Uw blender schoon in een handomdraai

- Tips & Tricks

Hip, lekker en vaak ook gezond.. Smoothies! Met een blender maakt u de heerlijkste smoothies. Maar u kunt er natuurlijk ook andere dingen mee maken zoals milkshakes, soepen, sausjes of mousse. Het nadeel is alleen dat u de blender ook weer schoon moet maken. Een reden waarom een blender vaak ergens in een hoek beland omdat het allemaal zo’n gedoe is.

Tips & Trucs Schoonmaken Blender

Binnen een minuut uw blender weer als nieuw                                                                                                                                          
Wanneer u een blender heeft die in de vaatwasser kan dan is het natuurlijk allemaal geen probleem. Maar is uw blender niet geschikt voor de vaatwasser kunt u alsnog, zonder gedoe, uw blender gebruiken (en schoonmaken). In slechts 5 kleine stappen is uw blender weer zo goed als nieuw.

  1. Belangrijk is om direct na gebruik uw blender af te spoelen onder de kraan. Alle restjes laten nu namelijk nog gemakkelijk los.
  2. Vul uw blender vervolgens voor een derde met heet water.
  3. Voeg een paar druppeljtes afwasmiddel toe. Let op: gebruik niet te veel afwasmiddel, tenzij u meteen de hele keuken schoon wilt maken.
  4. Zet de blender aan (begin op de laagste stand en schakel daarna over naar een hogere stand) en mix hem schoon. In nog geen halve minuut is de blender helemaal schoon.
  5. Spoel de blender nog even af en droog hem af of laat hem op de kop op een vaatdoek staan om te drogen.