fbpx

Eigentijds chic met natuurlijke materialen

STRK Architecture and Interior Design

Een creatief ontwerp waarbij elk detail klopt dat naadloos aansluit bij de wensen van de opdrachtgever. Voor Maarten van Vroonhoven architect en eigenaar van STRK Architecture and Interior Design is niets belangrijker. En om tot het gewenste resultaat te komen, maakt het architectenbureau gevestigd in Someren en Nuenen nooit slechts één ontwerp. Maarten: “Uiteraard is het voor iedere architect van belang om naar de wensen van de klant te luisteren. Maar wij doen meer: we willen ook weten wáárom de klant iets wil. Een huis ontwerpen is namelijk een samenspel tussen de opdrachtgever en de architect.”

Copyright ©2020 Tekst Evelien de Raaff, Fotografie Jaro van Meerten, The Art of Living magazine

Verrassende entree

Deze woning is een totaalproject. Van de eerste schets tot een definitief lijnenspel dat loopt van binnen naar buiten. Een ontwerp dat bij binnenkomst direct verrast. De imposante entree is een beleving en een letterlijk hoogtepunt van maar liefst 11 meter. Hierdoor staan alle verdiepingen met elkaar in een open verbinding. “Toen de woning nog op papier stond, vonden de bewoners de vide gewaagd. Die is licht en open, maar neemt ook veel ruimte in beslag waarvoor je anders bijvoorbeeld een extra kamer op de eerste verdieping had gehad”, legt Maarten uit. Maar de entree mag dan wel open zijn; de ruimte is zeker niet loos. Juist doordat de vide de begane grond, de eerste verdieping én de zolder met elkaar in verbinding brengt, ontstaat er een schitterend lijnenspel. “Uiteindelijk is de vide één van de highlights van deze woning geworden”, bekent Maarten. Deze woning kenmerkt zich door verbinding. Niet alleen horizontaal, maar ook verticaal. Een bewuste keuze die ook is doorgevoerd in de verschillende leefruimten. Zij vormen ieder met een eigen functie en sfeer toch een kloppend en rustig geheel.

Keuken & woonkamer 

Om eenheid te scheppen is er gebruikgemaakt van een rustig palet aan materialen en kleuren, die in de hele woning terugkeren en van binnen naar buiten doorlopen. In de zomermaanden genieten de bewoners van alle mogelijkheden van de luxe overkapping. Deze grenst aan de keuken en loopt door tot ver in de tuin. Je begeeft je letterlijk in het groen. Om de ruimte in de keuken optimaal te benutten, heeft ASWA Keukens de kastenwand in een nis geplaatst. Het kookeiland met rvs werkblad neemt een prominente plek. Hier komen de bewoners samen voor hun ontbijt en wordt er gekookt onder het genot van een goed glas wijn. Bijzonder is het gasfornuis – een expliciete wens van de bewoners. Om er een ingenieuze draai aan te geven, is gekozen voor een fornuis dat in het werkblad is verwerkt. Hoewel de keuken, de eetkamer en de woonkamer met elkaar in verbinding staan, beschikt elke ruimte over een eigen karakter. Zo is de keuken stoer en modern in zwart eiken, de eetkamer rustiek en licht en is de woonkamer vooral knus. De ingebouwde haard, die de eetkamer en living zowel verbindt als scheidt, is een ware blikvanger. Maarten: “Wij vinden het prettig dat de bewoners ons hebben betrokken in de beslissingen voor meubels en interieur. De aankleding van de woning is minstens zo belangrijk en heeft invloed op het totaalplaatje.”

Luxe zwart houten keuken met rvs keukenblad, Klantervaring ASWA Keukens

Master bedroom & badkamer

De prachtige ligging aan het kanaal is het summum van deze woning. Ook de bewoners wisten deze geweldige plek te waarderen en waren er al snel van overtuigd dat – voor het beste uitzicht – de master bedroom zich op de zolder moest bevinden. In de master bedroom met en suite badkamer komen de natuurlijke materialen goed tot hun recht. De lichte zolderverdieping is stoer en modern ingericht, met meubels van eikenhout, een ruige betonvloer en zwarte kranen. De eyecatcher van deze verdieping is toch wel de golvende, zwarte badkuip. Dankzij het verwerken van de dakspanten in het interieur ademt de master bedroom ook landelijkheid: oprecht een kamer van waaruit je de dag vol goede energie start.

De omgeving naar binnen halen

Maarten vertelt: “Deze duurzame villa ligt in een nieuwbouwwijk en grenst aan de achterzijde aan een kanaal. Aan de voorzijde zie je niet hoe groot het huis is en ook niet dat de ruimtes naadloos in elkaar overlopen. Niet alleen de leefruimtes, maar ook de verdiepingen vormen een open geheel. Dat maakt deze woning echt uniek. Elke ruimte staat met elkaar en met de groene omgeving in verbinding. Dankzij de grote raampartijen genieten de bewoners van veel licht en een weids uitzicht op het achterliggende landschap.”

STRK Architecture and Interior Design

STRK Architecture and Interior Design is in 2014 opgericht door de architecten Maarten van Vroonhoven en Bart de Groof. Hun visie is helder: er zit altijd een verhaal achter de wensen van de opdrachtgever. Waarom vind je iets mooi? Waarom ben je naar iets specifieks op zoek? Maarten: “Een woning ontwerpen is nooit klaar na slechts één schets. Daarom maken we meerdere schetsen en zelfs 3D-ontwerpen. Dankzij het gebruik van video krijgen opdrachtgevers meteen een goed beeld en gevoel bij de ruimtes. Zo wordt het duidelijk wat de plus- en minpunten van de verschillende ontwerpen zijn. Opdrachtgevers kunnen zelfs virtueel door de ruimte lopen. Dit maakt het ontwerpen van een huis en het samenstellen van een het interieur een beleving. Alle variatie aan wensen en stijlen maakt ons vak zo leuk: we ontwerpen nooit twee keer hetzelfde, of nooit vanuit één concept. We ontdekken altijd wel weer iets nieuws.” Dankzij Maartens creativiteit en voorliefde voor details en Barts analytische vermogen en conceptuele manier van denken, vullen dit architectenduo elkaar perfect aan. www.strk.nl

BEKIJK ONZE BROCHURE PLAN JOUW AFSPRAAK

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.