik samengaan binnen een door de opdrachtgever gesteld budget. Eigenaren van MdL zijn architecten Ilse Boost en Joris van Veldhoven. De wens van de opdrachtgever is het startpunt van elk ontwerp. Daar voegen we onze ervaring, creativiteit en enthousiasme aan toe. Zo kunnen veel mogelijkheden voor een bouwplan worden bekeken. Onze ontwerpen zijn ruimtelijk en in basis tijdloos. Het interieurontwerp is een toevoeging waarin de gewenste stijl wordt uitgewerkt. Omdat we aan verschillende soorten opgaves werken blijven we nieuwe invalshoeken vinden. Het resultaat is een ontwerp met meerwaarde. Maatwerk voor elke opdrachtgever. Meer informatie vind je op www.mdlarchitecten.nl

BEKIJK ONZE BROCHURE PLAN JOUW AFSPRAAK

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.