fbpx

Elegant appartement aan de Maas

Voor hun nieuwe thuis wilden de bewoners iets anders: meer sfeer, meer intimiteit en bovenal de mogelijkheid om samen comfortabel ouder te worden. Aan de oevers van de Maas kochten zij een toekomstbestendig appartement met een extra verdieping. In eerste instantie met de gedachte om de woning een opknapbeurt te geven, maar uiteindelijk werd dit een totale renovatie zodat de bewoners zich er 100% thuis voelden.

Copyright ©2021 Fotografie Jaro van Meerten, The Art of Living magazine

Optimale indeling

De oorspronkelijke indeling van het appartement was niet meer van deze tijd. Ten eerste was de oorspronkelijke living ongezellig groot. En ten tweede was de routing niet gunstig. De keuken bevond zich namelijk aan de andere kant van het terras, wat best hinderlijk was, want met mooi weer zitten de bewoners graag met hun gezin of met gasten buiten te tafelen. Om dan vanuit de keuken met hete pannen of volle borden eerst de woonkamer te doorkruisen, bleek bij nader inzien niet zo handig. Toch maar verbouwen dan. Wat begon bij de indeling van de living en de keuken, werd beetje bij beetje een volledige verbouwing. Samen met interieurarchitect Sandra van der Burgt gingen de bewoners aan de slag om hun appartement een warme, gezellige en ook modern tijdloze sfeer te geven. “Interieur is emotie”, licht Sandra toe. “De beste interieurs komen tot stand wanneer de bewoners een goede klik hebben met de binnenhuisarchitect. Je stelt je als mens open en bouwt een vertrouwensband met elkaar op. Een interieur maken, is een heel persoonlijk proces; ik zie mezelf als de rode draad in het verhaal.”

Living, anders en persoonlijk 

De warme en eigentijdse sfeer die de bewoners wilden neerzetten, begint met de juiste keuzes maken en ook een beetje anders durven zijn. In dit appartement dus een eigen invulling op de standaard zwarte stalen taatsdeuren en de lichte, eikenhouten visgraatvloeren. Zo werden de kozijnen en deurklinken gepoedercoat in de kleur anodic brown. Een bronstint die niet alleen meer warmte uitstraalt dan zwart, maar die ook nog eens beter bij de andere materialen past. Om tot de gezellige, warme sfeer te komen die de bewoners zich zo graag wensten, is er voor notenhouten staanders gekozen, die als roomdividers dienen. Op de vloer prijken zachtgrijze natuurstenen voor een tijdloze uitstraling.

Warm en moderne keuken

De bewoners houden wel van het bourgondische leven en dat mocht terug te zien zijn in het ontwerp van de keuken. Een keuken die één is met de rest van de woning en van alle gemakken is voorzien. Bij ASWA Keukens begrepen ze precies wat de bewoners in hun leefkeuken zochten. “In de keuken moest de sfeer van het interieur optimaal naar voren komen”, vertelt adviseur Robbert Leemans. “De bewoners koken graag en dus mocht de keuken ook een professionele uitstraling hebben. Het blad van roestvrij staal ligt als een maatpak over het eiland heen. In het eiland zitten bovendien een spoelgedeelte met Quooker, een vaatwasser en een Bora Classic 2.0-kooksysteem met ingebouwde recirculatietechniek, die de lucht filtert. Onaangename kookgeurtjes zijn hiermee verleden tijd. De apparatuur, zoals de wijnkast, de combi-stoomoven en de warmhoudlade, kun je openen door er lichtjes tegenaan te tikken. Het greeploze maatwerk geeft een pure uitstraling en de keuken gaat daardoor vloeiend over in de rest van het interieur. Alle kasten zijn van hoogwaardig eikenfineer met matzwarte afwerking. In de kastenwand vind je een corridor met doorgang naar de koffiepantry. Een mooi staaltje vakwerk! De bewoners hadden van begin af aan voor ogen wat ze wilden. Een goede keuken neerzetten is teamwork. Samen met de binnenhuisarchitect en natuurlijk de bewoners hebben we een keuken gerealiseerd, die alle wensen overtreft.” 

 

Luxe houten keuken zwart, Klantervaring ASWA Keukens

Bijzonderheden

Het kantoor is het domein van de heer des huizes. Je waant je er direct in James Bond-sferen. De lichtwand met muurhoge afbeelding van Steve McQueen – the King of Cool – vangt meteen je blik. Net als de rest van de ruimtes op de leefetage is ook het kantoor grondig op de schop gegaan. Het eerst zo afgesloten werkgedeelte is opengewerkt, waardoor er nu volop licht het kantoor in stroomt en je mooi zicht hebt op de rest van de woning, de Maas en de groene omgeving. In het souterrain bevinden zich de slaapkamers en badkamers voor de – op kamers studerende – kinderen en gasten. Ook zij komen qua licht en luxe niets tekort. Over de toekomst hebben de man en vrouw des huizes goed nagedacht: ze kozen voor een ruim appartement waarvan alle woonfuncties zich op één etage bevinden. Met recht een mooie plek om te wonen. Gezellig samen op het goede leven proosten in de jacuzzi, met uitzicht op voorbijvarende boten op de Maas… Dat is pas bourgondisch leven.

Merken brochure bekijken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Genoeg inspiratie opgedaan en kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw keuken? Begin alvast met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Benieuwd hoe jouw moodboard eruit zou kunnen zien?

BEKIJK ONZE BROCHURE PLAN JOUW AFSPRAAK

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.