fbpx
Luxe Eggersmann keuken met kookeiland en kastenwand in rvs, ASWA Keukens

RVS keukenblad

Een RVS keukenblad heeft veel opties.  Roestvrijstaal geeft een extra dimensie aan je keuken en kan op verschillende mogelijkheden worden toegepast. Te denken valt aan spoelbakken, kranen, werkbladen, achterwanden, zijwanden of zelfs de gehele hele keuken. Bekijk hieronder de eigenschappen van een RVS keukenblad en ontdek of dit iets voor jouw nieuwe keuken.

Plan hier jouw adviesgesprek

Luxe Eggersmann keuken volledig in rvs, ASWA Keukens

RVS keukenblad Eggersmann keuken, ASWA Keukens

Wat is RVS?

Roestvrij staal, afgekort als RVS, is een mengsel van nikkel en chroom dat bekend staat om zijn duurzaamheid. RVS staat garant voor een hygiënische oppervlak en gaat vele jaren mee. Daarnaast is het  ook bestand is tegen hitte en stoten. Het is echter belangrijk om te onthouden dat RVS, net als elk ander materiaal, enige zorg en aandacht vereist. Bijvoorbeeld, vochtvlekken dien je onmiddellijk te verwijderen, en glazen met een vochtige onderkant moet je niet op het aanrechtblad achterlaten. Hierdoor voorkom je dat mineralen en zuren in het oppervlak trekken en eventuele kringen of vlekken veroorzaken, die enkel met een grondige reiniging kunnen worden verwijderd. Het juiste onderhoud zal ervoor zorgen dat je RVS-aanrechtblad er jarenlang stralend en functioneel blijft uitzien.

SieMatic Urban hoek keuken met rvs kasten en laag zitgedeelte, ASWA Keukens

Voor- & nadelen RVS keukenblad

Benieuwd of een RVS keukenblad past bij jouw situatie? We hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet:

  • Krasbestendigheid ++
  • Hittebestendigheid +++++
  • Vlekbestendigheid +
  • Stootbestendig +++

Kijk voor meer informatie over het onderhoud van jouw RVS werkblad bij: Hoe onderhoud ik roestvrijstaal (RVS)?

Luxe Eggersmann keuken in natuursteen en rvs, ASWA keukens

Geborsteld RVS

De klassieke, rechtpolijste afwerking die een mat zijdeachtige uitstraling geeft. Bij  deze finish is de slijpstructuur in de lengterichting zichtbaar.

RVS keukenblad orbitaal - Luuk Belgers, Herkenbosch, ASWA Keukens

Orbitaal RVS

Orbitaal rvs is richtingloos geslepen waardoor er een matgrijze glanzende look ontstaat. Gebruikers-krassen en vingerafdrukken zijn bij deze finish minder snel zichtbaar.

RVS keukenblad, RVS warmgewalst, Maatwerk ASWA Keukens

Warmgewalst RVS

Bij de warmgewalste bladen wordt een ruwere betonlook gecreëerd door het warmgewalste productieproces. Het oppervlak is nog matter dan bij een orbitaal geslepen blad en daardoor ook minder krasgevoelig.

Keukenblad RVS voor en nadelen, ASWA Keukens

Onderhoud RVS keukenblad

RVS is makkelijk schoon te maken en daardoor zeer hygiënisch. Niet alle schoonmaakmiddelen zijn geschikt en voor het eerste gebruik is een speciale behandeling nodig. 

Meer informatie over het onderhoud vind je hier.

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw keuken en ben je opzoek naar inspiratie? Begin alvast met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.