fbpx
Natuursteen Keukenblad look wit marmer look, ASWA Keukens

Natuursteen keukenblad

Nog steeds is er veel vraag naar een natuursteen keukenblad. Doordat het om een natuurproduct gaat, ben je altijd in het bezit van een uniek product. Echter zijn de eigenschappen van deze bladen vaak wat minder gunstig om het te gebruiken als werkblad. Daarom zijn er ondertussen in composiet, keramiek, corian en kunststof diverse mogelijkheden om toch voor het uiterlijk van een natuurstenenblad te gaan, maar zonder de ongemakken van deze producten. Lees hieronder verder.

Plan hier jouw adviesgesprek

Eggersmann Luxe keuken Marmer Kookeiland, ASWA Keukens

Marmer keukenblad

Marmer geeft een luxe en unieke uitstraling. De winning van marmer vindt overal op de wereld plaats. Het is herkenbaar door de geaderde structuur welke heel uitdrukkelijk aanwezig kan zijn of juist subtiel. Belangrijk is om in de gaten te houden dat een marmeren werkblad heel gevoelig is voor krassen en vlekken, zelfs wanneer het materiaal is behandeld met een impregneermiddel. Daarom zijn er naast echt marmer ook diverse andere materialen, zoals composiet en keramiek, die de marmerlook evenaren en wel goed te onderhouden zijn.

Betonnen aanrechtblad

Een werkblad van beton bestaat uit cement met eventuele toevoegingen om een speciale uitstraling te krijgen. Beton wordt in een mal gegoten waardoor de mogelijkheden qua ontwerp eindeloos en uniek zijn. Door de poreuze aard zal het beton vloeistoffen en zuren opzuigen waardoor het keukenblad snel beschadigd en aangetast raakt.

Bij Jetstone kun je kiezen voor een betonnen uitvoering in composiet of keramiek. In tegenstelling tot echt beton zijn deze materialen juist erg praktisch in gebruik.

Natuursteen keukenblad, ASWA Keukens

Hardsteen werkblad

Een werkblad van hardsteen geeft een keuken een landelijke uitstraling. Vandaar dat je het vaak in boerderijen of klassieke interieurs ziet terugkomen. Echter zorgen de eigenschappen van hardsteen ervoor dat, in tegenstelling tot graniet, het wat minder gunstig is als aanrechtblad. Dit komt omdat hardsteen geen stollingsgesteente is maar een sedimentgesteente. Hierdoor is het materiaal minder hard en dus gevoeliger voor krassen en vlekken. Net zoals bij marmer en beton bestaan er voor hardsteen varianten in andere materialen die gebruiks- en onderhoudsvriendelijker zijn.

Luxe Eggersmann keuken in natuursteen en rvs, ASWA keukens

Voor- & nadelen natuursteen keukenblad

Benieuwd of een natuursteen keukenblad past bij jouw situatie? We hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet:

  • Krasbestendigheid ++++
  • Hittebestendigheid +++
  • Vlekbestendigheid +
  • Stootbestendig ++
Natuursteen keukenblad onderhoud Jetstone, ASWA Keukens

Onderhoud natuursteen keukenblad

Het natuursteen keukenblad is voldoende bestendig tegen krassen maar je moet wel opletten met bijtende en zure stoffen omdat deze het blad kunnen aantasten. 

Meer informatie over het onderhoud vind je hier.

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw keuken en ben je opzoek naar inspiratie? Begin alvast met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.