fbpx
Composiet keukenblad, keuken inspiratie ASWA Keukens

Composiet keukenblad

Een composiet keukenblad is het alternatief voor een werkblad van natuursteen. Het is leverbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen waardoor er voor iedere keuken wel een passend aanrechtblad is te vinden. Dit verklaart dan ook meteen waarom composiet een van de meest populaire aanrechtbladen is van dit moment. Lees hieronder verder.

Plan hier jouw adviesgesprek
 

Composiet keukenblad grijs werkblad, ASWA Keukens

Wat is composiet?

Het materiaal van een composiet keukenblad is een compositie van gerecycled graniet, kwarts en harsen. Doordat het technisch vervaardigd wordt, is het in tegenstelling tot graniet ook leverbaar in lichtere kleuren. Over het algemeen is composiet constant van kleur en structuur, maar door de natuurlijke basismaterialen kunnen er kleine kleur- en structuurverschillen voorkomen.

Composiet keukenblad Jetstone, ASWA Keukens

Voor- & nadelen composiet keukenblad

Benieuwd of een composiet keukenblad past bij jouw situatie? We hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet:

  • Krasbestendigheid +++
  • Hittebestendigheid +++
  • Vlekbestendigheid ++++
  • Stootbestendig ++++
SieMatic Urban donkere keuken met dik en dun werkblad, ASWA Keukens

Afwerking composiet werkblad

De oppervlaktes van een composiet werkblad kunnen worden gepolijst of geborsteld. Bij een gepolijste finish krijgt het blad een glanzende uitstraling. Dit is makkelijk schoon te houden en vlekbestendig. Een satin afwerking geeft een stoerdere, matte uitstraling. Vlekken zullen hierbij wat eerder opvallen maar met het juiste onderhoud zijn deze goed te vermijden en verwijderen.

Composiet keukenblad Jetstone marmer look, ASWA Keukens

Onderhoud composiet aanrechtblad

Over het algemeen zijn composieten werkbladen behoorlijk hittebestendig, maar er wordt altijd aangeraden een onderzetter te gebruiken om onherstelbare schade te voorkomen. Wat betreft de vlekbestendigheid is het werkblad vooral gevoelig bij het gebruik van zuren (bijvoorbeeld van een citroen). Bij de dagelijkse reiniging wordt aangeraden een vochtige doek te gebruiken en een neutraal schoonmaakmiddel zoals allesreiniger. Alleen bij grovere of matte oppervlakten kan er een licht schuurmiddel worden gebruikt zoals CIF Cream. Bij gepolijste werkbladen moet een zachte doek worden gebruikt.

Meer informatie over het onderhoud vind je hier.

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw keuken en ben je opzoek naar inspiratie? Begin alvast met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.