Zomerhitte! Hiermee bereid je jouw keuken voor

- Tips & Tricks

We hebben afgelopen periode heerlijk kunnen genieten van het mooie zomerweer! In de keuken was het weer tijd voor heerlijke salades en verfrissende limonades. Hieronder tips om uw hoofd koel te houden met deze tropische temperaturen.

Tip 1. Houd uw huis koel

Probeer uw huis koel te houden als het warm is. Houd de hitte zoveel mogelijk buiten door overdag de ramen te sluiten, zonwering te gebruiken en/of de gordijnen dicht te doen. Met een ventilator of airco wordt de hitte beter beheersbaar. Of gebruik voor verfrissing een hervulbare waterspuit sprayfles.

Tip 2. Vermijd warme apparaten 

Probeer apparatuur die warmte afgeven zo veel mogelijk te mijden. Denk bijvoorbeeld aan uw kookfornuis en (stoom)oven. De hitte van de oven en de pannen op het vuur zorgen voor extra veel warmte en zweetdruppels! Maak daarom in plaats van een warme maaltijd, een lekkere frisse maaltijdsalade. Ook met restjes en kliekjes kunt u een heerlijke salade samenstellen.

Tip 3. Water, water, water (of…?)

Om oververhitting en uitdroging te voorkomen, is het van belang om genoeg water te drinken. Neem voor de afwisseling een lekkere frisse limonade. Ook als u geen dorst hebt! Door de hitte raakt u namelijk veel vocht kwijt. Let op: te veel drinken is ook weer niet goed!

Heeft u een Quooker CUBE met koel bruisend en gefilterd water? Geniet in een handomdraai van een glas tintelend fris water of maak de  lekkerste limonades en cocktails klaar. Probeer bijvoorbeeld een gezonde homemade citroen-gember limonade. Tip: schenk de limonade in een glazen dispenser, dit zorgt voor een gezellige sfeer en is praktisch.

Tip 4. Doe het rustig aan!

Het is vooral belangrijk om het rustig aan te doen. Een hittegolf kan leiden tot klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, verwardheid etc. Vermijd daarom grote inspanningen op het heetste van de dag, tussen 12 en 16 uur. Draag loszittende, lichtgekleurde kleding en en zoek de schaduw op. Een lauwe douche kan helpen om te ontspannen en af te koelen. Zorg voor een fris bed , voor een goede nachtrust.

Tip 5. Tips tegen fruitvliegjes

Iedereen heeft er wel eens last van, fruitvliegjes in de keuken. Boven de fruitschaal, bij de prullenbak, overal duiken ze op!  Vooral in de zomer. Wordt u er ook niet goed van? Voorkom fruitvliegjes met onze tips: klik hier.

Bent u ook geïnteresseerd in een nieuwe keuken of wilt u persoonlijk advies over uw huidige keuken? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis adviesgesprek met één van onze keukenadviseurs of kom langs in de showroom en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind u hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook